Lidé ve firmách: Kateřina Braithwaite posilou týmu Hewlett-Packard

Máme zde první personální změny nového roku, leden a září bývají
ve firmením prostředí poměrně kritickým obdobím, pojdme se podívat, co nám začátek roku přinesl. Hyundai oznámilo změnu ve funkci prezidenta české pobočky, Raiffeisen stavební spořitelna pokračuje ve viditelných personálních změnách – má novou tiskovou mluvčí, nové obsazení tiskové mluvčí oznámila i ĆT. DHL Supply Chain mají také nového ředitele. Generální ředitel Skansky převlékl kabát, KPMG představují profesní a firemní růst Drahomíry Šáchové. Další HR informační týden uzavíráme zprávou o změně ve společnosti HP, která rozšiřuje svůj manažerský tým.
Hyundai Motor Company (HMC)

Kim Jun-ha

Vedení společnosti pověřilo současného prezidenta sekce Hyundai Motor Manufacturing Czech – pana Kang Ho-don – jinými úkoly, a tak se vrací do Koreje. Nově byl funkcí prezidenta pověřen pan Kim Jun-ha, dosavadní prezident závodu č. 2 Hyundai Motor Company v korejském Ulsanu. Kim má rozsáhlé zkušenosti z poboček Hyundai v USA a Turecku, kde dlouhodobě pracoval.

Raiffeisen stavební spořitelna

Renata Zikmundová se na sklonku starého roku stala tiskovou mluvčí a PR manažerskou stavební spořitelny Raiffeisen, ve které působí od června 2010 v týmu odbytu.

Renata Zikmundová

V oblasti PR a marketingu má více než 13 let zkušeností, které nasbírala převážně ve společnosti Domus pragensia. Renata vystudovala právnickou fakultu Karlovy Univerzity. Pro zajímavost, předtím než nastoupila do Raiffeisen stavební spořitelny, odjela na necelé dva roky na ostrov Svaté Lucie a pracovala tam jako turistický průvodce a lektor potápění.

Severočeské doly

V prosinci zvolila Valná hromada Severočeských dolů (pozn. vlastněno ČEZ) nové členy představenstva Severočeských dolů. Novým předsedou se stal dosavadní ředitel divize správa ČEZ – Ivan Lapin.

Ivan Lapin

Od 1. ledna 2012 se dále ujímá pozice generálního ředitele Severočeských dolů. Před příchodem do Skupiny ČEZ pracoval jako ředitel Báňské obchodní společnosti, v Moravských naftových dolech Hodonín a deset let v koncernu Ostravsko-karvinské doly, a. s. Ivan je absolventem hornicko-geologické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity.

DHL Supply Chain

Busines Development společnosti DHL Supply Chain mezi sebe přívítal nového ředitele – Pavla Šubrta. Pavel je členem společnosti od roku 2010, naposledy v pozici Site Manager pobočky společnosti – Evropského distribučního centra pro společnost LEGO Group.

Pavel Šubrt

V předchozích pozicích působil převážně ve vysokých manažerských pozicích, naposledy pracoval jako výkonný ředitel firmy Data, Hardware, Software, s. r. o. Pavel absolvoval inženýrské i postgraduální studium ekonomie a managementu na Vysoké Škole Chemicko-Technologické v Praze.

Přidejte si Pavla Šubrta do své sítě pomocí služby [?]

KPMG

Drahomíra Šáchová byla jmenována na pozici Senior Manager českobudějovické pobočky KPMG. V této roli se bude věnovat zejména dalšímu rozvoji oddělení Vedení účetnictví a mzdové agendy. Dále se bude zabývat rozšiřováním portfolia služeb a vztahům s klienty.

Drahomíra Šáchová

Drahomíra vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Ve společnosti KPMG působí od roku 1996, od roku 2007 v pozici Manager. Specializuje se na vedení finančního účetnictví dle českých standardů pro malé a střední podniky, a také na zpracování mzdové agendy.

Česká Televize

Michaela Fričová se stala novou tiskovou mluvčí České televize, v této funkci vystřídá Ladislava Štichu. Michaela má zkušenosti z obdobné pozice na televizní stanici Nova. Odchod Štichy byl známý již na konci roku 2011 na základě dohody s generálním ředitelem Petrem Dvořákem, kterého rovněž známe z jeho předchozího působení na televizi Nova.

Michaela Fričová

Michaela vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze a na University of Glamorgan ve Velké Británii. Poté získala zkušenosti jako novinářka v magazínu Týden a v Marketing&Media.

Přidejte si Michaelu Fričovou do své sítě pomocí služby [?]

Hinton

Dloholetý generální ředitel společnosti Skanska Zdeněk Burda se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva nové stavební společnosti Hinton.

Zdeněk Burda

V letech 1997 až 2008 působil jako generální ředitel a předseda představenstva skupiny Skanska a byl odpovědný za činnost skupiny v ČR a SR. V letech 2009 až 2011 přednášel na Fakultě stavební ČVUT v Praze témata v oboru management a ekonomika ve stavebnictví.

Hewlett-Packard

Společnost HP oznámila rozšíření manažerského týmu své lokální pobočky. Na pozici alianční manažerky nastoupila od začátku nového fiskálního roku Kateřina Braithwaite. Mezi hlavní úkoly Kateřiny patří zejména zodpovědnost za vztahy s aliančními partnery a jejich další rozvoj, hledání a řízení dalších obchodních příležitostí a rozvoj nových segmentů na českém trhu. Bude rovněž zajišťovat koordinaci obchodní strategie pro koncové zákazníky tak, aby bylo HP schopno nabídnout větší množství komplexních řešení zákaznických potřeb v nejvyšší kvalitě a nejkratší možné době.

Kateřina Braithwaite

„Během dosavadní práce pro HP prokázala Kateřina výborné manažerské zkušenosti a cit pro úspěšné strategie. Posun na pozici alianční manažerky je logickým vyústěním její dosavadní činnosti,“ řekl Pavel Klimuškin, ředitel divize HP ESSN.

Před svým nástupem do společnosti HP v roce 2010 získávala Kateřina zkušenosti jako člen managementu ve společnostech s mezinárodní působností, v oborech od ocelářství až po kosmetický průmysl. Působila na různých pozicích, mimo jiné jako manažerka pro prodej a marketing ve společnosti Voest Alpine, ředitelka pro rozvoj obchodu a vzdělávání v Mary Kay, nezávislá konzultantka pro strategický rozvoj či osobní kouč.
Kateřina je absolventkou Vysoké školy báňské v Ostravě, kde v roce 1988 získala magisterský titul v oboru systémové inženýrství. Studia poté rozšířila postgraduálem na Mezinárodním institutu aplikovaných systémových analýz (International Institute of Applied System Analysis) ve Vídni.

Exit mobile version