Lidé ve firmách: Vít Endler novým výkonným ředitelem MALL.CZ a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ pravidelně přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přicházíme s bohatou úrodou novinek ze společností Czechgeeks, Deloitte, EMC, MALL.CZ a Microsoft.
Czechgeeks

Rudolf Černý

Ve vedení společnosti Czechgeeks, jednoho z předních dodavatelů mobilních a webových aplikací v ČR i zahraničí, dochází k plánované změně. Spoluzakladatel Filip Molčan po 3 letech odchází z pozice výkonného ředitele. Tu obsadí Rudolf Černý, dosavadní finanční ředitel, jehož kariéra byla doposud spojena zejména s energetickou společností E.ON. Filip Molčan i nadále zůstává tváří Czechgeeks a bude se věnovat dalšímu rozvoji inovativních projektů a obchodní činnosti – v plánu je totiž do tří let otevřít pobočky společnosti ve Velké Británii a USA.

Za tři roky jsme vyrostli z 3 nadšenců do týmu 20ti programátorů, designerů a kreativců, kteří pracují na skvělých projektech. Jsme také jednou z mála firem, které se daří vedle vývoje na zakázku realizovat vlastní projekty. Neustálý a rychlý růst firmy vyžaduje zavedení alespoň základních pravidel, která nám umožní dále rychle růst, především za hranice naší země,” říká Filip Molčan.

Rudolf Černý je skvělý manažer se zkušenostmi z různých oblastí, které rádi využijeme právě u nás. Společně pak uspokojíme vysoké nároky našich klientů na kreativitu, špičkový design, ale také vysokou efektivnost a kvalitní řízení projektů,” doplňuje Filip Molčan.

Czechgeeks je firma plná mladých vývojářů a skvělých nápadů s obrovským potenciálem. Ve spolupráci s Filipem bych velice rád dále rozvíjel naše aktivity v ČR i zahraničí a potvrdil, že spojení vývoje aplikací na zakázku a vlastních produktů může fungovat,” říká Rudolf Černý.

Deloitte

David Marek

David Marek se stane od 1. srpna 2014 novým ředitelem v oddělení finančního poradenství společnosti Deloitte. Bude se věnovat klientským službám v oblastech využívajících ekonomické analýzy, jako například oceňování, poradenství při fúzích a akvizicích či restrukturalizace. Zároveň bude zastávat roli hlavního ekonoma Deloitte po Luďkovi Niedermayerovi.

Doufám, že mé zkušenosti pomohou přispět k práci poradenského týmu společnosti Deloitte a službám poskytovaných jejím klientům. Zároveň se těším na nové zkušenosti a impulsy, které obohatí mou analytickou práci. Ekonomické analýzy nejsou jen o číslech, ale především o lidech a firmách. Je pro mne ctí navázat na práci Luďka Niedermayera, kterého si velmi vážím,“ říká ke své nové pozici David Marek.

David Marek přichází do Deloitte ze společnosti Patria Finance, kde působil posledních 14 let jako hlavní ekonom a vedoucí oddělení analýz. Vystudoval Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, kde získal i doktorát. Absolvoval studijní stáž na University of Limerick v Irsku.

V letech 1997 a 1998 byl odborným pracovníkem v Institutu ekonomie České národní banky. Poté přešel na odbor měnové politiky ČNB. V letech 1999 až 2000 pracoval v oddělení analýz finančních trhů České spořitelny. Je členem České společnosti ekonomické a spolupracuje s Českou Bankovní Asociací.

EMC

Zdeněk Hesoun

Společnost EMC Czech Republic oznámila, že jmenovala Zdeňka Hesouna na pozici Channel Account Manager a Lukáše Mirovského do funkce Enterprise Sales Manager.

Zdeněk Hesoun bude ve funkci Channel Sales Manager zodpovídat za vztahy s místními prodejními partnery. Zdeněk dříve pracoval ve firmě Hewlett-Packard na pozici Commercial Account Manager, Converged Infrastructure Sales Specialist a ITO Service Delivery Consultant. Nyní studuje MBA na London International Graduate School a hovoří anglicky. K jeho koníčkům patří sport, hudba a divadlo.

Lukáš Mirovský přichází do EMC ze společnosti Azlan-TechData, kde pracoval na pozici Business Unit Manager v divizi Hewlett-Packard. Předtím působil jako Account Manager Service Providers ve společnosti Cisco a dále jako Sales Support Director ve firmě GTS Novera. V EMC Czech Republic bude mít na starost prodej a péči o větší klienty v tzv. enterprise segmentu. Lukáš hovoří anglicky a ve volném čase se věnuje běhání, volejbalu, plavání a cyklistice.

MALL.CZ

Vít Endler

Netretail Holding, mateřská společnost MALL.CZ, má nového výkonného ředitele. Stal se jím Vít Endler. Ondřej Fryc, zakladatel MALL.CZ, ve firmě zůstává na své dosavadní pozici CEO celého holdingu a člena dozorčí rady.

Vít Endler ve společnosti působí od léta 2010, kdy nastoupil jako country manager polského MALL.PL. V této roli polský obchod vybudoval z nuly na současný miliardový obrat. Obchod má momentálně v Polsku 120 zaměstnanců, patří mezi 10 největších na tamním trhu a meziročně roste trojciferným tempem.
Od dubna 2014 zastával Vít Endler pozici Business Development Director, kdy měl na starosti všechny zahraniční pobočky Netretail Holdingu. „Vít ukázal, že umí budovat skvělé firmy, a já plně důvěřuji jeho manažerským i osobnostním kvalitám,” komentuje změnu Ondřej Fryc.

Ondřej vybudoval od nuly firmu, která je jednou z největších ve svém oboru v evropském měřítku. Já ve své nové pozici budu pokračovat v tom, co Ondřej započal. Naše cíle jsou ambiciózní, a to nejen v rámci České republiky, ale v rámci celého regionu střední a východní Evropy. Co ale chceme určitě zachovat, je to, že MALL i nadále zůstane skvělým místem pro práci a správnou volbou pro zákazníky,” říká Vít Endler.
Vít Endler je ženatý a má 1,5letého syna. Mezi jeho koníčky patří cyklistika, výlety do hor a cestování obecně.

Microsoft

René Keyzlar

Společnost Microsoft má od 1. července nového manažera divize Microsoft Office, jež zajišťuje prodej, lokalizaci a marketing kancelářského software a nástrojů produktivity Microsoft Office běžících jak lokálně tak v cloudu. Stal se jím René Keyzlar, dosavadní manažer divize Operator Channel pro region střední a východní Evropy. Martin Hruška se přesouvá do obchodní divize pro malé a střední podniky.

René Keyzlar přišel do Microsoftu v roce 2009 na pozici manažera divize mobilních řešení pro region střední a východní Evropy. Významně napomohl úspěšnému zavedení platformy Windows Phone, která se za posledních 12 měsíců, podle průzkumů společnosti IDC, stala druhou nejprodávanější platformou v ČR. Poslední rok měl na starosti spolupráci s Telco operátory v regionu střední a východní Evropy. Před nástupem do Microsoftu pracoval na manažerských pozicích ve společnostech Samsung či Sony Ericsson. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu, trendům v architektuře a designu.

Martin Hruška

Martin Hruška se po více než dvouletém působení v divizi Microsoft Office přesouvá na pozici manažera obchodní divize pro malé a střední podniky, v rámci které bude zodpovědný za prodej produktů a služeb Microsoft, marketing, za řízení distribuční a partnerské obchodní sítě. Za dobu jeho působení divize Office zaznamenala zásadní růst prodejů a využití služeb Office 365, napomohl zvýšit povědomí a zájem o Microsoft cloudové služby a divize získala významné zákazníky Office 365 jako například RWE, TESCO, Internet Mall (Mall.cz), Tipsport, Burza cenných papírů Praha, VŠE, ČZU a podobně. Službu Office 365 dnes v ČR využívají desítky tisíc firemních uživatelů a stovky tisíc studentů.

Martin nastoupil do společnosti Microsoft v roce 2003 a postupně působil na pozicích manažera partnerských programů Microsoft, account manažera pro klíčové obchodní partnery a manažera obchodního týmu pro partnerský prodej.

Vystudoval ekonomii na České zemědělské univerzitě a získal titul MSc v oboru Management Studies na Nottingham Trent University (B.I.B.S.).

Svůj volný čas věnuje rodině, hraní v kapele, golfu, jízdě na kole a cestování.

Exit mobile version