Lidé ve firmách: Aymar de Lencquesaing prezidentem Lenovo pro region EMEA a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme bohatou úrodu novinek ze společností Effectix.com, Kaspersky Labs, Lenovo a New Frontier Solutions.
Effectix.com

Robert Junek

Společnost Effectix.com, která nabízí komplexní servis v oblasti internetového marketingu, představuje Roberta Junka jako vedoucího konzultantů.

Robert Junek má bohaté zkušenosti z oblasti online marketingu. Pracoval pro renomované společnosti, jako například AutoCont nebo WPB Capital. Současně působil jako online konzultant na volné noze, kdy spolupracoval na rozmanitých projektech, mimo jiné spolecnostionline.cz nebo flexioffice.cz.

Ve společnosti Effectix.com bude zodpovídat za řízení konzultantské divize. Mezi hlavní úkoly bude patřit koordinace týmů SEO a PPC konzultantů, analytiků i linkbuilderů. „Effectix.com patří v oblasti online marketingu mezi špičky na trhu. Proto jsem nabídku vést tým odborníku přijal, rád bych pokračoval a nadále rozvíjel již fungující služby, které poskytujeme našim klientům. Samozřejmostí je pro mne bezchybná podpora. Těším se na výzvy, na rozvoj a realizaci nových produktů,“ uvedl Robert Junek.

Jsem ráda, že je Robert součástí našeho týmu. Jeho bohaté zkušenosti a znalosti v oblasti online marketingu jistě plně využijeme. O to více, že po loňské reorganizaci se chceme soustředit na další rozvoj a posílení našeho postavení na trhu,“ komentovala Kateřina Holnová, výkonná ředitelka společnosti Effectix.com.

Kaspersky Labs

Michal Lukáš

Společnost Kaspersky Lab v České republice jmenovala Michala Lukáše na nově vytvořenou pozici Presales Engineer (PE). Na starosti bude mít představování a prezentace technologií Kaspersky Lab potenciálním zákazníkům.

Michal Lukáš má rozsáhlé znalosti IT a bezpečnostních technologií a také byznysu společnosti Kaspersky Lab. Doposud totiž pracoval v distribuční společnosti PCS jako technický konzultant právě pro produkty Kaspersky Lab. Před tím se několik let věnoval outsourcingu podnikových IT řešení nebo technické podpoře na Ministerstvu zdravotnictví České republiky.

Michal Lukáš bude v Kaspersky Lab poskytovat technickou podporu při prodejních prezentacích, při představování produktů a při zavádění bezpečnostních řešení u zákazníků z řad malých, středních a velkých podniků, a také technickou podporu partnerům a resellerům.

Naši zákazníci i partneři budou mít díky odborným znalostem a zkušenostem Michala Lukáše k dispozici rychlou, špičkovou a individuální technickou podporu,“ řekl Channel Manager Kaspersky Lab v České republice Jan Sekera.

Lenovo

Aymar de Lencquesaing

Společnost Lenovo, světová jednička v oblasti PC, jmenuje Aymara de Lencquesaing prezidentem pro vedení společnosti v regionu EMEA, zatímco Gianfranco Lanci je povýšen na provozního ředitele (Chief Operating Officer) a výkonného viceprezidenta společnosti Lenovo. Gianfranco Lanci bude mít na starosti nově vytvořenou globální skupinu PC Group; region EMEA a vyspělé trhy v Asii a Tichomoří, konkrétně v Japonsku, Austrálii a na Novém Zélandu. De Lencquesaing se také připojí k top managementu společnosti Lenovo jako senior viceprezident.

Tyto přesuny jsou součástí globální reorganizace, která formuje společnost Lenovo do čtyř obchodních skupin s cílem využít obchodní dynamiky, kterou firma právě zažívá, a příležitostí, které vidí pro svůj další růst napříč spektrem chytrých zařízení (Smart Connected Device, SCD):

1) PC Business Group – zahrnující značky Lenovo a Think; v čele s Gianfrancem Lancim
2) Mobile Business Group – smartphony, tablety, chytré televize
3) Enterprise Business Group – servery a úložiště
4) Služby Ecosystem and Cloud – zahrnující obchodní příležitosti napříč různými OS, jak Android, tak i Windows

Ve svém vyjádření ke změnám předseda představenstva a CEO společnosti Lenovo Jang Juanqing řekl: „Jsme v nejzajímavější fázi naší historie – překonáváme tržní výsledky čtvrtletí po čtvrtletí, konzistentně rosteme v našem klíčovém byznysu s PC a zaujímáme pozici významného hráče jak v podnikové, tak i mobilní oblasti. Naše výjimečné výsledky dosažené v regionu EMEA hrají klíčovou roli na cestě k našemu celosvětovému úspěchu. Blahopřeji Gianfrancovi k výsledkům v regionu EMEA a vítám Aymara při budování našeho podnikání v jeho další fázi růstu.

Gianfranco Lanci dodal: „Když jsem v roce 2012 přišel do společnosti Lenovo, bylo mojí ambicí, aby se společnost v roce 2013 dostala mezi nejlepší tři hráče počítačového trhu v regionu EMEA. Tento cíl jsme významně překonali tím, že jsme se s 15,3% tržním podílem v loňském roce stali dvojkou v regionu. Další fáze našeho růstu je o předvídání nových obchodních příležitostí a zajištění toho, že budeme mít na místě správnou organizaci, což nám pomůže být rychlejšími, cílenějšími a efektivnějšími v poskytování inovativních produktů a služeb pro různorodý trh. Jsem přesvědčen o tom, že Aymar povede naše podnikání v regionu EMEA do další fáze růstu, díky kterému se dostaneme mimo počítače a tablety k dalším příležitostem na expandujícím trhu se servery a chytrými telefony.

De Lencquesaing pokračoval: „Zatímco Gianfranco dovedl společnost Lenovo do pozice druhé největší počítačové firmy v oblasti EMEA, stále tu existují obrovské možnosti pro další růst. Mým cílem je stavět na tomto základu a stát se jedničkou v oblasti EMEA. Naše pozornost vede od PC k PC+ a do oblasti chytrých zařízení. Vytvořili jsme již silný základ v chytrých telefonech na řadě trhů v regionu EMEA a budeme jej i nadále rozšiřovat v průběhu příštího roku.

Nová jmenování vstoupí v platnost 1. dubna 2014.

New Frontier Solutions

Vincent Sabot

Vincent Sabot byl s účinností od 1. února 2014 jmenován generálním ředitelem New Frontier Solutions GmbH (NFS), která sdružuje jednotlivé solutions společnosti, včetně české společnosti Profinit. NFS je součástí mezinárodní skupiny New Frontier Group (NFG), která se na trhu profiluje jako leader v oblasti digitální transformace ve střední a východní Evropě a společně s dceřinými společnostmi působí v 17 zemích po celém světě. V roli CEO se Vincent Sabot stává součástí nejvyššího managementu NFG a přebírá tak zodpovědnost za rozvoj klíčových řešení společnosti v regionu CEE, Rusku, Polsku a Turecku.

Vincent Sabot je absolventem ENSEEIHT Université de Toulouse. Svou kariéru zahájil v roce 1996 ve společnosti Alcatel, kde setrval na různých pozicích až do roku 2005. Později řídil Central Engagement Team for Managed Services v Nokia Siemens Networks a zastával pozici CEO Siemens Networks v Maroku. Stál rovněž v čele Portfolio & Business Development Service Industry pro Siemens IT Solutions & Services. Do New Frontier Solutions GmbH přichází ze společnosti Siemens, kde zastával pozici COO a Managing Director of Siemens Convergence Creators.

Velmi se těším na spolupráci s týmem New Frontier Group, který pouhých sedm let od svého založení zaznamenává impozantní úspěchy v IT odvětví ve střední a východní Evropě“, uvedl ke svému jmenování Vincent Sabot, nový CEO společnosti New Frontier Solutions. „Společně se svými kolegy si klademe za cíl nadále upevňovat vedoucí pozici New Frontier Group na poli digitální transformace v rámci regionu CEE.

Tomáš Pavlík, CEO společnosti Profinit, k nástupu Vincenta Sabota prohlásil: „Vincent přináší do skupiny New Frontier Group zkušenosti z vedoucích pozic renomovaných evropských firem Siemens a Alcatel. Nejen díky tomu pro nás bude nepochybně velkým přínosem. Díky svým zkušenostem z různých trhů včetně Afriky velmi dobře rozumí diverzitě IT trhu ve střední Evropě a dokáže stavět na silných stránkách Profinitu i ostatních firem působících v jednotlivých zemích regionu.

Exit mobile version