Lidé ve firmách: Zane Rowe novým výkonným viceprezidentem a CFO společnosti EMC a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ pravidelně přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přicházíme s novinkami ze společností ACREA, Atos IT, České Radiokomunikace, DNS-OARC a EMC Corporation.
ACREA

Vladimíra Kozojedová

Ing. Vladimíra Kozojedová se do společnosti ACREA CR vrací po rodičovské dovolené. Nově zde bude působit na pozici manažerky pro kurzy Centra výuky ACREA. Dříve pracovala 6 let na pozici manažerky pro akademickou sféru. Své zkušenosti bude nyní uplatňovat při rozšiřování možností vzdělávání v Centru výuky s individuálním zaměřením na potřeby jednotlivých zákazníků. Její prioritou je zpřístupnění kurzů všem, kteří mají zájem o školení v oblasti softwaru IBM SPSS a Cognos, statistické analýzy dat a data miningu.

Atos IT

Emil Fitoš

Atos IT Solutions and Services, generální ředitel českého a slovenského zastoupení globálního poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, Ing. Emil Fitoš odprezentoval změny, které proběhly ve společnosti v průběhu letošního roku. Od února 2014 je Ing. Fitoš generálním ředitelem slovenského zastoupení a od května 2014 i zastoupení českého. Tato změna je doprovázena větší integrací obou zemí, především v oblasti top managementu a delivery. Společnost Atos IT Solutions and Services vznikla v roce 2011 spojením společností Atos Origin a Siemens IT Solutions and Services.

Při této příležitosti Ing. Fitoš informoval přítomné novináře o tom, že Atos je od roku 2002 systémovým integrátorem ICT služeb pro Olympijské a od roku 2008 i pro Paraolympijské hry.

České Radiokomunikace

Vít Vážan

Na uvolněné místo finančního ředitele Českých Radiokomunikací (ČRa) po Martinu Gebauerovi, který se stal generálním ředitelem společnosti, nastoupí od 1. listopadu 2014 Vít Vážan.

Nejužší vedení ČRa posílí manažer se zkušenostmi z mediálního prostředí. Mezi hlavní priority nového CFO bude patřit celkové finanční řízení společnosti včetně peněžních toků, především pak odpovědnost za rozpočty, reporting, účetnictví a podporu nových rozvojových příležitostí.

Vít Vážan pracoval během posledních osmi let ve skupině Nova (CET 21 spol. s r.o.) na nejrůznějších pozicích v oblasti financí, přičemž od konce roku 2009 byl finančním ředitelem a v roce 2014 také působil jako výkonný ředitel. Řadu zkušeností získal rovněž ve společnostech Vodafone a PwC. Vít Vážan je absolventem Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě.

DNS-OARC

Ondřej Filip

Centrum operací, analýz a výzkumu systému doménových jmen (DNS-OARC) zvolilo do čela svého představenstva Ondřeje Filipa, výkonného ředitele sdružení CZ.NIC. Nezisková organizace DNS-OARC sdružuje klíčové společnosti z oblasti výzkumu, vývoje a implementace internetových technologií.

Ondřej Filip byl do představenstva toho sdružení zvolen potřetí. Jeho funkční období potrvá dva roky. Funkce člena vedení organizace DNS-OARC je čestná a není placená.

Při působení v představenstvu DNS-OARC mohu využívat cenných zkušeností z prostředí, v kterém se dennodenně pohybuji. Naše sdružení se jako jeden z nejaktivnějších členů DNS-OARC aktivně podílí na vývoji významných technologických řešení a pomáhá tak zvyšovat reputaci této organizace,“ uvedl Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

EMC Corporation

Společnost EMC Corporation dnes oznámila, že její management na pozici výkonného viceprezidenta a finančního ředitele (CFO) posílil Zane Rowe. Jeho přímým nadřízeným bude Joe Tucci, předseda představenstva a generální ředitel (CEO) společnosti EMC. Zane Rowe nyní přebírá zodpovědnost za veškeré interní i externí finanční operace skupiny EMC.

Zane Rowe

Před příchodem do společnosti EMC Zane Rowe úspěšně rozvíjel svou 19letou kariéru v oblasti finančního a korporátního strategického řízení, kterou započal ve společnosti Continental Airlines, kde postoupil až do role výkonného viceprezidenta a CFO. Následně zastával pozici CFO ve společnosti United Continental Holdings, Inc. Analytici dotázaní magazínem Institutional Investor jej označili jako jednoho ze dvou nejvýznamnějších finančních ředitelů v oboru letecké dopravy. Z United Continental Holdings odešel Zane Rowe do společnosti Apple, kde působil jako obchodní ředitel pro Severní Ameriku a byl přímo podřízený generálnímu řediteli Timu Cookovi.

Joe Tucci k tomu uvedl: „Zane do společnosti EMC přináší jedinečnou kombinaci mimořádně cenných dovedností a zkušeností jako vynikající finanční ředitel ve složitém, víceoborovém prostředí, ale také jako velmi úspěšný korporátní stratég. Je nám velkým potěšením přivítat Zana jakožto klíčového člena výkonného řídicího týmu společnosti EMC.“

Zane Rowe dodává: „Jsem opravdu nadšený, že v této mimořádné, dynamické době transformace celého IT odvětví přicházím právě do EMC. Tato společnost spolu s dalšími v její skupině poskytují jedinečné podmínky pro tuto transformaci a pro mne osobně je velkou ctí pracovat po boku řady vůdčích osobností celého odvětví.“

Exit mobile version