Lidé ve firmách: nové oddělení Export and Trade Finance společnosti Volksbank povede Pavel Svěrák

Paradoxní „svátek práce“ je za námi a protože má středeční HR nával informací tu čest následovat hned poté, přečtěte si o dalších zajímavých personálních změnách. Za poslední dobu nalezneme změny v pozicích u společností CS Cargo, SABMiller, Volksbank a Bull.
CS Cargo

Aleš Willert

Logistická společnost představila nového generálního ředitele. Stal se jím dosavadní provozní ředitel společnosti – Aleš Willert. Aleš se věnuje oboru dopravy a logistiky většinu své profesní kariéry. Zkušenosti získával např. jako provozní ředitel logistické společnosti ESA (v letech 2006 – 2009), kde také odpovídal za klíčová jednání s dodavateli, realizaci investic nebo za implementaci nových projektů. V minulosti dále řídil společnost Milktrans a zastával v ní také funkci předsedy představenstva. Aleš absolvoval provozně-ekonomickou fakultu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

CS Cargo dovršila jmenováním nového generálního ředitele „rekonstrukci“ nejvyššího managementu společnosti. Kromě Aleše tvoří vrcholný management – obchodní ředitel Luboš Krejčí, finanční ředitel Martin Hrdina, personální ředitel Petr Havelka, ředitel centrálního nákupu David Kopecký a ředitel IT Aleš Černík.

SABMiller Brands Europe

Luboš Kastner

Luboš Kastner se ze společnosti Plzeňský Prazdroj přesouvá na pozici ředitele marketingu a trade marketingu společnosti SABMiller Brands Europe, která odpovídá za rozvoj globálního i regionálního portfolia značek SABMiller. Na starosti bude mít kromě značek Pilsner Urquell, a Gambrinus také Peroni Nastro Azzurro, Miller a Grolsch.

Luboš je v oblasti marketingu pivního trhu zkušený, v roce 2009 vybudoval tým channel marketingu, který se specializoval na oblasti trade marketingu a spotřebitelského marketingu. Dříve než se pustil do channel marketingu působil jako mezinárodní marketingový manažer značky Pilsner Urquell a k tomu řídil marketing mezinárodních značek skupiny SABMiller v Evropě. Před získáním současné pozice se podílel na definování nového směru shopper marketingu. Luboš vystudoval VŠE v Praze se specializací na marketing a mezinárodní obchod na univerzitě Karolinska ve Stockholmu.

Přidejte si Luboše Kastnera do své sítě pomocí služby [?]

Volksbank

Pavel Svěrák

Společnost Volksbank otevřela nové oddělení Export and Trade Finance, vedením byl pověřen Pavel Svěrák. Před nástupem do Volksbank pracoval od roku 2006 v české pobočce belgické finanční instituce Fortis Bank SA/NV jako ředitel oddělení Trade, Export & Project Finance. Zodpovídal za vstup společnosti na český a slovenský trh a za vytvoření úvěrového portfolia v exportním financování s podporou státních pojišťoven EGAP a EXIMBANKA. Od roku 2010 zastával do března 2012 funkci Head of Export Finance pro ČR a Slovensko.

V letech 2002-2006 pracoval pro BAWAG Bank CZ, kde měl na starosti jak oddělení Export & Project Finance, tak Trade Finance. Od roku 1999 působil v Citibank na pozici Vice President jako ředitel pobočky v Pardubicích a zároveň ve funkci Head of Structured Trade Finance. Předtím pracoval šest let pro pražskou pobočku ING Bank N.V., kde založil oddělení Export & Project Finance. Pavel má zkušenosti z oblasti zahraničního obchodu v PZO Polytechna a na československé ambasádě v Jemenu, kde byl v letech 1987 – 1991 zástupcem obchodního rady.

Bull

Michal Martínek se stal novým generálním ředitelem a jednatelem společnosti Bull. Michal působí ve společnosti od roku 2005 a dosud zastával funkci ředitele oddělení Security Solutions. Založil a vede tým se zaměřením na problematiku informační a kybernetické bezpečnosti a speciálních vyšetřovacích technologií.

Přidejte si Michala Martínka do své sítě pomocí služby [?]

Exit mobile version