Lidé ve firmách: Fiat má nového generálního ředitele pro ČR a SR

Vítejte při naší každotýdenní zprávě o HR změnách. Dnes se dozvíte o změnách ve firmách jako je Dopravní podnik Hl. m. Praha, Fiat Group, Unilever, Hays Czech Republic, a také vás informujeme o zajímavé nabídce Zdeňka Tůmy, který se stal členem ekonomického týmu Evropské komise.
Evropská komise

Komisař pro vnitřní trh Michael Barnier si vybral do svého týmu ekonomů, který má radit EK s přípravou zvažované reformy unijního bankovnictví – Zdeňka Tůmu. Úkolem týmu a tím pádem i Zdeňka bude podívat se na to, jakým způsobem se dnes vyvíjejí struktury bankovního sektoru a doporučit, co v tomto směru může komise podniknout. Tým je celkem devítičlenný a Zdeněk je v něm jediný zástupce z postkomunistického areálu. Dalšími členy se např. stali – šéf nadnárodního leteckého konsorcia EADS Louis Gallois, někdejší šéf skupiny Unicredit, Ital Alessandro Profumo, guvernér finské centrální banky Erkki Liikanen aj.

Dopravní podnik Hl. m. Praha

Novým generálním ředitelem pražského dopravního podniku se stal Vladimír Lich, který dosud figuroval v poradenské společnosti A. T. Kearney. Firmu by měl vést jako krizový manažer dva roky. Vladimír nastupuje do funkce po Martinu Dvořákovi, který v prosinci 2011 na svou funkci rezignoval. Pro zajímavost – dočasným dvouměsíčním řízením podniku byl pověřen bývalý šéf dispečinku Jaroslav Stůj a šéfka ekonomického úseku Magdaléna Češková.
Radní společně s novým generálním ředitelem dopravního podniku jmenovali do výboru pro audit dopravního podniku ekonoma Miroslava Zámečníka, pod jehož vedením má být prošetřen systém přidělování veřejných zakázek společnosti.

Fiat Group

Marek Kisz

Nového generálního ředitele českého a slovenského zastoupení má také automobilka Fiat Group, stal se jím Marek Kisz. Marek strávil většinu svého profesního života v rámci skupiny Fiat, kde se stal počátkem roku 2010 ředitelem prodeje a marketingu ve Fiat Auto Poland.

Dosavadní ředitelkou českého zastoupení – Lucyna Bogusz, se nyní v rámci automobilky přesune na novou pozici do centrály v italském Turíně ke značce Lancia. Lucyna zároveň vykonávala pozici country manažerky značky Fiat (osobní vozy) pro český trh.

Vedení společnosti Fiat slovenského zastoupení měl od roku 2010 na starosti Martin Rada, regionální ředitel Fiat Group pro Rakousko, Česko, Slovensko a Maďarsko. V říjnu 2011 přešel do Fiat Group Automobiles Germany na pozici výkonného ředitele se zodpovědností za všechny značky (Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Fiat Professional, Jeep) na německém trhu. Poté slovenský trh dočasně vedl Vlastimil Slepička, country manažer značky Fiat Professional pro Česko a Slovensko.

Přidejte si Marka Kisze do své sítě pomocí služby [?]

Unilever

Ľubomír Bratko

Současný obchodní ředitel společnosti Unilever Česká republika (od roku 2009) – Ľubomír Bratko – se stal zároveň obchodním ředitelem na Slovensku. Zodpovědný bude za obchodní aktivity Unilever Slovensko a nahradí v této pozici Jiřího Mlícha.
Ľubomír je součástí společnosti od roku 1995, kdy nastoupil jako obchodní manažer na Slovensku. Za uplynulých 16 let nasbíral zkušenosti v několika funkcích – pracoval např. jako manažer nákupu a logistiky nebo jako manažer zákaznického servisu a logistiky pro ČR a Slovensko. V roce 2005 nastoupil na pozici výkonného a obchodního ředitele na Slovensku.

Hays Czech Republic

Lukáš Prušák

Dosavadní Team leader pro divizi Sales & Marketing Lukáš Prušák bude nově zodpovídat za vedení jedné ze zákládajících strategických divizí mezinárodní společnosti Hays Czech Republic.
Po studiu na vysoké škole nastoupil Lukáš na pozici konzultanta do divize Sales & Marketing. V roce 2008 se stal manažerem divize Sales & Marketing napříč specializacemi společnosti a v roce 2009 pod jeho vedením vznikla další specializace „Hays Retail“.
Lukáš bude nyní zodpovědný za stanovení a naplnění obchodní strategie společnosti. V této pozici bude rovněž součástí globálního týmu se zodpovědností za rozvoj obchodních příležitostí v regionu CEE ve vztahu k ČR.

Přidejte si Lukáše Prušáka do své sítě pomocí služby [?]

Exit mobile version