Lidé ve firmách: další změny ve společnosti Sodexo

Ke štědrovečerní večeři letos usednou s novou zodpovědností ve svých čerstvých funkcích tito lidé – Martin Rak (TP-Link), Michal Kříž (Dark Side), Kamil Hilmi (Sodexo) a Jiří Koliba (SFRB). Přečtěte si pár informací o jejich profesním životě.
TP-Link

Martin Rak

Česká pobočka společnosti TP-Link získala na pozici manažera Distribution Channel Sales Martina Raka. Jeho hlavním úkolem bude spolupráce s distributory a poskytování podpory pro klíčové zákazníky společnosti TP-Link v ČR a zlepšení pozice firemní značky na českém trhu. Zodpovídat bude za rozvoj prodejních kanálů a podporu klíčových zákazníků.

Martin dlouhodobě pracoval na několika pozicích v rámci české pobočky Tech Data Distribution, přičemž poslední tři roky působil jako Business Unit Manager pro periferie, supplies a PC komponenty. V rámci této pozice byl zodpovědný za rozvoj a obchodní výsledky pro všechny dodavatele v této oblasti.

Dark Side

Michal Kříž

Michal Kříž odchází z pozice manažera new business development a jednatele skupiny Et netera a přechází do nově vzniklé agentury Dark Side. Do Et netery přišel v létě roku 2010 v rámci akvizice agentury První multimediální, kterou jako první českou digitální agenturu založil již v roce 1995. Fúze obou agentur probíhala od května 2010 a Michal se jako bývalý většinový vlastník a ředitel První multimediální spolupodílel na hladkém průběhu celé úspěšné akce. Ke konci roku 2011 se První multimediální přemění na plnohodnotnou divizi společnosti Et netera a Michalova primární role a jeho pracovní povinnosti ve skupině tak budou dokončeny.

Od nového roku tak Michal vyráží za novou výzvou. Tou je nová agentura s výrazným přesahem mimo on-line svět, Dark Side, která se momentálně připravuje ke vstupu na trh. Skupina Et netera a Dark Side budou z personálního propojení těžit a vytvářet příležitosti pro společné projekty, kde Dark Side bude zajišťovat strategii komunikace a marketingové konzultace, Et netera naopak velká technologická a IT řešení a v nové divizi vzniklé z První multimediální také online marketingové projekty a analýzy.

Přidejte si Michala Kříže do své sítě pomocí služby [?]

Sodexo

Kamil Hilmi

Společnost Sodexo má nového provozního ředitele pro Čechy, Kamila Hilmiho. Po matce Čech a po otci Maročan, vystudoval v Kanadě Vysokou technickou hotelovou školu, zde pak následně pracoval pro řetězec Sheraton. Mezi lety 1994 a 1996 byl provozním ředitelem tehdejšího pražského hotelu Forum a následně tři roky generálním ředitelem TGI Friday’s Na Příkopě. Pro Sodexo začal pracovat v roce 2002, nejprve jako oblastní manažer, následně jako regionální ředitel, od 11. 2. 2011 jako provozní ředitel. Patricie Solanská, která původně provozně řídila celou republiku, je nově pověřena řízením regionu Morava.

Přidejte si Kamila Hilmiho do své sítě pomocí služby [?]

Státní fond rozvoje bydlení (SFRB)

Jiří Koliba

Po čtyřech měsících čekání známe jméno nového ředitele SFRB, od ledna se jím stane současný ředitel zoologické zahrady v Hodoníně a zastupitel za KDU-ČSL v jedné osobě – Jiří Koliba. Úlohou Jiřího bude navázat na započatou práci jeho předchůdce Ľubomíra Vaise, který na funkci rezignoval z osobních důvodů. Jedná se o vytvoření nové koncepce státní politiky bydlení, jejíž návrh schválila vláda v červenci (podpora výstavby nájemních bytů zejména pro seniory, lidi se zdravotním postižením a nízkopříjmové skupiny atp.).

Exit mobile version