Lidé ve firmách: Petr Sichrovský novým obchodním ředitelem Českých Radiokomunikací a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ pravidelně přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přicházíme s obzvláště bohatou úrodou novinek ze společností ČD – Telematika, České Radiokomunikace, EDITEL, Grafton Recruitment a Microsoft.
ČD – Telematika

Miloš Mastník

Ve středu 1. října 2014 nastoupil na pozici ředitele pro obchod a marketing společnosti ČD – Telematika Ing. Miloš Mastník, MBA. Nově vytvořená pozice sloučí obchodní aktivity, produktový marketing, řízení zákaznických segmentů a zákaznické centrum. Sloučení má posílit komerční aktivity společnosti a pomoci ji zviditelnit se na ICT trhu.

Miloš Mastník vystudoval VŠE v Praze, titul MBA získal na University of Pittsburgh, později absolvoval také postgraduální kurz telekomunikačních technologií na University of Delft. V oblasti telekomunikací pracuje od roku 2000. Nejprve působil v Českém Telecomu, poté, v letech 2004–2011, zastával různé manažerské pozice ve firmě GTS a GTS Central Europe. V posledním období byl pověřen funkcí Vice President pro Marketing skupiny GTS CE pro Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko a Rumunsko. Od roku 2012 pracoval na pozici ředitele pro firemní marketing ve společnosti T-Mobile ČR a byl členem dozorčí rady společnosti T-Systems.

Jeho úkolem v ČD-T bude mimo řízení obchodních aktivit celé společnosti další rozvoj obchodních příležitostí a výrazné posílení a zviditelnění firmy na ICT trhu. „Druhá největší optická infrastruktura v ČR, nové datové centrum, obrovské know-how a silná zákaznická základna jsou ideální předpoklady pro silný růst, a to nejen v sektoru dopravy,“ uvedl ve své nové pozici ředitele pro obchod a marketing Miloš Mastník.

Miloš Mastník je ženatý a má tři děti. Ve volném čase se věnuje dálkovým běhům na lyžích, volejbalu, golfu, basové kytaře, nejraději má cestování.

České Radiokomunikace

Petr Sichrovský

Obchodním ředitelem Českých Radiokomunikací (ČRa) je od začátku října Petr Sichrovský. Vrcholové vedení ČRa tak posílil manažer s řadou zkušeností z působení na vrcholných pozicích nejen v České republice, ale také v zahraničí. K hlavním úkolům, které ho v nové pozici čekají, patří zejména úspěšná implementace obchodní strategie v oblasti mediálních služeb, telekomunikační infrastruktury a ICT produktů se zaměřením na datová centra a cloudová řešení. Petr Sichrovský se také bude věnovat vedení obchodního týmu a rozvíjet partnerský prodej.

Petr Sichrovský vedl v posledních třech letech oddělení Global Technology Services v české pobočce IBM. Předtím působil téměř šest let na pozici generálního ředitele v české pobočce Xeroxu a následně rok a půl v rumunském zastoupení spravujícím i Moldávii. Petr Sichrovský je absolventem ČVUT v oboru mikroelektronika a VŠE, kde se věnoval studiu informatiky a statistiky. Je držitelem prověrky Národního bezpečnostního úřadu na stupni „důvěrné“. Mezi jeho zájmy patří sport, cestování a genealogie.

EDITEL

Jan Molnár

Mezinárodní skupina EDITEL, lídr v oblasti elektronické výměny dokumentů (EDI), rozšiřuje český obchodní tým. Od 1. září reprezentuje EDITEL CZ nove Jan Molnár.

Jan působil 15 let v Activě, české společnosti, která dlouhodobě zaujímá vedoucí pozici v oboru prodeje kancelářských potřeb. Svou kariéru zde startoval na pozici obchodního zástupce specializujícího se především na dodávky do řetězce MAKRO/METRO Cash&Carry a postupně se vypracoval na pozici zástupce vedoucího oddělení dodávek do všech řetězců.

Jan získal zásadní zkušenosti v oboru během několika let, kdy společnost Activa postupně zaváděla EDI komunikaci u svých obchodních partnerů. Znalosti na tomto poli dále prohluboval a od roku 2005 se soustředil především na implementaci a koordinaci EDI projektů. Jeho dlouholeté a praktické zkušenosti s EDI na straně uživatele jsou pro EDITEL i pro jeho zákazníky významným přínosem.

Na trhu je stále spousta subjektů, které v obchodování ještě nezavedly elektronickou komunikaci a své zdroje tedy nevyužívají efektivně. Pro EDITEL vidím na trhu stále velký prostor k expanzi. Jsem přesvědčen, že EDITEL již řadu let patří v obladti EDI ke klíčovým hráčům na českém trhu. Mým cílem tedy nebude pouze podpora, rozvoj a péče o stávající zákazníky, ale také maximální snaha získat nové zakázky a obchodní příležitosti a postupně rozšiřovat komunitu EDI uživatelů,“ dodává ke své pozici Jan Molnár.

Grafton Recruitment

Jon Hill

Společnost Grafton Recruitment, přední personální agentura a poskytovatel inovativních HR služeb na českém trhu, jmenovala nového generálního ředitele. Stal se jím Jon Hill, který do české pobočky Grafton Recruitment přichází s bohatými zkušenostmi z řízení personálních agentur. Jeho hlavním úkolem bude nadále posilovat vedoucí postavení společnosti na tuzemském trhu a ke stávajícím službám přidat nové inovativní iniciativy z oblasti lidských zdrojů a recruitmentu.

Jon Hill ve funkci nahradil Luboše Rejchrta, který ve společnosti pracoval od roku 2003 a poslední dva roky zastával funkci generálního ředitele české pobočky.

Nový ředitel české pobočky Grafton Recruitment má bohaté profesní zkušenosti z oblasti náboru a řízení lidských zdrojů. Před příchodem do agentury Grafton Recruitment zastával Jon Hill pozici ředitele ve společnosti Hays Czech Republic, kde měl na starosti řízení brněnské a pražské pobočky. Předtím působil jako Regional Operations Manager pro oblast Asie a Pacifiku ve společnosti Reed, zastával post ředitele CVO Group a pracoval jako Senior Consultant ve společnosti Alexander Mann.

Na pozici generálního ředitele Grafton Recruitment Česká republika hodlám nadále posilovat vedoucí postavení společnosti na tuzemském trhu. Také chci navázat na mimořádně úspěšnou práci svého předchůdce, Luboše Rejchrta, který se významně podílel na rozšíření sítě lokálních poboček společnosti a za jehož působení se Grafton Recruitment stal v ČR jedničkou ve svém oboru,“ konstatoval Jon Hill a dodal: „Věřím, že vhodně zvolená strategie, tradičně vysoká úroveň poskytovaných služeb a správné pochopení potřeb našich klientů bude dobrým základem naší další expanze.

Jon Hill vystudoval Brunel University London, je ženatý a svůj volný čas rád tráví se svou rodinou, a to především při sledování svých dvou synů, jak hrají ve fotbalovém týmu Dukla Praha. Jeho dcera navštěvuje rovněž sportovní klub Dukla, a sice jeho atletický tým. Jon Hill je vášnivým fanouškem F1 a i přesto, že mu je 40, stále sní o tom, že se stane dalším Lewisem Hamiltonem. Další jeho vášní je cestování, v poslední době trávil čas na středním východě a v Asii.

Microsoft

Stefan Mähr

Roli finančního ředitele od 1. října vykonává Stefan Mähr. Do České republiky přichází z německé pobočky Microsoftu, kde působil posledních osm let na pozici finančního ředitele pro různé segmenty. Před nástupem do společnosti Microsoft pracoval pro rakouskou pobočku T-Mobilu ve Vídni, její centrálu v německém Bonnu a pro společnost Compaq Computer. Stefan pochází z Rakouska a vystudoval MBA na University of Economics ve Vídni. Ve svém volném čase rád lyžuje a traví čas se svou rodinou.

Za spotřebitelský segment (CCG) je od 1. října zodpovědná Kristína Michalsky.

Kristína Michalsky

Jejím cílem je podpořit strategii Microsoftu „Cloud First, Mobile First“ a dosáhnout dalšího růstu na trhu. Kristína má hluboké znalosti spotřebitelského segmentu z pohledu řízení financí, category managementu a obchodu. Do Prahy přichází ze středoevropské centrály v Mnichově, kde posledních téměř devět let působila na různých finančních pozicích. Poslední dva roky vykonávala roli finanční ředitelky pro CCG pro střední a východní Evropu. V této roli byla i členem regionálního vedení. Před nástupem do Microsoftu pracovala pro společnosti HP a Tyco Electronics. Kristína pochází ze Slovenska, studovala podnikovou ekonomiku na Fern Universität Hagen a svůj volný čas tráví s rodinou, ráda maluje a cestuje.

Ondřej Novodvorský

Ředitelem pro segment malých a středních podniků se stal s platností od 1. října 2014 Ondřej Novodvorský. Ve své roli bude zodpovědný za posilování dlouhodobého růstu společnosti, transformaci partnerského ekosystému a spokojenost partnerů a zákazníků. Ondřej pracuje pro Microsoft od roku 2002. Působil na různých pozicích v české, slovenské a ruské pobočce. Do českého Microsoftu přichází ze Slovenska, kde působil v roli marketingového a obchodního ředitele a od roku 2011 v roli ředitele pro malé a střední podniky. Ondřej vystudoval MBA na University of New York v Praze a ve svém volném čase se věnuje rodině, jezdí na kole a má rád rychlá auta.

Exit mobile version