Lidé ve firmách: personální změny v Dopravním podniku hl. m. Praha

Dnešní příspěvek otevíráme personální zprávou ze společnosti Hewlett-Packard, pokračujeme Dopravním podnikem hl. m. Praha a ukončíme změnami ve společnosti IKEA.
Hewlett-Packard

Jan Zadák

Jan Zadák se stal prezidentem pro podnikové služby v regionu EMEA společnosti HP. Jan má více než 20-ti leté zkušenosti na trhu IT a v TOP managementu. V nově vytvořené pozici bude řídit rozsáhlý mezinárodní tým, jehož hlavní výzvou je citlivé využívání špičkového produktového portfolia HP ke spolehlivému pokrytí náročných technologických výzev největších podnikových zákazníků. Zodpovídat bude dále za účast HP při strategických obchodních příležitostech a výběrových řízení velkých zákazníků.

Ve své předešlé pozici výkonného vicepresidenta pro globální obchodní aktivity HP vedl týmy specialistů nabízejících zákazníkům a partnerům komplexní portfolio HP řešení a ucelených integrovaných systémů. Ještě před tím pracoval jako senior vicepresident a výkonný ředitel jednotky HP Enterprise Business v regionu EMEA. Spolupracovat s HP začal v roce 1997, kdy nastoupil do společnosti Compaq Computer Corporation, kde postupně zastával různé vedoucí manažerské pozice, nejprve na tuzemském trhu a později i na úrovni regionu EMEA, včetně zemí střední a východní Evropy. HP koupilo společnost Compaq Computer v roce 2001.

Erika Lindauerová

Erika Lindauerová se stala ředitelkou nové divize PPS (Personal and Printing Systems – výpočetní a tisková řešení) v HP pro Českou republiku a Slovensko. Erika absolvovala Univerzitu Komenského v Bratislavě a dosud zastávala pozici ředitelky IPG pro ČR a Slovensko. V HP působí od roku 1997 a předchozí zkušenosti získala ve společnosti CHS Slovakia.

HP v současné době prochází řadou strategických změn iniciovaných výkonnou ředitelkou společnosti Meg Whitmanovou. Jejich cílem je zefektivnění vnitřních rozhodovacích procesů a následná investice uspořených prostředků do vývoje inovativních produktů.

Dopravní podnik hl. m. Praha

Michal Heřman

Dopravní podnik hlavního města Praha představil nového ekonomického ředitele – Michala Heřmana a nového dopravního ředitele – Ladislava Urbánka.

Michal v minulosti působil jako finanční a později generální ředitel firmy Eurotel Praha a jako výkonný ředitel pro transformaci a člen představenstva Českého Telecomu. Zkušenosti získal např. i ve funkci výkonného viceprezidenta pro finance v Komerční bance a z pozice finančního ředitele v ruské Alfa Bank. Michal vystudoval VŠE v Praze.

Ladislav Urbánek

Ladislav pracuje v DPP na různých dopravních pozicích již 35 let. V roce 1976 nastoupil do Dopravního podniku jako dozorčí stanice, poté se stal vedoucím referentem dopravy. Od roku 1990 vykonával funkci vedoucího dopravní služby metro, od roku 1998 zastával funkci dopravního náměstka a od roku 2003 funkci ředitele divize Metro. V posledních šesti letech (od roku 2005) působil v pozici vedoucího jednotky Provoz Metro. Ladislav absolvoval Vysokou školu dopravní v Žilině.

IKEA

Marek Feltl

Současný zástupce generálního ředitele IKEA Itálie, Marek Feltl, přechází do funkce generálního ředitele IKEA ČR, Maďarsko a Slovensko. Marek je součástí společnosti IKEA od roku 1992, kdy začal na pozici Logistics Manager pro IKEA ČR a od té doby pracoval v různých funkcích včetně strategického řízení (Business Navigation) pro Východní Evropu ve Švédsku, manažera obchodního domu IKEA v Praze na Černém Mostě, a zástupce generálního ředitele IKEA pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.

V pozici zástupce generálního ředitele v Itálii zodpovídal za deset obchodních domů IKEA po celé Itálii. Zastával několik dalších funkcí a řídil projekty na mezinárodní úrovni, např. Leader in Life at Home (Jednička ve všem, co lidé k životu doma potřebují).

Exit mobile version