Lidé ve firmách: Tibor Wagner, nový ředitel společnosti Sony Mobile Communications

Přinášíme Vám další HR novinky z firemního světa. Tentorát se zaměříme konkrétně na firmy: Sony Mobile Communications, Komix, SAS Institute ČR, Kaspersky Lab, Servodata, Ford Motor Company a AXA ČR.
Sony Mobile Communications

Tibor Wagner

Tibor Wagner je novým ředitelem střední Evropy společnosti Sony Mobile Communications. V jeho kompetenci bude rozvíjet trhy mobilních telefonů v ČR, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku. Tibor přišel ze společnosti Sony Ericsson, kde ve vedení společnosti zodpovídal za strategickou spolupráci se skupinou Deutche Telekom. Během své kariéry osm let řídil obchodní aktivity společností Ericsson a Sony Ericsson ve střední a východní Evropě, zastupoval společnost Sony Ericsson v rámci globální spolupráce se skupinou Hutchison a v letech 2009 až 2011 byl také generálním ředitelem italské pobočky společnosti. 

Přidejte si Tibora Wagnera do své sítě pomocí služby [?]

Komix

Martin Šály

Martin Šály a Hynek Krátký mají nově ve společnosti Komix na starosti poskytování poradenství v oblastech obchodních procesů, strategického a ekonomického řízení organizací v daném hospodářském segmentu.

Martin v předchozím zaměstnání působil ve společnosti ČSOB jako manažer inovací. Monitoroval obchodní potřeby a možnosti jejich řešení prostřednictvím informačních technologií. Dříve pracoval na zavedení obchodních procesů i technologické podpory v oblasti přímého marketingu. Kromě toho jsou jeho pracovní zkušenosti obohacené o konzultantskou činnost v oblasti financí, telekomunikací a retailu.

Hynek Krátký

Hynek má zkušenosti z manažerských pozic ve státní správě, telekomunikacích a průmyslové výrobě. Například byl ředitelem IT ve skupině Unipetrol nebo se podílel ve společnosti Kapsch na projektu elektronického výběru mýtného. Dále si vyzkoušel konzultantství v oblasti managementu, řízení lidských zdrojů, kontrolingu, správy majetku a strategie informačních technologií.

Přidejte si Martina Šályho do své sítě pomocí služby [?]

Přidejte si Hynka Krátkého do své sítě pomocí služby [?]

SAS Institute ČR

Jan Kout

Společnost SAS Institute ČR přivítala do své lokální pobočky dva nové manažery – Jana Kouta a Roberta Ernesta. Jan začal být zodpovědný za divizi Professional Services a jeho hlavní náplní je prohloubit orientaci na business stránku SAS řešení a rozvinout komplexní dodávky v oblastech Customer Intelligence, fraud a informačního managementu. Do společnosti přešel z Oracle Czech, kde se staral o prodej a rozvoj business aplikací. Jan získal doktorát v oboru umělá inteligence a biokybernetika na elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze.

Robert se dostal na pozici Senior Account Manager. Znamená to, že bude mít v kompetenci prodej významným zákazníkům (bankovním institucím). Do SASu přichází po více než osmiletém působení ve společnosti Oracle Czech, kde měl na starosti prodej technologií Oracle klíčovým zákazníkům.

Robert Ernest

Přidejte si Jana Kouta do své sítě pomocí služby [?]

Kaspersky Lab

Novým ředitelem Kaspersky Lab pro ČR se stal Andis Šteinmanis, který doposud šéfuje pobočkám v Pobaltí. Ve společnosti pracuje od roku 2010. Kromě toho bude mít Andis na starosti Slovensko a Maďarsko. Andis absolvoval výpočetní systémy na Technické univerzitě v Rize. Po studiích pracoval sedm let ve společnosti IBM, kde se nejčastěji pohyboval na obchodních pozicích. Dočasně působil také jako ředitel softwarové divize IBM Česká republika. Zároveň nasbíral zkušenosti ve společnosti Misys Banking Systems, a také u Lotyšských drah v pozici Systems Development Manager.

Andis Šteinmanis

Přidejte si Andise Šteinmaniseho do své sítě pomocí služby [?]

Servodata

Vladimír Michálek byl jmenován do funkce ředitele divize Disti společnosti Servodata, kde působí od roku 2011. V nové funkci bude zodpovídat za rozvoj obchodu s řešením EMC pro ukládání a správu dat na českém trhu. Před svým jmenováním do funkce ředitele divize pracoval jako Account Manager s významnými zákazníky Servodat v oblasti distribuce produktů pro ukládání a správu dat. Během své práce v Servodatech získal rovněž certifikaci EMC Advanced Sales Accreditation.

Vladimír Michálek

V minulosti pracoval v pozicích odpovědných za prodej služeb nejvýznamnějším firemním klientům ve společnostech Eurotel Praha, Telefónica Czech Republic a České radiokomunikace. Vladimír vystudoval Mezinárodní vztahy a Evropská studia na Metropolitní univerzitě v Praze.
Vystudoval Mezinárodní vztahy a Evropská studia na Metropolitní univerzitě v Praze. Během své práce v Servodatech získal rovněž certifikaci EMC Advanced Sales Accreditation.

Přidejte si Vladimíra Michálka do své sítě pomocí služby [?]

Ford Motor Company

Dušan Fornůsek

Dušan Fornůsek nahradil ve funkci Otu Sedláčka a stal se novým marketingovým ředitelem českého zastoupení americké automobilky. Dušan působil v letech 2001-2005 jako marketingový manažer u českého importéra Ford. Dále působil od roku 2006 u leasingové společnosti ŠkoFIN, kde zastával pozici vedoucího strategického marketingu a PR. Od roku 2009 působil jako vedoucí oddělení financování korporátních zákazníků a od roku 2010 pracoval jako vedoucí oddělení prodeje spolu s oblastí korporátního financování dealerské sítě.

Přidejte si Dušana Fornůska do své sítě pomocí služby [?]

AXA ČR

Martina Šmidochová

Pozice slovenské a české ředitelky oddělení lidských zdrojů a komunikace finanční skupiny AXA byla obsazena Martinou Šmidochovou. Před nastoupením do této pozice působila deset let ve společnosti Microsoft, kde působila nejdříve jako personální ředitelka české a slovenské pobočky, od roku 2006 měla na starost strategii náboru a výběru zaměstnanců pro střední a východní Evropu. V roce 2008 se stala zodpovědná za pozici regionální ředitelky pro péči o zákazníky a partnery společnosti Microsoft ve 24 evropských zemích. Před nástupem do Microsoftu pracovala Martina pro Coopers & Lybrand (později PricewaterhouseCoopers) jako manažerka projektů v oblasti řízení lidských zdrojů.
Martina má velmi široké vzdělání – je držitelkou titulu magistra v oboru sociologie, kterou vystudovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. V současnosti studuje na fakultě postgraduálně. Na Přírodovědecké fakultě studovala demografii v rámci bakalářského programu. V roce 1994 složila zkoušku z populační geografie na Theinische Friederich-Wilhelms Universität v německém Bonnu.

Přidejte si Martinu Šmidochovou do své sítě pomocí služby [?]

Exit mobile version