Lidé ve firmách: nová divize Enterprise Project Management společnosti WBI Systems dosazuje do svého čela Drahoslava Dvořáka

Září je, ostatně jako již tradičně, na personální zmeny poměrně bohaté. Podívejte se kolik společností prodělalo změnu ve svých pracovních týmech za poslední týden. Společnosti WBI Systems, Tieto, Accenture, KB, Tech Data Distribution a PR agentura Weber Shandwick zveřejnily nové personální obsazení. Zatímco Hasičský záchranný sbor ČR a výbor Evropské centrální banky zveřejnily rezignace.
WBI Systems

Drahoslav Dvořák

Společnost WBI Systems založila novou divizi Enterprise Project Management (EPM) pro řízení projektových portfolií. Jejím hlavním vedoucím se stal Ing. Drahoslav Dvořák Ph.D., který do WBI přešel po dlouholetém působení ve společnosti Microsoft.

Inženýrský a doktorský titul získal na fakultě Ekonomie a managementu na Technické univerzitě v Liberci. Praktické zkušenosti sbíral od roku 2003 jako konzultant pro projektové řízení ve společnosti Datron, a.s. V roce 2005 nastoupil na pozici Solution Specialist do společnosti Microsoft, kde byl následujících pět let zodpovědný za koordinaci projektů dodávek informačních technologií významným zákazníkům. Následně působil ve společnosti UniControls, kde standardizoval procesy řízení projektů a řídil projektovou kancelář. Do WBI Systems nastoupil v létě 2011 na pozici vedoucího týmu specializujícího se na dodávky řešení Enterprise Project Management a metodik projektového řízení.

Své dlouhodobé zkušenosti a hluboké znalosti problematiky projektové metodiky shrnul ve dvou odborných knihách. Třetí titul s názvem „Řízení portfolia – nejlepší praktiky Portfolio Managementu“ právě dokončuje. Od roku 2007 přednáší studentům na Škoda Auto Vysoké Škole v Mladé Boleslavi.

Tieto

Tomáš Chytil

Společnost Tieto uvedla Tomáše Chytila do funkce partnerského obchodního manažera pro technologie Microsoft. Hlavním úkolem Tomáše bude další rozvoj spolupráce s Microsoftem a prodeje řešení a služeb Tieto, postavených na technologiích Microsoft.

Tomáš pracuje pro společnost Tieto od roku 2004, kdy nastoupil jako systémový inženýr, vedoucí vývojového týmu. Později měl jako manažer oddělení DTC Services na starost poskytování konzultačních služeb a služeb digitální transformace. Tomáš vystudoval softwarové inženýrství na VŠB-TU v Ostravě, vzdělání si dále doplnil na Stockholm School of Economics a rovněž i v rámci Tieto Leadership Programu.

„Jsem potěšena z nominace Tomáše Chytila na pozici obchodního manažera pro koordinaci vztahů se společností Microsoft. Věřím, že Tomášovo silné obchodní zaměření a zodpovědný přístup zajistí výrazný nárůst našich společných obchodních aktivit a přeji mu mnoho úspěchů v jeho nové roli. Těšíme se na podporu celého týmu a zajištění co nejlepších výsledků pro obě strany,“ řekla Ivana Děkanová, manažerka pro partnerské vztahy ve společnosti Microsoft.

Přidejte si Tomáše Chytila do své sítě pomocí služby [?]

Accenture

Společnost Accenture jmenovala Alenu Sochorovou a Martina Fialu do funkcí Senior Executive. Dlouholetí zaměstnanci Accenture rozšiřují tým nejvyššího managementu českého zastoupení nadnárodní společnosti.

Alena Sochorová

Alena pracuje v Accenture od roku 1996, specializuje se na projekty v oblasti telekomunikací a řízení vztahů se zákazníky. Ve funkci Senior Executive bude odpovědná za služby management consultingu pro klienty z oboru telekomunikací v regionu střední Evropy. Alena získala vzdělání na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně a na University of Pittsburgh v USA.

Přidejte si Alenu Sochorovou do své sítě pomocí služby [?]

Martin Fiala

Martin začal svoji kariéru u Accenture v roce 1998 jako IT architekt a projektový manažer. Nyní je v nové pozici Senior Executive odpovědný za řízení projektů a poskytování služeb klientům z oblasti bankovnictví a pojišťovnictví v regionu střední Evropy. Martin vystudoval systémové inženýrství a informatiku na Ekonomické fakultě VŠB-TU v Ostravě.

KB

Komerční banka ohlásila změnu ve vedení společnosti, novým výkonný ředitelem pro marketing, komunikaci a business development se stal Charles-Pierre Serain. Předchozí ředitel Renauda Stern se stal generálním ředitelem společnosti Essox v ČR, která je součástí Skupiny KB.

Charles zastával řadu manažerských pozic v nadnárodních skupinách – Unilever, Henkel, Perrier, Bahlsen, Crédit Agricole aj. Zastával například funkci ředitele strategického výzkumu a vedoucího inovací v retailovém bankovnictví.

Charles-Pierre Serain

Pod vedení Charlese bude pracovat na nově vzniklém oddělení komunikace Kateřina Šušáková a za marketing a rozvoj bude nadále zodpovídat Monika Truchlikova.

Přidejte si Charlese-Pierra Seraina do své sítě pomocí služby [?]

Tech Data Distribution

Společnost Tech Data Distibution se rozhodla ještě více posílit svou pozici předního distributora produktů a řešení Cisco a rozšířila svůj Cisco tým o dva zkušené obchodní specialisty – Pavla Řehánka a Oldřicha Nussbergera.

Pavel má mnohaleté zkušenosti a znalosti řešení Cisco, které mimo jiné načerpal i z dřívějšího působení v divizi Azlan společnosti Tech Data Distribution nebo naposledy během své práce ve společnosti DNS jako account manager.

Pavel Řehánek

Oldřich přišel do Tech Data přímo ze společnosti Cisco, kde nasbíral zkušenosti obchodního specialisty zejména v rámci online prodeje a telefonické podpory zákazníků.

Přidejte si Oldřicha Nussbergera do své sítě pomocí služby [?]

Weber Shandwick

Na pozici Managing Directora v PR agentuře Weber Shandwick nastoupil Vítězslav Horák. Povede veškeré operace Weber Shandwick na českém trhu a bude zodpovídat za chod a rozvoj agentury.

Vítězslav s sebou přináší osm let mezinárodních zkušeností z PR. Čtyři roky působil v Německu a v roce 2007 v Praze zakládal pobočku síťové agentury LEWIS PR. Posléze ji až do srpna 2011 vedl.

“Weber Shandwick je přední globální značka v oblasti PR. Chtěl bych tuto agenturu posunout na novou úroveň také lokálně. Jsem proto rád, že jen v době mého příchodu startujeme dvě nové kampaně,” uvedl Vítězslav Horák ke svému nástupu.

HZS ČR

Miroslav Štěpán

Miroslav Štěpán, dlouholetý generální ředitel hasičů, odchází ze své funkce a plánuje kandidovat na pozici senázora za KDU-ČSL. V případě, že by se Miroslav dostal do Senátu, byla by jeho funkce šéfa hasičského záchranného sboru neslučitelná s politickou činností. Miroslav se pohyboval v oboru 35 let, v roce 1997 byl jmenován vrchním požárním radou. Od roku 2001 pak zastával funkci generálního ředitele.

Miroslav se domnívá, že z pozice ústavního činitele by snad mohl vydobít více financí pro hasiče, zejména pro dobrovolné, na které již peníze nezbývají vůbec.

ECB

Jürgen Stark

Z výboru Evropské centrální banky odstoupil hlavní ekonom Jürgen Stark. Spekuluje se nad důvody Jürgenova rozhodnutí z ECB odejít. Jedním z motivů by mohly být údajně osobní důvody. Další variantou je odmítavý postoj k nákupům státních dluhopisů na záchranu ohrožených zemí nacházejících se v dluhové krizi aj. Ve své pozici musí zůstat do jmenování svého zástupce, to by mohlo znamenat i do konce roku. Jürgen, zastánce přísné protiinflační měnové politiky, přišel do ECB z německé Bundesbanky. Německý ministr financí Wolfganga Schäubl v této souvislosti navrhl do řídícího výboru ECB svého náměstka Jörga Asmussena.

Jörg Asmussen
Exit mobile version