Lidé ve firmách: Grant McKenzie, nový marektingový ředitel Plzeňského Prazdroje

Co mají společného Aleš Klečka (Aimtec), Pavel Matyáš (Verbatim), Gianfranco Lanci (Lenovo), Rokus van Iperen (Canon), Aleš Novák (Import Volkswagen Group), Frank Gotthardt (Telefónica Czech Republic), Grant McKenzie (Plzeňský Prazdroj) a Kristijan Fiket (Deloitte)? Jejich profesní životy dostály změny! Jaké? To si přečtěte v novém příspěvku.
Aimtec

Aleš Klečka

Aleš Klečka se stal součástí týmu pro plánování a řízení výroby společnosti Aimtec. Nastoupil na pozici konzultanta japonského APS systému Azorova. Aleš se stal zodpovědným za implementaci a podporu Asprovy u nových a stávajících zákazníků na českém a slovenském trhu. Dříve působil jako projektový vedoucí při optimalizaci interních podnikových procesů ve společnosti ČD – Telematika, kde se podílel na implementaci informačních systémů (ERP, CRM, logistického systému, publikačního software). Studia zakončil absolvováním fakulty elektrotechnické a ekonomické na ZČU.

Verbatim

Pavel Matyáš

Společnost Verbatim pro ČR, Slovenko a Maďarsko představila nového Country managera – Pavla Matyáše. K jeho hlavnímu úkolu patří posílit povědomí o značce a dostat ji ještě více mezi lidi (zejména v segmentu USB, paměťových karet, SSD disků a další novinky v portfoliu firmy). Do společnosti přestoupil z firmě Epson, kde působil pět let a zastával pozici Detail Account managera pro ČR a Slovensko. Pavel vystudoval Mendlovu Univerzitu v Brně.

Lenovo

Gianfranco Lanci

Gianfranco Lanci byl jmenován senior viceprezidentem a prezidentem Lenovo EMEA (Evropa, Blízký východ a Asie). Lanci, dříve CEO a prezident společnosti Acer, v této funkci zodpovídá za růst obchodních aktivit společnosti Lenovo v celém regionu.
Jmenování Gianfranca do funkce prezidenta Lenovo EMEA navazuje na reorganizaci společnosti, která počínaje 2. dubnem 2012 vytvoří čtyři nové geografické oblasti – EMEA, APLA (Asie a Tichomoří/Latinská Amerika), Čína a Severní Amerika.

Přidejte si Gianfranca Lanciho do své sítě pomocí služby [?]

Canon

Rokus van Iperen

Společnost Canon jmenovala Rokuse van Iperena na místo prezidenta a CEO pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA). Rokus se tím stane prvním Evropanem v historii, který povede region EMEA. Ve funkci vystřídal Ryoichiho Bambu, který působil ve funkci čtyři roky a po 40 letech práce u společnosti Canon odchází do penze. Rokus přestoupil do nové funkce z pozice předsedy představenstva a CEO Océ N.V., ve které působil od roku 1999 (v roce 2010 začleněna do Canonu)

Rokus nastoupil k Océ v roce 1978. Nejprve zastával různé funkce ve výzkumu a vývoji a v roce 1989 přezval zodpovědnost za obchodní jednotku tiskových systémů. Od roku 1992 působil ve funkci generálního ředitele Océ-Belgie N.V. a v roce 1995 byl jmenován předsedou výkonné rady Océ N.V. Mezi jeho hlavní úspěchy patří akvizice a následná integrace tiskové a obrazové divize Siemens Nixdorf do Océ. Je absolventem strojní fakulty na Technické univerzitě v Eindhovenu.

Import Volkswagen Group

Aleš Novák

Aleš Novák se stal novým vedoucím divize Seat společnosti Import Volkswagen Group (Porsche Holding Salzburg). Ve funkci vystřídá Michala Čížka, který v prosinci 2011 převzal vedení divize Audi. Aleš do nové pozice přešel ze společnosti Porsche Inter Auto CZ (Porsche Holding Salzburg), kde po dobu čtyř let zodpovídal za prodej velkoodběratelům a v posledních třech letech řídil pobočku v Hradci Králové. Předtím působil na manažerských pozicích u českých importérů značek Renault, Ford a Citroën a tři roky rovněž pracoval ve společnosti Import Volkswagen Group, kde byl oblastním vedoucím značky Seat a posléze jejím manažerem pro produktový marketing a PR. Vystudoval Technickou univerzity v Liberci.

Telefónica Czech Republic

Frank Gotthardt

Telefónica Czech Republik přijala nového ředitele marketingu pro firemní zákazníky – Franka Gotthardta, který nahradil Michala Holbu. Frank řídil pobočku Capgemini ČR a zodpovídal za odvětví telekomunikací ve východní Evropě, kde rozvíjel obchodní aktivity a koordinoval mezinárodní projekty. Kromě toho má zkušenosti z oblasti B2B a ICT projektů v telekomunikačním sektoru, ve kterém působil jako poradce správních rad významných mezinárodních společností. Frank již v minulosti se společností Telefónica Czech Republic spolupracoval na bázi konzultačních projektů.

Přidejte si Franka Gotthardta do své sítě pomocí služby [?]

Plzeňský Prazdroj

Grant McKenzie

Marketingovým ředitelem společnosti Plzeňský Prazdroj se stal Grant McKenzie. V této funkci vystřídá Toma Verhaegena, který povýšil v rámci společnosti SABMiller do funkce generálního ředitele významného nizozemského pivovaru Royal Grolsch.
Grant pochází z Velké Británie, ve skotském Strathclyde získal bakalářský titul v oboru marketingu a obchodního práva. Později rozvíjel své vzdělání na Autorizovaném institutu marketingu (Chartered Institute of Marketing), kde získal postgraduální diplom v marketingu.

Od roku 2005 působí Grant ve společnosti SABMiller, nejprve v evropské centrále jako marketingový manažer. Poté dva roky pracoval jako marketingový ředitel pivovaru Compania Cervecera de Canarias na Kanárských ostrovech. Do České republiky přichází z Rumunska, kde od března 2009 zastával roli marketingového ředitele v pivovaru Ursus. V České republice Grant již dříve strávil pět let v rámci svého někdejšího osmiletého působení v marketingu u společnosti Mars Europe.

Přidejte si Granta McKenzieho do své sítě pomocí služby [?]

Deloitte

Kristijan Fiket

Novým ředitelem oddělení podnikového poradenství společnosti Deloiite se stal Kristijan Fiket. Do Deloitte přichází s dlouholetými zkušenostmi v oblastech celopodnikových transformací či výrobních procesů. V minulosti sbíral pracovní zkušenosti na nejvyšších manažerských pozicích ve společnostech v Německu, Číně a v České republice. V ČR působil jako manažer pro distribuci v západní Evropě v automobilce Toyota Citroen Peugeot (TCPA). Poslední dva roky zastával post výkonného ředitele výrobce nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici. Kristijan vystudoval právnickou fakultu na vysoké škole v Záhřebu a získal titul Executive MBA na Thunderbird School of Management v americkém Phoenixu.

Přidejte si Kristijana Fiketa do své sítě pomocí služby [?]

Exit mobile version