Lidé ve firmách: Taťána Panýrová a Zdena Šimánková novými posilami MALL.CZ a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme novinky ze společností AVG, Effectix.com, MALL.CZ a PRONIX.
AVG

Jiří Kropáč

AVG Technologies, poskytovatel internetové a mobilní bezpečnosti, soukromí a optimalizace pro 146 milionů aktivních uživatelů, oznamuje povýšení dvou ze svých českých zaměstnanců na nové pozice. Lukáš Raška byl jmenován na pozici Global Sales Director a Jiří Kropáč je novým vedoucím virové laboratoře AVG.

Lukáš Raška pracuje v AVG Technologies tři roky. Do října 2012 měl jako Sales Director na starosti obchodní aktivity v Čechách, na Slovensku a v regionu střední a východní Evropy. Na své nové pozici je zodpovědný za celosvětové obchodní aktivity AVG, kromě USA, Velké Británie a Austrálie. Mezi jeho úkoly patří starat se o přímé i nepřímé prodejní kanály, akviziční činnost a péče o stávající partnery, distributory, prodejce a zákazníky. Do své nové role Lukáš přináší 17letou profesní zkušenost. Než přišel do AVG, věnoval se Lukáš šest let prodeji a marketingu ve společnosti Dell a čtyři roky v IDC. Lukáš studoval obchodní management na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Lukáš Raška

Jiří Kropáč pracuje v AVG Technologies od prosince 2005. Před více než sedmi lety nastoupil na pozici pracovníka technické podpory se specializací na virové incidenty. V roce 2007 se stal specialistou na virovou analýzu, kdy byl zodpovědný za výzkum a analýzu malwaru. O dva roky později byl jmenován na seniorní pozici Specialisty na virovou analýzu a v roce 2010 na pozici Architekt. Jako nový šéf virové laboratoře AVG je Jiří zodpovědný za vedení výzkumné laboratoře AVG, která se zabývá odhalováním a výzkumem potenciálních hrozeb na internetu, vývojem antivirových strategií a ochranou internetových uživatelů před kyberzločinci. Jiří studoval obor Počítačové systémy na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě.

Jsme rádi, že se naši zaměstnanci vyvíjejí v rámci naší společnosti, a že můžeme oznámit nové pozice Lukáše a Jiřího. Oba mají bohaté a užitečné zkušenosti, díky kterým jsou pro své role těmi pravými. V průběhu uplynulých tří let Lukáš prokázal své manažerské schopnosti a obchodní talent, a proto věříme, že právě on je vhodným člověkem, který bude společnost reprezentovat v zahraničí a také rozvíjet její zahraniční obchodní aktivity,” říká o novém jmenování John Giamatteo, COO AVG Technologies. “Rozhodli jsme se také zužitkovat Jiřího výzkumných a analytických schopností k vedení naší virové laboratoře. Věříme, že jeho znalosti, zkušenosti a nadšení budou velkým přínosem pro další směřování AVG VirusLabu,” dodává Giamatteo .

Effectix.com

Kateřina Holnová

Společnost Effectix.com zajišťující pro své klienty služby efektivního internetového marketingu má od 1. dubna novou výkonnou ředitelku. Ta nahradí Davida Bauckmanna, dosavadního výkonného ředitele společnosti.

Novou výkonnou ředitelkou společnosti Effectix.com se stala Kateřina Holnová, která do společnosti přichází s více než desetiletými zkušenostmi z oblasti řízení, které získala převážně v oboru telekomunikací. Kateřina Holnová byla zodpovědná za řízení prodeje v segmentu středních firem pro českou pobočku mobilního operátora Vodafone. Mimo jiné zde pomohla nastavit nový prodejní model péče o zákazníky a v divizi Technology postavila nový model zákaznické podpory.

V Effectix.com je mým hlavním cílem růst firmy. V dlouhodobém horizontu bych chtěla přivést Effectix.com na burzu,“ říká nová výkonná ředitelka Kateřina Holnová. „Effectix.com funguje na trhu již pátým rokem, od našeho startu se internetový svět velmi změnil a stále se mění. Vývoj nových nápadů je složitější a sofistikovanější,“ říká bývalý výkonný ředitel a firmy David Bauckmann. David Bauckmann nadále zůstává jednatelem společnosti a bude zodpovědný za vývoj a výzkum nových technologií. „Věřím, že tento krok napomůže tomu, aby si Effectix.com udržel i nadále čelní pozici na trhu a stal se leaderem v oblasti inovací,“ dodává.

MALL.CZ

Taťána Panýrová

Netretail Holding, mateřská společnost MALL.CZ, získal dvě nové posily do svého managementu. Na pozici šéfky lidských zdrojů nastoupila Taťána Panýrová, za finance bude ve společnosti nově zodpovídat Zdena Šimánková.

Taťána Panýrová nastupuje do Netretail Holdingu na novou pozici personální ředitelky. Zodpovědná bude za nastavení a realizaci jednotné HR strategie a kultivaci firemní kultury ve všech pěti zemích, kde společnost působí.

Už léta jsem zákazníkem MALL.CZ a z práce pro Netretail Holding jsem nadšená. Prvních 14 dnů jsem prodávala v pobočce na Dělnické a v naprostém utajení jsem si vyzkoušela, jak MALL zákazníci vnímají a jak proklientsky jsou zaměřeni ti, kdo jsou tváří firmy. Za svůj prvořadý úkol považuji vytvořit ve společnosti takové podmínky a takovou firemní kulturu, aby členové týmu chodili do práce rádi, byli hrdí na svého zaměstnavatele a značku a se stejným zaujetím jako doposud přispívali k rozvoji firmy,” komentuje novou pozici.

Táňa Panýrová započala svou profesní kariéru v telekomunikacích, byla součástí privatizačního týmu v Komerční bance, 4 roky pracovala na pozici personální šéfky skupiny PPF. Posledních 6 let před příchodem do Netretail Holdingu působila jako HR konzultantka pro několik českých i nadnárodních firem, v PPF měla na starosti speciální projekty.

Zdena Šimánková

Zdena Šimánková nastupuje do Netretail Holdinguna pozici finanční ředitelky (CFO). Do společnosti přichází z Electro Worldu, kde působila od doby založení firmy v roce 2002 jako její CFO a později i jako jednatelka. Předtím byla 7 let finanční kontrolerkou a posléze finanční ředitelkou v TV Nova.
V nové pozici chci zúročit své bohaté zkušenosti v oblasti maloobchodu, znalost trhu a regionálního řízení. Mým úkolem bude konsolidovat finance v rámci holdingu, napomoci organickému růstu společnosti na jednotlivých trzích a současně podpořit finanční sílu a flexibilitu pro další růst NRH v rámci evropského regionu,” říká.

Nemohli jsme si přát lepší posily, než jsou Zdenka a Táňa, obě excelentní profesionálky,” komentuje nové posily v týmu Netretail Holding jeho ředitel Ondřej Fryc a dodává: „A úplně nejvíc na obou oceňuji, že to nejsou ani trochu korporátní typy.:)

PRONIX

Petra Sergovičová

Společnost PRONIX s.r.o., přední integrátor systémů záložního napájení, má od února novou PR a marketingovou manažerku. Stala se jí Petra Sergovičová, která má na starosti veškeré marketingové a komunikační aktivity společnosti.

PRONIX s.r.o. představuje dnes již dvacetiletou tradici na českém a slovenském trhu systémů záložního napájení a zdrojů nepřerušitelného napájení. Je specialistou na komplexní řešení datových center střední a větší velikosti. Poskytuje inovativní projektovou a konzultantskou činnost, v souladu s mezinárodně
uznávanou a v ČR poměrně ojedinělou, Tier certifikací Uptime Institute, ale také dodávky nejmodernějších technologií nebo unikátní systém monitoringu jednotlivých komponent.

Náplní práce nové PR a marketingové manažerky bude plánování a realizace kompletního portfolia marketingových a komunikačních aktivit společnosti. Petra Sergovičová bude zodpovědná za interní a externí komunikaci společnosti a firemní identitu. Svojí činností se bude podílet na dalším strategickém
rozvoji a směřování PRONIX s.r.o.

Výjimečné možnosti a schopnosti firmy, kterých si dnes cení celá řada významných zákazníků a partnerů z oblastí, jakými jsou státní a veřejné správa, finanční a bankovní sféra, průmysl a automatizace, ale také ITa média, si zaslouží svoji pozornost i mimo naši společnost. Mým cílem je tedy mj. maximální podpora
jednotlivých odborníků PRONIX s.r.o. a snaha o sdílení jejich zkušeností s našimi zákazníky, partnery, ale i odbornou veřejností
“, říká ke své práci Petra Sergovičová.

Naše služby se stávají stále podstatnější a důležitější součástí pro zachování kontinuity, bezpečnosti a efektivity podnikatelské činnosti každého našeho zákazníka. Svou roli a odpovědnost vůči zákazníkům iveřejnosti si plně uvědomujeme. Naším úkolem je tedy poskytovat nejen kvalitní služby a servis, ale i poskytovat odborné informace a trhem ověřené zkušenosti, které jsou nezbytné pro kvalifikovaná rozhodování v otázkách systémů záložního napájení a datových center vůbec,“ dodává Lenka Frydrychová, výkonná ředitelka PRONIX s.r.o.

Petra Sergovičová se v oblasti marketingu a komunikace pohybuje již několik let. V minulosti působila ve společnosti ICZ a.s. Před svým příchodem do PRONIX s.r.o. zajišťovala marketingové a komunikační aktivity mezinárodní skupiny G4S v ČR. Je členkou dozorčí rady České kapitálové a informační agentury.

Exit mobile version