Lidé ve firmách: Tomáš Kouřil finančním ředitelem O2 a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ pravidelně přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přicházíme s bohatou úrodou novinek ze společností Asseco Solutions, Cleverlance Group, Deloitte a 02.
Asseco Solutions

Petr Hampl

Přesně dva měsíce po nástupu Edity Angyalové na pozici výkonné ředitelky Asseco Solutions Slovensko došlo nyní v top managementu této společnosti k další změně. Obchodním ředitelem byl jmenován Petr Hampl, který byl dosud šéfem obchodu v sesterské Asseco Solutions ČR.

Od 1. června je tak Petr Hampl zodpovědný za obchod na Slovensku, přičemž v Česku má nadále ba starosti péči o stávající zákazníky. Společnost Asseco Solutions tímto krokem potvrzuje svoji dlouhodobou strategii propojování zkušeností na mezinárodní úrovni.

Cílem nového obchodního ředitele na Slovensku bude nejprve metodicky a procesně sjednotit obchodní postupy v obou zemích a docílit tak synergie, která pomůže najít nové obchodní příležitosti v rámci obou trhů.

Petr Hampl věří v úspěch tohoto spojení a říká: „Vytváření a udržování vztahů se zákazníky je v obchodu s informačními systémy klíčovým procesem. Rád bych se nyní se svými slovenskými kolegy podělil o své dlouholeté zkušenosti z této oblasti a pokusil se pomoci jim s hledáním obchodních příležitostí. Ačkoli se český a slovenský trh liší a každý z nich má svá specifika, společně určitě brzy najdeme k zákazníkům tu nejlepší cestu.

Ing. Petr Hampl je absolventem oboru ekonomika a management na Vysoké škole podnikání v Ostravě. Před svým nástupem do Asseco Solutions (v té době pod názvem LCS International), kde pracuje od roku 2003, působil na pozici obchodního ředitele společnosti Technosoft, spol. s r. o. Do roku 2006 zastával v Asseco Solutions pozici ředitele brněnské pobočky. V roce 2007 byl jmenován ředitelem dceřiné společnosti na Slovensku. Do roku 2009 byl členem představenstva. Do současnosti zastával funkci obchodního ředitele pro segment středních a malých firem.

Cleverlance Group

Tomáš Strýček

Tomáš Strýček splnil náročná kritéria konceptu Partnerství skupiny Cleverlance Group a stal se jejím Partnerem. Své kvality prokázal v oblasti IT security i prostřednictvím své neúnavné práce v dceřiné společnosti AEC. Zajistil tak významný nárůst hodnoty svěřené jednotky.

Tomáš Strýček po ukončení univerzity v roce 2001 nastoupil do společnosti KPMG, kde se zabýval bezpečnostními technologiemi a penetračními testy IS. V roce 2004 začal pracovat jako konzultant bezpečnosti IT v AEC a pomáhal rozvíjet oddělení Security services. Později se stal vedoucím tohoto vznikajícího týmu. Od roku 2008, kdy došlo k akvizici AEC společností Cleverlance, řídí divizi IT Security a následně se stal i výkonným ředitelem AEC.

Pod vedením Tomáše Strýčka dceřiná společnost AEC za posledních pět let výrazně rozšířila své portfolio nabídky. Posílila oblast služeb v IT Security a Information Risk Managementu. V ČR a na Slovensku je AEC předním dodavatelem služeb a produktů informační bezpečnosti pro banky, pojišťovny, telekomunikační firmy i průmyslové společnosti. Získáním globálních kontraktů v nadnárodních finančních skupinách se stala dodavatelem také v zahraničí. Za těmito úspěchy stojí práce špičkových bezpečnostních expertů AEC, jejichž počet se každoročně rozrůstá o zkušené specialisty i nadějné studenty z vysokoškolských inkubátorů. Svým zákazníkům přináší nejen technické novinky ale i komplexní technologická řešení uzpůsobená jejich individuálním podmínkám.

Tomáš Strýček prokázal, že své odvážné vize dokáže zformulovat do strategického plánu a ten pak realizovat. Společnost AEC se pod jeho vedením stala nepřehlédnutelným hráčem na poli IT bezpečnosti. Bylo nám potěšením přizvat ho do Cleverlance Group jako Partnera,“ uvedl Jiří Bíba, generální ředitel Cleverlance Group.

Koncept Partnerství jsme zvolili jako perspektivní cestu rozvoje naší skupiny. Je přínosný pro obě strany a dává prostor pro plné využití tvůrčího potenciálu schopných lidí. Těžíme nejen z kreativního přístupu našich zaměstnanců, ale jsme otevřeni i spolupráci s lidmi zvenčí,“ doplnil Vít Urbanec, finanční ředitel Cleverlance Group.

Deloitte

David Batal

David Batal se stal od června 2014 novým partnerem v auditním oddělení společnosti Deloitte. Na starost má vedení auditních a poradenských služeb pro klienty z odvětví finanční instituce a nemovitosti.

David Batal má dlouhodobé zkušenosti s poskytováním auditních a poradenských služeb – ve společnosti Deloitte pracuje již více než 15 let, posledních 5 let zastával pozici ředitele v auditním oddělení. Je absolventem Vysoké škole ekonomické v Praze, oboru Podniková ekonomika a management. V roce 2003 dokončil studia ACCA a stal se autorizovaným účetním znalcem ve Velké Británii (člen the Association of Chartered Certified Accountants). Od roku 2009 je statutárním auditorem registrovaným v Komoře auditorů České republiky.

O2

Tomáš Kouřil

Ředitelem finanční divize v O2 se 1. července stane současný ředitel pro finance a vztahy s investory Tomáš Kouřil. Nahradí tak Martina Vlčka, který přechází na pozici generálního ředitele společnosti O2 Slovakia.

Tomáš Kouřil působí v O2 na různých řídících pozicích od roku 2003. V roce 2006 byl zodpovědný za přípravu nabídky pro získání mobilní licence a následně za zahájení aktivit mobilního operátora O2 na Slovensku. Poté převzal zodpovědnost za korporátní finance, od roku 2009 působil jako ředitel pro komerční finance. V roce 2012 se stal ředitelem pro finance a vztahy s investory.

Před svým příchodem do O2 pracoval v letech 1999-2003 pro poradenskou společnost Deloitte. Svoji kariéru zahájil na pozici ředitele marketingu ve společnosti Kapucín.

Exit mobile version