Lidé ve firmách: Jan Přerovský a Iva Herlesová novými posilami Microsoftu a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme informace o nejnovějších personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme bohatou úrodu novinek ze společností Canon, CZ.NIC, Cofely, ESET, KOMIX, Microsoft, Passion Communications, Safina a Symantec.
Canon

Jaromír Štěpán

Společnost Canon CZ představila nového produktového manažera pro velkoformátový tisk Jaromíra Štěpána. Bude zodpovědný za distribuci produktů určených pro firemní využití a bude mít na starost prodej velkoformátových tiskáren a spotřebního materiálu v České a Slovenské republice. Jaromír Štěpán vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT a oblasti IT a tisku se věnuje více jak 20 let. Před nástupem do společnosti Canon pracoval ve společnosti Hewlett-Packard na pozici Channel Development Manager pro Českou a Slovenskou republiku.

CZ.NIC

Ondřej Filip

Centrum operací, analýz a výzkumu systému doménových jmen (DNS-OARC) zvolilo na konci loňského roku jako předsedu svého představenstva Ondřeje Filipa, výkonného ředitele sdružení CZ.NIC. Nezisková organizace DNS-OARC, kde Ondřej Filip dosud zastával pozici řadového člena představenstva, sdružuje klíčové společnosti z oblasti výzkumu, vývoje a implementace internetových technologií, jako jsou například Microsoft, Google, Cisco či ICANN. Funkce předsedy představenstva je neplacená.

Jmenování do této funkce si velice vážím. Je pro mě ctí podílet se na projektech, které mají význam pro mezinárodní internetovou komunitu. Zvolení do čela takto významné a důležité instituce vnímám jako ocenění za práci, kterou na poli DNS odvádí celé naše sdružení. Je pravdou, že CZ.NIC patří mezi nejaktivnější členy DNS-OARC a již řadu let se aktivně podílí na vývoji významných technologických řešení,“ uvedl Ondřej Filip.

Cofely

Tereza Škorpilová

Tereza Škorpilová se stala HR manažerkou společnosti Cofely pro Českou republiku, Slovensko, Polsko a Rusko. Cofely je součástí energetického koncernu GDF SUEZ a v České republice vzniklo v srpnu spojením energetických a elektromontážních společností Spectrum a Fabricom. Tereza Škorpilová v čele HR oddělení zodpovídá za novou koncepci vedení lidských zdrojů, implementaci korporátních dokumentů i procesů do praxe a vytvoření koncepce dalšího vzdělávání zaměstnanců, včetně vedení společnosti.

Tereza Škorpilová je absolventkou Business International School v Brně, obor Management, kde dosáhla anglického titulu BA (Hons). V oblasti lidských zdrojů se pohybuje od roku 2003, kdy nastoupila do HR oddělení anglo-americké společnosti Harsco Infrastructure CZ s.r.o., která donedávna působila v České republice v oboru stavebnictví. Od roku 2009 byla zodpovědná za region jihovýchodní Evropy jako HR ředitelka. Pod její kompetenci spadala Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Srbsko, Slovinsko, Rakousko a později i Polsko.

Mým cílem je v české Cofely, v které skončila fúze teprve nedávno, stabilizovat a optimalizovat nastavení procesů v HR. V následujících měsících se také detailněji seznámím s fungováním HR na Slovensku, v Rusku, Polsku a také v mateřském holdingu GDF SUEZ ve Francii,“ říká Tereza Škorpilová.

ESET

Maroš Mihalič

Antivirová společnost ESET personálně posílila své oddělení zaměřené na konzultační služby v oblasti bezpečnosti určené pro firemní klientelu. Na pozici IT Security Sales Specialist nastoupil od 1. ledna 2013 Maroš Mihalič, který ve společnosti ESET v posledních dvou letech zastával pozici Channel Sales Specialist. Mihalič bude nyní zodpovědný za vyhledávání a získávání nových zákazníků ve svěřeném segmentu, budování a udržování vztahů s významnými klienty, přípravu cenových nabídek a zpracování podkladů pro výběrová řízení.

Mihalič působí v oboru informačních technologií již od roku 2003, kdy začal pracovat jako IT projektový manažer ve slovenské pobočce společnosti Siemens B.S. Na stejné pozici pracoval i ve společnosti S&T CZ, později se zde věnoval prodeji produktů firmy Microsoft. V roce 2010 posílil Mihalič českou pobočku firmy ESET, kde zastával až dosud post Channel Sales Specialist. Ten zahrnoval rozvoj partnerského kanálu, nepřímý prodej a akvizici nových obchodních partnerů. Mimo pracovní dobu je Maroš Mihalič aktivním hráčem badmintonu a florbalu.

KOMIX

Tomáš Rutrle

Novým generálním ředitelem společnosti KOMIX s.r.o., která se zaměřuje na poskytování ucelených řešení informačních systémů a IT služeb, se stal od 1. ledna 2013 Tomáš Rutrle. Na pozici generálního ředitele střídá Petra Kučeru, který společnost KOMIX řídil od jejího založení v roce 1992 a dokázal ji v nelehké konkurenci zahraničních i domácích poskytovatelů IT řešení prosadit mezi hlavní hráče na tuzemském IT trhu.

Ing. Tomáš Rutrle do KOMIXu přináší bohaté zkušenosti z oboru informačních a komunikačních technologií, které získal ve společnosti Fujitsu Technology Solutions, s.r.o., kde od roku 2003 do roku 2010 působil na pozici generálního ředitele pro Českou republiku, a rovněž ve společnosti Siemens, nejprve na pozici obchodního ředitele divize komunikačních sítí, od roku 2001 pak ve funkci regionálního ředitele prodeje Siemens AG v Mnichově, kde byl zodpovědný za projekty mobilních GSM sítí v různých evropských zemích. V posledních dvou letech pracoval Rutrle jako konzultant v oblasti IT.

Tomáš Rutrle je absolventem pražské ČVUT a MBA programu Sheffield Hallam University. Hovoří anglicky, německy a rusky. Je ženatý, má 4 děti.

Microsoft

Microsoft v České republice jmenoval s platností od 1. ledna 2013 dva nové členy top managementu. Obchodním ředitelem pro významné zákazníky a partnery se stal Jan Přerovský, ředitelkou pro rozvoj obchodu Iva Herlesová.

Jan Přerovský

Jan Přerovský, který bude zodpovědný za segment významných zákazníků a partnerů, působil posledních několik let jako úspěšný podnikatel a investor ve Spojených státech amerických. Předcházejících více než osmnáct let své kariéry pak strávil v IT společnostech LCS International
a Asseco Czech Republic, kde v obou případech působil na pozicích generálního ředitele a předsedy představenstva. Jan studoval na Elektrotechnické fakultě Českého vysokého učení technického v Praze. Je ženatý, má dva syny a ve svém volném čase se rád se svou rodinou věnuje golfu, kiteboardingu a potápění.

Iva Herlesová

Iva Herlesová, která bude zodpovědná za vyhledávání a rozvíjení nových obchodních příležitostí napříč všemi obchodními segmenty, do Microsoftu přichází ze společnosti DATASYS. Od roku 2011 zde působila na pozici výkonné řidtelky společnosti, předtím v roli obchodni ředitelky. Předchozích dvanáct let Iva strávila na různých pozicích ve společnosti IBM Česká republika. Rozsáhlé zkušenosti ale uplatnila také ve společnostech Logica nebo Compaq Computer. Iva Herlesová absolvovala obor automatizované systémy řízení na VŠE Praha. Je vdaná, má jednu dceru a ve svém volném čase se věnuje rodině, cestování a sportům, jako je tenis, squash, cyklistika nebo lyžování.

Passion Communications

Lucie Janoušková

Na konci roku 2012 posílila PR konzultantka Lucie Janoušková tým nezávislé reklamní agentury Passion Communications.
Během svého dlouholetého působení v oblasti PR a brand managementu pracovala v Praze, Londýně a Sydney s korporátními klientelou, která zahrnovala přední britský architektonický atelier AHMM, ING ČR&SR, v rámci australské skupiny STW Group v agentuře Yello Brands (dnes Designworks) pracovala Lucie pro klienty jako např. Sydney Water, Star City Casino a Hyundai Australia. Po návratu ze slunné Sydney se Lucie věnovala brand managementu on-line “start-upu” Lime&Tonic a dále v rámci jednotlivých projektů spolupráci s britskými agenturami Lloyds.
Po krátkodobých projektech v roce 2012, kdy se účastnila příprav zahájení Aspen Institute v Praze a práci pro Grayling Czech Republic, kde zastupovala jako PR konzultant společnost VISA Europe, se Lucie vrátila do kreativního prostředí nezávislé full-servisové agentury.

Lucie vystudovala mezinárodní a veřejné vztahy a program ESCEM na UNYP v Praze a program interier designu na londýnské Central St. Martins. Lucie miluje architekturu, výtvarné umění, jízdu na koni a golf.

Safina

Michaela Dvořáková

Společnost SAFINA, a.s., vedoucí zpracovatel materiálu s obsahem drahých kovů ve střední a východní Evropě, jmenovala do nově vytvořené pozice – manažerka firemní komunikace – Michaelu Dvořákovou. V její kompetenci je externí a interní komunikace a firemní public relations.

Dříve Michaela Dvořáková působila jako Corporate Communication Coordinator ve společnosti Unilever, kde měla na starosti činnosti v oblasti externí a interní komunikace, koordinaci krizového týmu, aktivit v oblasti CSR a firemního PR. Zároveň byla šéfredaktorkou firemního časopisu Učko, členkou redakční rady CRM programu Na doma a spravovala korporátní webové stránky.
Zkušenosti v oblasti komunikace a public relations získala v minulosti také v nakladatelství Euromedia Group, kde na pozici Public Relations Manager podporovala budování image a dobrého jména nakladatelství. Řídila komunikaci s médii, spolupracovala na tvorbě textů pro podnikové tiskoviny, publikace a katalogy a vedla firemní webové stránky. Součástí její pracovní náplně byla rovněž příprava sponzoringových aktivit a prezentací na veletrhy. Public relations se věnovala i v nakladatelství Ikar Praha.

Michaela Dvořáková vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd na Univerzitě Karlově v Praze, kde se specializovala na literaturu, kulturu a masovou komunikaci. Hovoří anglicky a rusky, mezi její oblíbené volnočasové aktivity patří spolupráce s neziskovými organizacemi, výrazový tanec a další vzdělávání v oboru public relations.

Symantec

Pavel Müller

Novým senior pre-sales konzultantem pro oblast řešení pro datová centra ve společnosti Symantec ČR a SR je Pavel Müller. Jeho úkolem je podpora obchodních partnerů a konzultace u zákazníků v České a Slovenské republice v oblasti produktů pro Storage Management, archivaci, bezpečné ukládání a obnovu dat, vysokou dostupnost a virtualizaci dat. Pavel Müller přichází ze společnosti IBM, kde pracoval na pozici Storage Sales Specialisty. Nejvíce zkušeností získal ve společnosti HP, kde pracoval 12 let na konzultanských pozicích.
Pavel Müller je absolventem Technické univerzity v Liberci, katedry Automatizované systémy řízení, oboru Technická kybernetika.
Je ženatý, má tři děti a pokud mu čas dovolí, věnuje se sportům jako je lyžování, jachting, potápění a cyklistika.

Exit mobile version