Lidé ve firmách: v ČT se schyluje k personální bouři – kdo obsadí nově uvolněné pozice?

Co se za uplynulý týden změnilo v personálním světě? Největší rošáda byla rozehrána v prostředí České televize, a tak se prostorem šíří celá řada spekulací nad tím, kdo by jaký post mohl v ČT obsadit. SpinglerFox, společnost zabývající se lidskými zdroji, posílila svůj tým o Davida Bentleyho, Huawei o Soňu Uhrovou, AWT o Pierra Timmermans, Zentiva o Libora Kytýra a Komix o Stanislava Brabce. Čtěte vaši pravidelnou dávku HR novinek.
SpenglerFox

David Bentley

SpenglerFox, mezinárodní společnost zabývající se přímým vyhledáváním vedoucích pracovníků a poradenstvím v oblasti lidských zdrojů, oznámila jmenování Davida Bentleyho do funkce Country Managera odpovědného za pobočky v České a Slovenské republice. David přichází na pozici ze své dřívější Practice Group Lead for Technology u stejné společnosti.

„Jsme opravdu potěšeni, že David přebírá vedoucí pozici v naší pobočce v Praze. V minulosti jednoznačně prokázal své schopnosti jako šéf naší technologické skupiny a také jako konzultant v oblasti zdravotní péče. Jsem přesvědčený, že stejně úspěšný bude i ve své nové pozici a dosáhne růstu našeho podnikání v České republice a na Slovensku,“ uvedl Mark Hamill, Global Managing Director společnosti SpenglerFox.

David přišel do České republiky v roce 1995 a pracoval jako ředitel pro studijní záležitosti v pražské jazykové škole. Poté se v roce 1999 přeorientoval na oblast vyhledávání vedoucích pracovníků. Po několika letech v roli Principal Consultanta ve firmě Recruitment International nastoupil v roce 2004 do společnosti SpenglerFox na pozici Senior Consultant. Zde se specializoval primárně na technologický sektor. Jako Practice Group Lead for Technology  zodpovídal za rozvoj firmy, account management a poskytování služeb ve střední, východní a jižní Evropě. Významně se také podílel na uzavírání smluv a poskytování služeb celé řadě významných zákazníků v oblasti EMEA. Kromě zkušeností v technologickém sektoru David také pracoval jako konzultant pro vyhledávání vedoucích pracovníků v oblasti zdravotní péče.

Je držitelem čestného titulu z politické teorie, který získal na University of Liverpool ve Velké Británii. Dále je nositelem čestného titulu Freeman of the City of London.

Přidejte si Zdeňka Šámala do své sítě pomocí služby [?]

Česká televize

Zdenek Šámal

Českou televizi čekají v brzké době velké personální změny, které souvisí se zvolením nového ředitele Petra Dvořáka. Čtyři vrcholní manažeři televize – Robert Kvapil (obchodní ředitel), Radek Žádník (šéf programových okruhů, Roman Bradáč (šéf zpravodajského kanálu ČT24) a Lujza Oravcová (finanční ředitelka) podali výpověď. Zatím není jasné, kdo obsadí uvolněné pozice. Spekuluje se, že novým obchodním ředitelem by mohl být bývalý obchodní ředitel televize Nova – Jan Řehák nebo například bývalý vedoucí elektronických médií Opera Media Martin Nováček. Pozici šéfa kanálu ČT24 by mohl získat novinář Zdeněk Šámal, který má s ředitelem televize Petrem Dvořákem dohodnutou schůzku. Dále se spekuluje, že by programovým ředitelem mohl být Milan Fridrich a finančním ředitelem Milan Cimirota, který před časem pracoval pro televizi Nova.

Roman Bradáč byl jedním z kandidátů na ředitele ČT. Uvedl, že jeho odchod z televize je dobrovolný. Od roku 1994 působil v zahraniční redakci ČT jako řadový redaktor, po čase se stal šéfem zahraničního zpravodajství. V jeho kariéře figuruje dále pozice stálého zpravodaje v USA, a ředitele vnějších vztahů ČT. Ředitelem zpravodajského kanálu ČT24 byl krátce, od srpna 2011.

Radek Žádník pracoval od roku 1994 v Investiční a poštovní bance, před nástupem do ČT vystřídal několik funkcí v různých firmách, např. působil v poradenské společnosti Deloitte. Lujza Oravcová působila v ČT jako finanční ředitelka od začátku roku 2008, zkušenosti měla z brněnského studia a ze Slovenské televize. Robert Kvapil nastoupil do ČT ke konci roku 2008, poté co odešel z marketingu Lesů ČR.

Přidejte si Zdeňka Šámala do své sítě pomocí služby [?]

Huawei

Soňa Uhrová

Marketingové oddělení divize terminálů společnosti Huawei obsadilo na pozici marketingové specialistky Soňu Uhrovou. Její náplní bude zodpovědnost za PR a marketingové aktivity a uvedení nových produktů společnosti na český trh. Soňa předtím pracovala ve funkci marketingové manažerky ve společnosti Dun & Bradstreet, a také se pohybovala v oblasti consumer segmentu a telekomunikací – starala se o klienty společností Epson, Sony, Nokia, Hewlett-Packard, T-mobile. Soňa je absolventkou Univerzity Palackého v Olomouci a plynule hovoří anglicky a německy.

Soňa získala na svých předchozích pozicích bohaté zkušenosti v marketingové komunikaci a public relations. V Huawei bude jejím hlavním úkolem zvýšit povědomí o značce a našich produktech, komunikace s distributory a mobilními operátory, v neposlední řadě navýšení podílu produktů Huawei na českém trhu,“ uvedl Petr Matalík, Country Manager divize terminálů.

AWT

Pierre Timmermans

Pierre Timmermans se stal generálním ředitelem skupiny AWT, funkci přebírá po Martinovi Frývaldském, který se po roce vrací do BXR Group. Pierre zastával od roku 2003 pozici ředitele evropské divize společnosti PSA International, předtím byl řadu let v užším vedení evropské spediční a logistické společnosti Frans Maas. Také působil v poradenské společnosti McKinsey & Company, kde nasbíral zkušenosti z oblasti logistiky. Pierre vystudoval průmyslové strojírenství a daňové právo.

Martin Frývaldský bude nadále pomáhat rozvoji skupiny AWT a to prostřednictvím působení v představenstvu Advanced World Transport B.V.

Komix

Stanislav Brabec

Novým Business Development Managerem společnosti KOMIX se stal Stanislav Brabec, který se bude specializovat na rozvoj obchodu u vybraných zákazníků především v segmentu státní správy a komerčním segmentu.

Stanislav přichází do KOMIXu ze společnosti Profinit s.r.o., kde působil od roku 2001 jako Key Account Manager a měl na starosti zejména oblast státní správy a finanční segment. Po studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze působil řadu let v bankovním segmentu.

Přidejte si Stanislava Brabce do své sítě pomocí služby [?]

Zentiva

Libor Kytýr

Ředitelem firemní komunikace české farmaceutické společnosti Zentiva a jejího majitele Sanofi-Aventis pro ČR a Slovensko se stal Libor Kytýr. Do sektoru farmacie přichází z obchodního řetězce Tesco, kde působil jako manažer korporátní komunikace.

Ve své nové pozici bude mít Libor na starosti řízení komunikačních aktivit značky Zentiva na všech trzích, kde působí, a dále společnosti Sanofi-Aventis v České republice a na Slovensku.

Kromě firmy Tesco působil také v další maloobchodní společnosti Ahold, kde pět let vedl oddělení firemní komunikace. V oblasti komunikace a vnějších vztahů se pohybuje více než deset let. Vystudoval marketing a management na americké Newport University.

Přidejte si Stanislava Brabce do své sítě pomocí služby [?]

Exit mobile version