Lidé ve firmách: Telefónica ČR představuje nového finančního ředitele – Davida Melcona

S přáním krásného dne vám přinášíme další různo-oborové personálie. Z hlediska IT/TELCO informace ze společnosti Effectix.com a Telefónica. Z bankovního sektoru z banky Commerzbank, z obchodního řetězce Tesco ČR, dodavatelské společnosti těžké nákladní techniky Scania CER a společnosti zabývající se zaměstnaneckými benefity Sodexo.

Commerzbank

Leona Blehová

Commerzbank jmenovala Leonu Blehovou novou ředitelkou oddělení Financial Engineering pobočky Praha. V pozici nahrazuje Margaret Dvorak, která přechází na post ředitelky regionálních kanceláří Commerzbank v České republice a na Slovensku a bude mít na starosti rozšíření obchodů s firemními klienty v regionech.

Leona je součástí Commerzbank od roku 2001. Začínala v pražské pobočce jako poradce pro firemní klientelu. Odsud v roce 2006 přešla do Commerzbank v Německu, kde se stala specialistkou na akviziční a strukturované financování pro středně velké firmy v oblasti Financial Engineering divize Mittelstandsbank. Získala rozsáhlé zkušenosti s řízením strategických projektů v rámci restrukturalizace portfolia Bank Forum na Ukrajině. Navíc se podílela na procesu integrace poboček v Moskvě, Budapešti, Praze a Bratislavě do divize Mittelstandsbank Commerzbank.

Sodexo

Petr Bezděk

Petr Bezděk nastoupil na pozici provozního ředitele ve společnosti Sodexo. Hlavním úkolem Petra bude podpora klientské spokojenosti se službami Sodexo. Petr vystudoval v Bulharsku Zemědělskou univerzitu a poté pracoval jako manažer dodavatelského řetězce pro Českou a Slovenskou republiku u společnosti Reckitt Benckiser a FREUDENBERG Potřeby pro domácnost. V období let 2003 a 2011 pracoval jako provozní ředitel společnosti Oriflame, kde získal rozsáhlé zkušenosti téměř ve všech oblastech týkající se udržování a podpory vztahů s klienty a partnery.

Přidejte si Petra Bezděka do své sítě pomocí služby [?]

Effectix.com

Dana Malkusová

Effectix.com jmenoval Danu Malkusovou hlavní manažerkou nové sekce pro VIP klienty. Dana bude mít na starosti rozvoj spolupráce v oblasti marketingové a obchodní strategie se stávajícími velkými klienty a navazování další spolupráce. Dana působila dvanáct let v oblasti mediálního plánování na internetu, a to na různých manažerských pozicích. Posledních sedm let pak jako Account Director pro Centrum Holdings. Vystudovala obor ekonomického obchodního provozu na střední škole.

Tesco

Karel Foltýn

Novým personálním ředitelem společnosti Tesco ČR se stal Karel Foltýn. V jeho kompetenci bude personální strategie společnosti ve střední Evropě a v Turecku. Karel bude téměř po třech letech, kdy nastoupil na současnou pozici, zodpovídat za dlouhodobý rozvoj a stabilizaci zaměstnanecké struktury firmy v ČR, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a v Turecku.

Karel získal řadu zkušeností v oblasti lidských zdrojů, ale i v oblasti interní komunikace a marketingu. Do Tesco ČR přišel po čtrnácti letech působení ve společnosti Unilever, kde v letech 2004 až 2006 zastával funkci národního personálního ředitele společnosti pro Čechy i Slovensko. Poslední tři roky působil na pozici personálního ředitele celoevropských týmů marketingu a obchodního oddělení v centrále Unilever v Holandsku. Součástí Tesco ČR je od roku 2009.

Přidejte si Karla Foltýna do své sítě pomocí služby [?]

Scania CER

Radek Liška

Novým ředitelem společnosti Scania CER (Česká republika, Slovensko, Maďarsko) byl jmenován Radek Liška, který ve funkci nahradí Zdeňka Petráse.
Radek řichází do Scanie z firmy Rational AG v Německu, kde zodpovídal za rozvoj služeb a prodeje v Indii, Malalajsii, Singapuru, Dubaii, Turecku a v dalších asijských zemích. V nové pozici bude moct využít získané zkušenosti z pozic v leasingových společnostech zabývajících se financováním, operativním a full service leasingem.

Telefónica ČR

David Melcon

Na pozici finančního ředitele přivítala nově společnost Telefónica Czech Republic Davida Melcona. Dosavadní finanční ředitel Jesús Pérez de Uriguen přechází do společnosti Telefónica Europe, kde bude zastávat pozici ředitele financí a controllingu. David má více než patnáctileté zkušenosti z oblasti telekomunikacíí v zemích Latinské Ameriky a ze Španělska (odkud pochází). Do skupiny Telefónica přišel v roce 2001 z firmy Arthur Andersen.
Do vedení evropské Telefóniky nastoupil David v roce 2007 a v současnosti je jejím ředitelem pro finance a controlling. Zároveň byl klíčovým manažerem, který zodpovídal za zavádění globálních iniciativ. Kromě toho je dále členem výkonné rady společnosti Telfin Ireland a v letech 2010 – 2011 byl členem dozorčí rady německé telekomunikační společnosti Hansenet.

Přidejte si Davida Melcona do své sítě pomocí služby [?]

Exit mobile version