Lidé ve firmách: Ivo Šmíd obchodním ředitelem Slevomatu a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme novinky ze společností Allegro, Aquasoft, Deloitte, Electro World, OSN, Safina a Slevomat.
Allegro

Jan Jírovec

Novým Country Managerem pro české Allegro se stal Jan Jírovec, který doposud zastával pozici Business Development Director. Dosavadní ředitel Allegro Group CZ Jakub Havrlant v těchto dnech odchází ze své pozice.

Allegro provozuje na českém internetu řadu úspěšných projektů včetně nákupního rádce Heureka.cz, obchodního portálu Aukro.cz, ubytovacího portálu Hotel.cz nebo výrobce e-shopů Netdirect.

Před působením v Allegro Group pracoval Jan jírovec pro platební bránu PayU, kde byl zodpovědný za vytváření nových obchodních příležitostí v segmentu e-commerce, rozvoj vztahů s finančními institucemi a vývoj nových produktů. V minulosti působil mimo jiné v BSC Praha, kde byl zodpovědný za vedení divize bankovních systému ve východní Evropě a severovýchodní Asii. V oblasti Internet/IT/Software působí již více než deset let.

Internetový podnikatel Jakub Havrlant vedl Allegro od jeho založení na českém trhu v roce 2010. V minulosti založil například projekt Bezrealitky.cz, který úspěšně prodal právě Allegro Group. Jakub Havrlant se po odchodu z Allegro Group hodlá zaměřit na vlastní investiční projekty.

Aquasoft

Jan Volšík

Společnost Aquasoft, přední domácí dodavatel softwarových aplikací, má novou posilu obchodního týmu. Na pozici manažera pro významné zákazníky nastoupil Jan Volšík.

Hlavním úkolem Jana Volšíka bude vyhledávání vhodných obchodních příležitosti a navazování vztahů s novými zákazníky. Vedle toho bude mít na starosti další rozvoj obchodních aktivit a péči o stávající zákazníky. Bohaté obchodní zkušenosti si Jan Volšík do Aquasoftu přináší především ze společnosti Renault Trucks, kde působil 15 let na různých pozicích, od vedoucího regionu až po obchodního ředitele. Na obchodních pozicích pracoval také ve společnostech AGFA a BAYER. V roce 2009 úspěšně zakončil studium MBA na Nottingham Trent University. Ve volném čase se rád věnuje sportu, jeho nejoblíbenější aktivitou je golf.

Deloitte

Ivan Foltman

Ivan Foltman se stal novým partnerem v oddělení Auditu a Řízení podnikových rizik společnosti Deloitte. V úzké spolupráci s kolegy z ostatních oddělení společnosti Deloitte bude mít především na starost rozvoj nových obchodních příležitostí a vedení projektů v oblasti řízení podnikových rizik.

Ivan Foltman má dlouholeté zkušenosti s auditními a poradenskými službami v oblasti řízení projektů, finančního řízení, řízení změn či restrukturalizace podniků včetně fúzí a akvizic. Před příchodem do Deloitte pracoval více než 10 let jako nezávislý konzultant, předtím ve společnostech Vodafone Pacific, Český Telecom, Coca-Cola či Arthur Andersen. Je členem Institutu autorizovaných účetních znalců v Austrálii (ICAA).

Ivan Foltman vystudoval účetnictví a obchod na univerzitě v Novém Jižním Walesu v australském Sydney. Kromě češtiny hovoří plynně anglicky. Je ženatý a má čtyři děti. Ve volném čase se kromě rodiny rád věnuje volejbalu, cyklistice a rybaření.

Electro World

Jiří Klíčník

Electro World, přední prodejce elektroniky, s účinností od 1. května 2013 rozdělil systém zodpovědnosti za své marketingové a PR aktivity v České republice a na Slovensku. Marketingové oddělení a jeho činnost bude v kompetenci Jiřího Klíčníka, který současně zastává pozici Chief Operational Officera. PR manažerem řetězce se nově stal Jiří Čihák, který i nadále zastává také pozici People Development manažera pro CZ/SK a má na starosti i interní komunikaci firmy. Ve funkci oba nahradí Jana Bosáka.

Činnosti marketingového oddělení se čím dál častěji prolínají s procesy obchodního oddělení. Právě proto jsme se rozhodli tato dvě oddělení podřídit jednou manažerovi. Cílem této změny je možnost rychleji reagovat na požadavky zákazníků a uzpůsobovat tomu marketingovou podporu,“ říká ke změnám Ján Gažovský, generální ředitel společnosti Electro World.

Jiří Čihák

Jiří Klíčník, Chief Operational Officer společnosti Electro World v České republice i na Slovensku vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, poté působil jako kontrolor Svazu spotřebních družstev, vedoucí oddělení nákupu a později obchodní ředitel ve společnosti Klenoty Brno, a.s. Před nástupem do Electro Worldu v roce 2006 zastával funkci ředitele společnosti Ahold na Slovensku a ředitele sítě hypermarketů Hypernova v České republice.

Jiří Čihák působí v Electro Worldu od roku 2002, tedy od vstupu řetězce na český trh. Z pozice sales manažera se postupně propracoval až na People Development manažera pro Českou a Slovenskou republiku a od 1. května 2013 vede PR aktivity společnosti v České republice a na Slovensku. Před příchodem do Electro Worldu pracoval ve společnostech PORS s.p., ELIP – DataMarket a K+B Expert, kde zastával funkci produktového a purchase manažera.

OSN

Ondřej Filip

Česká republika má už téměř stabilního zástupce v poradním orgánu generálního tajemníka OSN. Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC, které spravuje českou národní doménu, bude již čtvrtým rokem členem organizace Multistakeholder Advisory Group (MAG), která je poradním orgánem generálního tajemníka OSN pro organizaci Internet Governance Fora. Ondřej Filip byl do skupiny poradců poprvé zvolen v roce 2008. Jednotliví členové vykonávají práci v rámci MAG ve prospěch internetové komunity na celém světě bez nároku na honorář.

Členové organizace Multistakeholder Advisory Group (MAG) reprezentují zájmy vlád, soukromého sektoru a občanské společnosti včetně akademických a technických komunit ze všech světových regionů. Smyslem MAG je dávat doporučení sekretariátu OSN v čele s generálním tajemníkem v přípravách vrcholného setkání týkajícího se správy internetu – Internet Governance Fora. Multistakeholder Advirsory Group se oficiálně schází několikrát za rok a na její zasedání jsou pravidelně zváni také představitelé příslušných mezivládních organizací a Evropské komise.

Safina

Lucie Svobodová

Společnost SAFINA, a.s., vedoucí zpracovatel materiálu s obsahem drahých kovů ve střední a východní Evropě, s potěšením oznamuje, že jmenovala Lucii Svobodovou do pozice vedoucí personálního odboru. Bude zodpovědná za realizaci všech aspektů personální politiky společnosti, která v současné době čítá 218 zaměstnanců.

Lucie Svobodová začala pracovat v SAFINĚ v roce 2010 na pozici personalistky, kde mezi její hlavní agendu patřil nástup zaměstnanců, jejich adaptace, zákonná školení a vzdělávací aktivity, osobní rozvojové plány pro zaměstnance a interní komunikace. Nyní Lucie Svobodová přebírá vedení personálního odboru.

Jejím úkolem bude tvorba koncepce personálních činností v rámci celé společnosti a zajištění její úspěšné implementace, včetně udržení nastavení a modifikace personálních procesů způsobem, který je optimální pro řízení společnosti. Zároveň se bude i nadále podílet na rozvíjení firemní identity zaměstnanců a účinném fungování interní komunikace.

Dříve Lucie Svobodová působila ve společnosti Coca-Cola Beverages Česká republika, kde byla vedoucí oddělení investičního majetku a statistiky a poté vedoucí oddělení marketingového účetnictví. Mezi její kompetence v obou výše uvedených pozicích patřilo vybudování a následné vedení týmu, organizace vzdělávacích programů profesního a osobního růstu. Zkušenosti s personální problematikou rovněž načerpala ve společnosti Břenda velkoobchod.

Lucie Svobodová vystudovala Univerzitu Jana Amose Komenského v Praze, magisterský titul získala v oboru andragogika a vzdělávání lidských zdrojů. Mezi její zájmy patří rodina, vzdělávání, kultura a sport.

Lucie Svobodová se podílí na vytváření naší personální politiky již třetím rokem, jejích zkušeností a profesionálního přístupu si velmi vážíme. Jsem rád, že nyní v SAFINĚ povede celou personální agendu, ke které přistupujeme velmi pečlivě tak, abychom navázali otevřený dialog s každým zaměstnancem,“ řekl Tomáš Plachý, generální ředitel SAFINA.

Slevomat

Ivo Šmíd

Ivo Šmíd se stal obchodním ředitelem slevového portálu Slevomat. Na pozici střídá Petera Irikovského, který od září loňského roku zastával pozice výkonného i obchodního ředitele zároveň. Ivo Šmíd působí ve Slevomatu od června 2012 a mezi jeho největší úspěchy patří rozvoj regionálních obchodních zastoupení v České republice a optimalizace obchodních procesů ve slovenské pobočce Zlavomat.sk. Cílem Ivo Šmída je nadále se věnovat rozvoji obchodních týmů a rozšiřovat partnerskou základnu Slevomatu.

Ivo Šmíd je absolventem magisterského studia na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. Ve světě obchodu se pohybuje od roku 2003, kdy nastoupil do společnosti Zentiva. Od září 2009 byl manažerem obchodního týmu ve společnosti Seznam.cz, kde vedl obchodníky na projektech Firmy.cz, Sklik.cz a Zboží.cz. Ke slevovým serverům se Ivo dostal v březnu roku 2011, kdy jako výkonný ředitel firmy Deal Partner řídil obchod pro společnost Allegro Group v projektu AukroCity.cz, zároveň zprostředkovával obchodní příležitosti pro slevové servery Amplion.cz, HyperSlevy.cz, MyDeals.cz, BonyBony.cz, MegaSleva.cz a FajnSlevy.cz. Od nástupu do Slevomatu v květnu loňského roku se podílel na rozvoji regionálních obchodních týmů v České republice, integraci nových obchodníků do struktury Slevomat.cz a ve slovenské pobočce Zlavomat.sk vytvořil strukturu a procesy obchodního oddělení.

Mým cílem je získat nové partnery, především ty, kteří s využitím hromadného nakupování váhají, nebo o něm zatím vůbec neuvažovali. Je tu ještě velká spousta potenciálních partnerů, která stále nemá tušení, co pozitivního jim spolupráce se Slevomatem může přinést. Nadále budeme pracovat na zkvalitňování poskytovaného servisu našim stávajícím obchodním partnerům, abychom pro ně byli vždy první volbou na slevovém trhu. Našich cílů chceme dosáhnout zefektivněním firemních procesů a důrazem na profesní rozvoj našich obchodníků,“ říká Ivo Šmíd.

Exit mobile version