Lidé ve firmách: Jiří Sven Svěrák oblastním ředitelem EMC pro ČR a SR a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme novinky ze společností AVG Technologies, Axis Communications, EMC a Google.
AVG Technologies

Christophe François

Společnost AVG Technologies, poskytovatel nástrojů pro internetovou bezpečnost více než 177 milionům aktivních uživatelů, dnes oznámila povýšení Christopha Françoise na pozici Chief of Staff pro generálního ředitele Garyho Kovacse. Po svém více než čtyřletém působení v AVG přichází na novou pozici s cílem přinést nové myšlení a energii pomáhající společnosti k dalšímu růstu a také prosazovat růstovou obchodní strategii v roce 2014 i v dalších letech. Bude působit ze sídla společnosti AVG v nizozemském Amsterdamu.

Christophe François zastával ve společnosti AVG pozice General Counsel a Corporate Secretary po více než čtyři roky, během nichž byl zodpovědný za všechny právní záležitosti, obchodní kontrakty, řízení procesů společnosti a dodržování norem. Provedl AVG komplexními procesy a transakcemi a obecně posílil byznys společnosti podporou obchodních partnerství a akvizicí, jakož i rozvoje obchodních a organizačních strategií.

Role Chief of Staff je velice důležitá a vyžaduje detailní znalost odvětví, v němž působíme,“ říká Gary Kovacs, generální ředitel společnosti AVG Technologies. „S Christophem budeme úzce spolupracovat na definování a vylepšení robustní a ambiciózní obchodní strategie a společně s interními týmy pak prosazovat její naplnění. Vzhledem k tomu, že Christophe je dlouholetým managerem AVG, který přispěl svými zkušenostmi a hlubokou znalostí AVG k růstu společnosti a úspěšnému IPO, má také správný vhled a schopnosti pro novou pozici.

Všechny obchodní známky jsou majetkem jejich vlastníků.

Axis Communications

Marek Pavlica

Společnost Axis Communications dnes oznámila, že na novou pozici Regional Communications Specialist pro Rusko, SNS a region střední Evropy nastupuje Marek Pavlica.

Jsem moc rád, že naše pražská kancelář, založená před dvěma roky, se nadále rozrůstá,“ říká Petr Tošner, marketingový manažer společnosti Axis Communications pro oblast Ruska, CIS a střední Evropy. „Marek Pavlica bude odpovědný za mediální a PR aktivity společnosti Axis v celém regionu východní Evropy včetně Ruska a SNS. Věříme, že jeho mezinárodní zkušenosti napomohou k realizaci marketingové strategie a dalšímu rozvoji pozice značky Axis na východoevropském trhu.

Marek Pavlica přichází ze společnosti Honeywell Security Group, kde působil na pozici EMEA Senior Marketing & Communications Specialist pro střední a východní Evropu. Profesní zkušenosti v oblasti komunikací a marketingu získal především v Ruské federaci a státech SNS, kde v posledních sedmi letech pracoval na rozvoji obchodních aktivit pro společnosti ČSA, ČEB a Česká Centra v Moskvě.

Marek Pavlica získal titul Ing. Na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava a absolvoval stáž na MGIMO Moskva. Je ženatý a ve volném čase se kromě rodiny věnuje týmovým sportům, cestování a ruské kultuře.

EMC

Jiří Sven Svěrák

Společnost EMC Czech Republic dnes oznámila jmenování Jiřího Svena Svěráka na pozici oblastního ředitele (country manager) české a slovenské pobočky společnosti EMC Corp.

K hlavním úkolům Jiřího Svena Svěráka bude patřit řízení prodejních týmů společnosti EMC pro Českou republiku a Slovensko a dohled nad vztahy s místními prodejními partnery. V místním technologickém sektoru působí Jiří již 13 let. Zastával manažerské pozice v telekomunikačních firmách jako British Telecom Global Services nebo Aliatel, kde řídil prodej řešení pro bankovnictví. Posledních sedm let pracoval Jiří ve společnosti Hewlett-Packard jako místní ředitel divize HP Industry Standard Servers & HP Storage. Na tomto postu zodpovídal zejména za prodej, produktový management a předprodejní podporu serverové a úložné infrastruktury.

Jiří momentálně dokončuje studium MBA na LIGS University v Praze a je absolventem Střední průmyslové školy elektrotechnické, obor energetika. Ve volném čase rád sportuje, ať už se jedná o lyžování, jízdu na horském kole nebo squash. Působí jako dobrovolník v komunitních projektech zaměřených na ekologické problémy, podporu dětských domovů a péči o zvířata. Vedle češtiny ovládá angličtinu a chorvatštinu.

Brad Amico, oblastní ředitel pro region východní Evropy, EMC, k tomu řekl: „S tím, jak se společnost EMC transformuje, aby svým zákazníkům mohla s využitím cloudových technologií, zabezpečení a analytických nástrojů pro big data poskytovat stále vyšší hodnotu, rostou na trzích, jako je Česká republika a Slovensko, nároky na místní management. Jiří Sven Svěrák mezi naše zákazníky, partnery i zaměstnance přináší zkušenosti, které prodejním týmům EMC v Česku i na Slovensku pomohou plně uplatnit jejich potenciál.

Google

Jan Vraný

Na pozici obchodního ředitele pro segment financí, telekomunikací a spotřebního zboží nastoupil Jan Vraný. Je tak další posilou obchodního týmu českého Googlu.

Jan Vraný je absolventem London Business School, kde získal titul MBA, a Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Profesní dráhu odstartoval v marketingu Procter&Gamble v Praze a Budapešti. Následně pracoval ve finančním sektoru, kde vedl segment bankovnictví pro soukromé osoby české Raiffeisenbank, a později působil v oblasti fůzí a akvizic v investiční bance Morgan Stanley v Londýně.

Do Googlu přechází z pozice juniorního partnera ve společnosti McKinsey&Company, kde pracoval čtyři a půl roku a zaměřoval se na strategii a obchodní růst společností v sektoru financí a spotřebního zboží.

Exit mobile version