Lidé ve firmách: Mike Lawrie, nový prezident a výkonný ředitel společnosti CSC

Rubrika „lidé ve firmách“ se i tento týden vrací. Pojďte se porozhlédnout po HR světě osmi společností, které Vám dnes představíme. A které to jsou? Axis Communications, Anect, Seagate Technology, SkyVera, Staton Chase International, Nestlé a CSC.
Axis Communications

Společnost Axis Communications představil čtyři nové zaměstnance – Petra Tošnera, Dalibora Smažinku, Jindřicha Světnicu a Miloše Kohouta.

Petr Tošner

Petr bude ve společnosti figurovat jako regionální marketingový ředitel pro Východní Evropu. Znamená to, že bude zodpovědný za rozvoj kompletních marketingových a komunikačních aktivit (zaměřených na distributory, partnery, tisk, zákazníky v daném regionu aj.). Petr získal titul MBA na britské Warwick Business School a kromě toho vystudoval inženýrský obor informační management na Univerzitě v Hradci Králové.
Do společnosti Axis přišel po sedmi letech strávených v IBM, kde zastával řadu manažerských pozic v regionálním a místním marketingu a obchodě. Jeho poslední pozicí v IBM byl post CEE Market Development manažera. Před nástupem do IBM pracoval tři roky pro Microsoft.

Přidejte si Petra Tošnera do své sítě pomocí služby [?]

Dalibor Smažinka

Dalibor má s IP kamerami zkušenost od roku 2005, kdy začínal jako produktový manažer pro síťovou bezpečnost, aktivní prvky a IP kamery ve VAD divizi Azlan distributorské společnosti Tech Data. Od července roku 2011 je prvním zaměstnancem nově založené české pobočky Axis Communications jako manažer pro významné zákazníky na českém a slovenském trhu. V současnosti bude zastávat post Key account manažera pro ČR a SR.

Přidejte si Dalibora Smažinku do své sítě pomocí služby [?]

Jindřich Světnica

Jindřich bude pracovat na pozici technického školitele pro ČR a SR. Původním profesním zaměřením Jindřicha bylo IT gastronomického průmyslu, poté se začal specializovat na kamerové a zabezpečovací systémy jako produktový specialista pro IP CCTV ve společnosti Honeywll – ADI Global Distribution. Díky této zkušenosti měl možnost seznámit se s produkty Axis a nakonec se dostat do týmu společnosti. Jindřich absolvoval střední školu informatiky v Brně. V současnosti se zabývá získáváním vědomostí v oblasti osobní produktivity a efektivního způsobu plánování
času.

Přidejte si Jindřicha Světnicu do své sítě pomocí služby [?]

Miloš Kohout

Miloš se stal sales engineerem pro CEE, v oblasti bezpečnostních systémů má velké zkušenosti. Na starosti bude mít předprodejní a poprodejní podporu u vybraných projektů a zákazníků regionu CEE. K tomu ještě školení Axis Academy mimo ČR a SR a péči o partnery typu ADP (Application Development Partner) a AVHS (Axis Video Hosting systém). Do Axis Communications přichází z pozice produktového manažera divize ADT Security Projects (Tyco Fire & Integrated Solutions s.r.o.). Před nástupem do Axis pracoval tři roky pro společnost ADI/Honeywell (vystřídal různé pozice od customer support až po key account manager). Miloš je absolventem SPŠSE/VOŠ v Liberci a vystudoval angličtinu na Tamworth College, Rugby (UK).

Přidejte si Miloše Kohouta do své sítě pomocí služby [?]

Anect

Luboš Prajer

Luboš Prajer se stal novým vedoucím marketingového oddělení společnosti Anect. V jeho kompetenci je starost o vedení týmu zastřešujícího marketing, public relations a řízení vztahů s obchodními partnery společnosti Anect a přípravu komunikace produktového portfolia. Luboš je součástí společnosti Anect od roku 2009, zastával pozici produktového manažera a řídil tvorbu produktů v oblastech Managed services, datových center, bezpečnosti a ICT Management & Consulting. Před nástupem do společnosti Anect pracoval od roku 1997 ve společnostech SPT Telecom, Český Telecom a Telefónica O2. V Telefónica O2 se např. zabýval řízením tvorby produktů, monitoringem jejich životního cyklu a vyhodnocováním trendů na trhu bezpečnostních produktů a služeb.

Přidejte si Luboše Prajera do své sítě pomocí služby [?]

Seagate Technology

Iva Bednářová

Regionální obchodní manažerkou pro ČR a SR společnosti Seagate Technology byla jmenována Iva Bednářová. Iva je od února letošního roku součástí mezinárodního obchodního týmu v rámci Seagate EMEA a v regionu centrální jihovýchodní Evropy má na starosti ČR a srov. Její nová pozice zahrnuje zodpovědnost za rozvoj strategických vztahů se zákazníky na úrovni distribuce, v resellerské oblasti a na poli retailových řetězů. V posledních pěti letech pracovala pro společnost Asus jako country product manažerka pro komponentovou divizi s působností v ČR a SR. Iva absolvovala obor podnikové ekonomiky, management a mezinárodní obchod na VŠE v Praze.

Přidejte si Ivu Bednářovou do své sítě pomocí služby [?]

SkyVera

Společnost SkyVera představila dva nové produktové manažery – Ladislava Arvai(e) a Bohuslava Partyka. Ladislav vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě a své první větší pracovní zkušenosti nasbíral v technické pozici ve společnosti Siemens. Následně se stal členem týmu jako produktový manažer v distribuční spolenčosti DNS a ve společnosti Vydis zastával pozici obchodního manažera. Jako produktový manažer SkyVera se bude zabývat produktovou řadou společnosti Aruba Networks.

Bohuslav je specialistou na bezpečnostní systémy a IT produkty. Nyní se bude starat o technologie Palo Alto Networks a Zscaler, pečovat o klienty a také se zabývat propagací produktů na českém trhu. Před nástupem do společnosti SkyVera pracoval jako produktový manažer ve firmě Avnet. Na Slovensku pracoval jako výzkumný pracovník a pedagog Fakulty elektrotechniky a informatiky na Slovenské technické univerzitě a ve společnostech jako jsou Microsoft, Datalan a Ekoplyn.

Přidejte si Bohuslava Partyka do své sítě pomocí služby [?]

Stanton Chase International

Pavel Oplt

Pavel Oplt obohatí pražskou pobočku mezinárodní společnosti Stanton Chase International o své zkušenosti s řízením společností nebo z oblasti management consultingu. Jeho praxe zahrnuje managerskou a obchodní činnost ve společnostech jako je Nestlé, Kraft, Eurotel nebo Telenor. Pavel se teď bude věnovat projektům v oblasti přímého vyhledávání v segmentech Consumer Products and Services a Industry.

Přidejte si Pavla Oplta do své sítě pomocí služby [?]

Nestlé

Zbigniew Walkiwicz

Pozici ředitele prodeje Nestlé pro český a slovenský trh se sídlem v Praze přezval Zbigniew Walkiwicz. V této pozici vystřídá Mikeho Jopsona, který bude pokračovat jako ředitel Nestlé pro rozvoj spolupráce s Tesco. Dále bude zodpovědný za koordinaci oblasti prodeje Nestlé na trzích střední Evropy. Zbigniew nastoupil do společnosti v roce 1994 v Polsku, kde se ujal řady úkolů v oblasti prodeje a projektového řízení pro podporu rozvoje poptávky.

Od roku 2001 jej můžeme nalézt v centrále Nestlé ve Švýcarsku a půldruhého roku pracoval v projektovém týmu GLOBE pro rozvoj poptávky (oblast prodeje, marketingu a rozvoje prodejních kanálů). V roce 2003 se stal ředitelem prodeje Nestlé pro Ukrajinu a Moldávii. V roce 2006 se vrátil do společnosti Nestlé Polska a stal se ředitelem prodeje pro polský trh a členem evropského řídícího výboru Nestlé pro prodej. Od podzimu 2010 si dále rozšiřoval své manažerské zkušenosti jako Nestlé Country Manager pro Bulharsko, a tuto pozici zastával až do nedávna, před svým příchodem do Prahy. Vystudoval Varšavskou Polytechniku a manažerský institut IMD v Lausanne.

CSC

Mike Lawrie

Společnost CSC oznámila nástup Mikeho Lawrieho do pozice nového prezidenta a výkonného ředitele, vystřídá Michaela W. Laphena. Rodney F. Chase, současný ředitel výkonné rady, byl jmenován předsedou představenstva bez výkonných pravomocí, a David Barram, současný ředitel výkonné rady, byl jmenován předsedou kontrolního výboru.
Mike byl před příchodem do CSC výkonným ředitelem britské firmy Misys, globálního dodavatele IT řešení pro finanční společnosti, a to v letech 2006 – 2012. Od října 2008 do srpna 2010 Mike dále působil jako výkonný předseda Allscripts-Misys Healthcare Solutions, přední společnosti v oblasti řešení elektronických zdravotnických záznamů. V letech 2005 a 2006 byl generálním partnerem ValueAct Capital, investiční firmy ze San Franciska a v letech 2004 – 2005 pracoval jako CEO globální softwarové společnosti Siebel Systems.

Mike také působil 27 let na různých pozicích v IBM, kde pracoval např. jako senior viceprezident celé skupiny se zodpovědností za prodej a distribuci produktů a služeb IBM po celém světě; generální manažer IBM v regionu EMEA; a generální manažer odvětvových řešení IBM v regionu Asie/Pacifiku. Je také ředitelem bez výkonných pravomocí Juniper Networks a členem dozorčí rady Drexel University ve Filadelfii. Mike je držitelem bakalářského titulu na Ohio University a MBA na Drexel University ve Filadelfii.

„Je mi ctí, že mohu vést CSC a nadále rozvíjet naše vztahy s klienty, partnery a téměř 100 000 zaměstnanci po celém světě,“ řekl Mike Lawrie. „V rámci CSC vidím velký potenciál zlepšovat provozní a finanční výkonnost a přitom dále rozvíjet a dodávat špičkové služby a řešení, a tím přispívat našim zákazníkům k jejich úspěchu. Těším se, až budu moci zahájit svou misi a opřít se o naši tradici, schopnosti a klientskou základnu k dosažení maximální výkonnosti a hodnoty firmy.“

Exit mobile version