Lidé ve firmách: Riccardo Forlenza novým generálním ředitelem IBM ČR a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme informace o nejnovějších personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme bohatou úrodu novinek ze společností AAA Auto, Citrix, Dell, Dimension Data, IBM, Kapsch BusinessCom, Panasonic.
AAA Auto

Michal Häckl

Michal Häckl nově zastává pozici Group PR and External Relations Manager AAA Auto. Začínal jako zpravodaj týdeníku Mladý svět a deníků Lidové Noviny a MF DNES. Působil také na pozici vedoucího vydání ekonomického týdeníku Profit. Téměř deset let pracoval v PR & PA agentuře Knight & Svoboda, kde měl na starosti klienty z oblasti financí, automobilového průmyslu a developmentu. Věnoval se také práci na projektech informačních kampaní, souvisejících se vstupem České republiky do Evropské unie a komunikačnímu poradenství v oblasti neziskového sektoru.
Vystudoval žurnalistiku na FSV UK (bakalářský titul). Jako Group PR & External Relations Manager AAA Auto nyní koordinuje komunikaci skupiny pro ČR, SR a Ruskou federaci. Je členem EACD (European Association of Communication Directors), která sdružuje více než 1400 profesionálů v oblasti PR ze čtyřiceti zemí.

Práce na mediálním obrazu AAA AUTO jako veřejně obchodovatelné společnosti je velmi zajímavá zejména v období, kdy má společnost po dvaceti letech novou generální ředitelku a její zakladatel ohlásil prodej svého majoritního balíku akcií,“ uvedl Michal Häckl.

Citrix

Detlev Knierim

Společnost Citrix, přední poskytovatel technologií v oblasti virtualizace, networkingu a cloud computingu, které lidem umožňují pracovat odkudkoliv a z jakéhokoliv zařízení, oznámila jmenování nového regionálního ředitele pro východní Evropu. Tím se stal Detlev Knierim, jenž bude zodpovědný za obchodní a marketingové aktivity v České republice, na Slovensku a v Polsku. Nový ředitel pro východní Evropu bude reportovat viceprezidentovi společnosti Citrix pro region zahrnující Rusko, CIS, východní a jižní Evropu, kterým je Guenther Brand.

Citrix dosáhl v posledních letech růstu, získal významný podíl na trhu oproti svým konkurentům a stal se klíčovým hráčem na poli virtualizace, networkingu a cloudových technologií ve východní Evropě,“ uvedl Detlev Knierim a doplnil: „Je pro mě velkou ctí získat příležitost podpořit Citrix i jeho další růstové iniciativy v regionu a zajistit, aby naši zákazníci i partneři z technologií Citrix plně profitovali.

Detlev Knierim má téměř dvacetileté zkušenosti v IT i telekomunikacích a do Citrix přichází ze společnosti Hewlett Packard (HP), kde byl zodpovědný za globální prodej i vytváření prodejní sítě v Rusku a CIS. Před prací v HP působil Detlev Knierim na výkonných pozicích ve společnostech CISCO, COLT Telecom nebo Vodafone. Detlev je německé národnosti a vystudoval magisterské studium v oboru Mechanical Enginnering na Univerzitě v Hannoveru a také magistra ekonomie na RWTH Aachen v Německu.

Guenther Brand, viceprezident Ruska, CIS, východní a jižní Evropy společnosti Citrix prohlásil: „Jsem potěšen, že Detlev Knierim posílil Citrix tým v regionu východní Evropy. Detlev má za sebou obdivuhodné výkony ve svém oboru v ITC průmyslu ve východní Evropě. Společně s lokálními týmy bude vyvíjet a implementovat prodejní strategie, aby byly uspokojeny potřeby zákazníků a partnerů Citrix, a současně byla posílena pozice společnosti Citrix v regionu.

Dell

Pavel Halfar

Pozici Channel Sales Managera bude ve společnosti Dell nově zastávat Pavel Halfar. Ve firmě působí od roku 2005, dosud měl na starosti plánování prodejů a vedení týmu interních obchodníků starajících se o zákazníky státní správy a partnery.

Novým Channel Sales manažerem v technologické společnosti Dell se od 4. února stává Pavel Halfar. Na starosti bude mít řízení týmu specializujícího se na komplexní práci s partnery společnosti v České republice. Naváže tak na zkušenosti získané na pozici Internal Sales Manager, kterou ve firmě zastával od roku 2005.

Pavel Halfar je absolventem Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze, obor Finance. Dříve působil také jako Area Manager pro Českou republiku ve společnosti Johnson & Johnson nebo Field Sales Manager ve farmaceutické firmě Novartis.

Dimension Data

Petr Katzer

Společnost Dimension Data jmenovala do čela společnosti Petra Katzera na pozici Obchodního ředitele, kde bude odpovědný za řízení obchodních aktivit pro Českou republiku. V této pozici nahradil Zbyszka Lugsche, který ji dočasně zastával souběžně s jeho pozicí technického ředitele. Dimension Data je celosvětovým integrátorem ICT technologií s širokou sítí servisních center a v ČR disponuje třemi pobočkami, v Praze, v Ostravě a datovým centrem ve Štětí. Petr Katzer bude společně se Zbyszkem Lugschem a Miroslavem Krupičkou součástí TOP managementu společnosti Dimension Data.

Petr Katzer pracoval od roku 2006 na pozicích Enterprise Account Manager a Commercial Account Manager, kde byl odpovědný za korporátní klientelu s obratem v řádu 6 milionů USD. Jeho odpovědností byl růst a rozvoj definovaných vertikálních trhů, spolupráce s certifikovanými partnery Cisco, řízení logistického procesu s distributory, vedení partnerů obchodními případy a předprodejní aktivity. Před tím působil ve společnosti NextiraOne na pozici Branch Manager.

Stát se součástí nadnárodní společnosti Dimension Data, která patří mezi nejvýznamnější dodavatele na českém IT trhu, je osobní i profesní výzvou, jelikož z pozice člena managementu společnosti budu ovlivňovat další rozvoj Dimension Data v České republice,“ říká nově jmenovaný obchodní ředitel Petr Katzer. „Mezi moje hlavní priority patří vybudovaní obchodní strategie ve střednědobém horizontu, udržení vysoké úrovně kvality služeb poskytovaných stávajícím zákazníkům, posílení obchodního týmu s důrazem na rozvoj nových obchodních příležitostí a rozvoj silného partnerství s jednotlivými vendory. V neposlední řadě je důležitým úkolem další rozvoj talentů a dovedností našich zaměstnanců, protože ti jsou pro náš úspěch na trhu klíčoví,“ dodává P. Katzer.

IBM

Riccardo Forlenza

Společnost IBM dnes oznámila jmenování Riccarda Forlenzy generálním ředitelem IBM Česká republika s přímou odpovědností za aktivity IBM v zemi. Riccardo Forlenza se ujímá nové role a současně zůstává na pozici generálního ředitele pro IBM Central Region (pokrývající Českou republiku, Slovensko a Maďarsko). Pracovat bude i nadále v Praze. Forlenza nahrazuje ve funkci Vladka Šlezingra, který úspěšně vedl IBM v České republice poslední tři roky a nyní se přesouvá na novou regionální pozici lídra konzultantské divize Global Business Services pro IBM Central Region.

Před tím, než Riccardo Forlenza nastoupil do pozice generálního ředitele pro IBM Central Region, zastával řadu vysokých manažerských funkcí v IBM. Odpovědný byl mimo jiné za celosvětové aktivity IBM u Morgan Stanley a podílel se na zavádění financování dodavatelského řetězce v rámci outsourcingových činností IBM. Forlenza také v IBM zaujímal vysoké posty v sektoru finančních služeb, během pobytu v Singapuru byl odpovědný za aktivity IBM v Asii.

Před nástupem do IBM nabyl Forlenza zkušenosti v oddělení půjček v Commonwealth Bank of Australia a jako úvěrový analytik UBS. Vystudoval newyorskou Mercy College a management na M.I.T. Sloan School of Management. Riccardo Forlenza se narodil a vyrostl v Itálii, do Spojených států se původně přestěhoval kvůli studiu.

Díky přímé odpovědnosti za naše aktivity v České republice budu mít možnost urychlit transformaci IBM a našim klíčovým zákazníkům poskytnout výjimečnou hodnotu,“ řekl Riccardo Forlenza. „Naši zákazníci od IBM očekávají individuální přístup specificky zaměřený na jednotlivá odvětví, který jim poskytne konkurenční výhodu. Jsem odhodlán nadále plnit tato očekávání zákazníků IBM, posílit s nimi klíčové vztahy a zároveň rozšířit naši působnost v soukromém sektoru.

Česká republika vždy byla pro IBM velice důležitým trhem. Bylo mi ctí pracovat s týmem velice talentovaných kolegů na řešení největších výzev, kterým naši klienti čelili. Často jsme je podporovali při strategické transformaci jejich společnosti, aby mohli plně využít potenciálu pokročilých IT řešení. Těším se na pokračování této spolupráce v mé nové roli v IBM,“ řekl Vladek Šlezingr, který byl generálním ředitelem IBM Česká republika v letech 2010 – 2012.

Kapsch BusinessCom

Miloš Pravda

V nově přeskupené struktuře Operations společnosti Kapsch BusinessCom povede Miloš Pravda, který v lednu nastoupil na pozici Field Operations Manager, oddělení zodpovědné za servisní služby Dell. Pravda bude odpovědný za realizaci schválených záměrů a plánů pro oddělení Operations – Dell a tvorbu jeho celkové strategie v rámci kompletního geografického pokrytí ČR. Oddělení Operations – Dell vzniklo spojením servisních služeb společnosti Kapsch BusinesCom pro produkty Dell, HelpDesku a jednotky Servers & Storages.

Kariéra Miloše Pravdy je od začátku spjata se servisem zařízení značky Dell. Věnoval se mu od roku 1994 v technickém oddělení firmy Getronics Services. O dva roky později se tamtéž stal vedoucím servisního týmu pro notebooky Dell. Kromě toho ve stejné společnosti zastával i funkce FTF Coordinator a Service Level Manager, což zahrnovalo mapování servisní činnosti organizace včetně logistiky a technické podpory poboček v České a Slovenské republice. Od roku 2007 působil Pravda ve firmě BancTec ČR jako Operations Director, kde měl na starost kompletní řízení a správu české entity. Společnost BancTec Europe byla vlivem fúze převedena pod nadnárodní korporaci Worldwide TechServices, kde Pravda setrval na stejné pozici až do roku 2012.

Panasonic

Christian Sockevic

Vedení společnosti Panasonic jmenovalo do funkce generálního ředitele pro střední a jihovýchodní Evropu Christiana Sokcevice. Nový generální ředitel převezme odpovědnost za region tvořený 12 zeměmi (Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Černá Hora, Chorvatsko, Makedonie, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko) s účinností od 1. února 2013.

V souvislosti s nástupem na novou pozici Christian Sokcevic prohlásil: „Velmi si vážím toho, že jsem byl jmenován do funkce generálního ředitele společnosti Panasonic pro střední a jihovýchodní Evropu. V následujících letech bude mým hlavním cílem posílit pozici společnosti v rámci regionu a zvýšit její tržní podíl, a to i přesto, že v současnosti čelíme dopadům ekonomické krize. Jsem přesvědčen, že Panasonic dokáže uspět právě díky své jedinečné schopnosti přicházet s inovativními a inteligentními řešeními nejvyšší kvality, které jsou žádané v řadě průmyslových odvětví i mezi koncovými zákazníky.

Christian Sokcevic pracuje pro společnost Panasonic od února 1999. Během uplynulých 14 let zastával různé manažerské pozice, především v rámci evropské sekce profesionální AV techniky. Tou poslední byla funkce ředitele divize Professional Camera Solutions Business Unit Europe (PSCEU) ve Wiesbadenu, která se specializuje na profesionální vysílací a produkční techniku, bezpečnostní kamery a zdravotnickou techniku.

Exit mobile version