Lidé ve firmách: HP rozšířila středoevropský manažerský tým o Radovana Dršatu

Ve středeční HR zprávě představujeme Radovana Dršatu jako nového regionálního ředitele divize HP Software pro ČR, Maďarsko a Slovensko; Radima Haluzu jako nového generálního ředitele společnosti Fortuna Entertainment Group; Martina Brixu jako finančního ředitele společnosti LeasePlan ČR a novou tiskovou mluvčí Barboru Půlpánovou ze skupiny ČEZ.
Hewlett-Packard

Radovan Dršata

Společnost HP oznámila rozšíření svého středoevropského manažerského týmu. Regionálním ředitelem divize HP Software pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko se stal Radovan Dršata. Jeho přímým nadřízeným se stal Andreas Stejskal, ředitel HP Software v regionu střední a východní Evropy (CEE).
V nové pozici bude Radovan zodpovědný za plnění obchodních cílů, rozvoj nových aktivit i podílu na trhu a řízení mezinárodního týmů specialistů zajišťujících podporu všech dílčích součástí rozsáhlého softwarového portfolia HP. Před svým příchodem do HP pracoval v IBM, kde zastával několik manažerských pozic v rámci tuzemského, středoevropského a východoevropského regionu – vybudoval a řídil tým specializovaný na konkurenční software, rozvíjel strategické outsourcingové služby, vedl obchodní aktivity řešení Lotus Software a byl rovněž zodpovědný za řízení softwarové divize IBM v ČR. Do IBM přešel z postu ředitele rakouské pobočky společnosti Rational Software, kterou koupilo IBM v roce 2003. Jeho profesní život je celkově bohatý dvaceti léty zkušeností z působení v mezinárodní oblasti IT.
Radovan je absolventem ČVUT v Praze, kde v roce 1986 dokončil studia elektrotechnické fakulty, poté získal ještě doktorát na Ekonomické Univerzitě Vídeň a titul MBA z California State University Hayward.

Přidejte si Radovana Dršatu do své sítě pomocí služby [?]

Fortuna Entertainment Group

Radim Haluza

Radim Haluza se stane novým generálním ředitelem provozovatele kurzových sázek Fortuna Entertainment Group. V této pozici nahradí prozatímního generálního ředitele Wilfa Walse. Radim Fortunu zná už od její akvizice skupinou Penta, kde pracoval od roku 2003 (nejprve na pozici finančního kontrola, poté jako finanční manažer – CFO). Podílel se na finančním a daňovém plánování pro celou transakci. Ve Fortuně působí od května 2011, kam přestoupil z pozice generálního ředitele společnosti Žabka, a. s., kterou skupina Penta v březnu 2011 prodala společnosti Tesco.
Ve Fortuně dosud působil na pozici ředitele divize kurzového sázení. Radim vystudoval VŠE v Praze, Fakultu financí a účetnictví, část studií strávil v Londýně na King’s College.

LeasePlan

Martin Brix

Martin Brix byl jmenován finančním ředitelem společnosti LeasePlan Česká republika, tuzemské pobočky světového lídra operativního leasingu automobilů. Do České republiky se vrací po pěti letech, které strávil v pozici finančního ředitele rumunského zastoupení skupiny LeasePlan. Před odjezdem pracoval Martin osm let v české pobočce, tři roky jako Credit Analyst a pět let jako Risk Manager. Na pozici finančního ředitele nahradí Pavla Hakena, který pozici zastával dvanáct let. Martin vystudoval VŠE v Praze.

Skupina ČEZ

Barbora Půlpánová

Skupina ČEZ obměnila svou dosavadní tiskovou mluvčí Evu Novákovou za Barboru Půlpánovou. Barbora má zkušenosti z různých mediálních redakcích (rozhlasových i televizních). Nejdéle pracovala jako redaktorka a moderátorka Regionální televizní agentury a Českých médií. Dále například zajišťovala zpravodajství z Prahy a Středočeského kraje pro slovenskou veřejnoprávní televizi STV. Barbora vystudovala politologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a Vyšší odbornou školu publicistiky. V současné době dokončuje magisterské studium oboru Politické teorie a současné dějiny, v rámci kterého strávila jeden rok na Univerzitě v Brémách. Mluví anglicky a německy.

Exit mobile version