Lidé ve firmách: Tomáš Rozsypal a Pavel Raštica novými řediteli v Deloitte

Pro firmy je vždycky výhodné rozhodit sítě co nejdále a do vod, kde je nejvíce ryb. Koho tento týden chytili na své udice a nyní nám plave v personalistické kádi? Luboš Tejkl za Českou spořitelnu, Jitka Schmiedová za Vodafone, Alpiq Energy SE oslovila Zdeňka Čiháka, Servodata ukázala nové představenstvo s dozorčí radou, AMD chytila na třpytku Marka Papermastera a společnost Deloitte chytila dvě štiky v podobě Tomáše Rozsypala a Pavla Raštici.

Česká spořitelna

Luboš Tejkl

Úsek lidských zdrojů České spořitelny (ČS) bude mít nového ředitele. Luboš Tejkl bude v této pozici zodpovídat za implementaci strategických projektů v oblasti řízení zaměstnanců ČS. Luboš nasbíral četné zkušenosti z oblasti řízení a rozvoje zaměstnanců, např. ve společnosti GE Capital, kde začínal a působil osm let nebo ve společnosti ConocoPhillips, kde jako ředitel zastával oblast lidských zdrojů pro východní Evropu. Zastával funkce ve společnosti ČEZ a před svým příchodem do ČS řídil lidské zdroje v divizi turbovrtulových motorů společnosti GE Aviation.

Přidejte si Luboše Tejkla do své sítě pomocí služby [?]

Vodafone

Jitka Schmiedová

Jitka Schmiedová odstoupila ze své funkce v České spořitelně, kde ji v pozici nahradí Luboš Tejkl a stane se víceprezidentkou pro lidské zdroje ve Vodafonu. Jitka se pohybuje v prostředí lidských zdrojů od roku 1998. Od té doby pracovala například jako ředitelka oddělení lidských zdrojů ve Všeobecné zdravotní pojišťovně nebo jako manažerka lidských zdrojů ve společnosti Norsk Hydro ASA Praha. Zkušenosti získala i ze společností Mitsubishi Electric Automotive Czech nebo Accenture.

Přidejte si Jitku Schmiedovou do své sítě pomocí služby [?]

Alpiq Energy SE

Zdeňek Čihák

Zdeňek Čihák byl pověřen vedením finančních služeb pro společnosti obchodující s elektrickou energií v regionu střední Evropy. Zdeňek se stal nástupcem Andrewa Taylora, který byl pověřen vedením finančních služeb jiné divize (Production International). Znamená to, že v jeho kompetenci najdeme zodpovědnost za finanční řízení společnosti Alpiq Energy SE a dalších 14ti obchodních společností, které byly zřízeny pro obchod s elektrickou energií ve střední Evropě. Zdeněk je součástí společnosti Alpiq od začátku roku 2010, kdy se stal vedoucím oddělení účetnictví, reportingu a treasury. Dříve působil ve společnosti Ernst & Young v oblasti auditu a účetního poradenství se zaměřením na energetiku, vodárenství a těžbu nerostů. Zdeněk je absolventem podnikové ekonomiky na TU v Liberci a vlastní dále certifikát Asociace certifikovaných účetních znalců (ACCA).

Přidejte si Zdeňka Čiháka do své sítě pomocí služby [?]

Servodata

V uplynulých dnech vstoupila investiční společnost Genesis Capital do společnosti Servodata a při této příležitosti proběhla valná hromada akcionářů s volbou nového představenstva a dozorčí rady.
Generální ředitel (a také akcionář) Rostislav Jirkal se stal předsedou představenstva. Do funkce místopředsedy byl jmenován Martin Malý (obchodní ředitel Servodata), a Ondřej Vičar (Investment Manager společnosti Genesis Capital). Personální a provozní ředitelka Servodata Eva Pešková a ředitel divize Abakus Jan Knyttl jsou dalšími nově zvolenými členy předsednictva.
Podíváme-li se na obsazení dozorčí rady, předsedu bude zastávat Jan Tauber (ředitel společnosti Genesis Capital) a dalšími členy jsou Marek Hoščálek (partner Genesis Capital) a staronová Vladimíra Kuklovská.

Přidejte si Rostislava Jirkalu do své sítě pomocí služby [?]

AMD

Marek Papermaster

Mark Papermaster byl společností AMD jmenován seniorem vicepresidentem a technologickým ředitelem. V této pozici je podřízen Rorymu Readovi, prezidentu a výkonnému řediteli AMD, který dohlíží na rozvoj společnosti. Mark není v prostředí IT žádným nováčkem, prostřídal pozice ve společnostech IBM, Apple, Cisco a proto si s sebou nese bohaté zkušenosti z návrhů procesů a platforem od handheldů až po výkonná serverová řešení.
Mark získal bakalářský titul v oboru elektrického inženýrství na University of Texas v Austinu a magisterský titul v oboru elektrotechniky na University of Vermon

Přidejte si Marka Papermastera do své sítě pomocí služby [?]

Deloitte

Tomáš Rozsypal

Novým ředitelem v daňovém oddělení společnosti Deloitte se stal Tomáš Rozsypal. Na této pozici je zodpovědný za komplexní služby klientům v oblasti zdanění fyzických osob a řízení odměňování zaměstnanců. V daňovém oddělení Deloitte pracuje od roku 1999. Mezi jeho specializaci patří tvorba programů odměňování a benefitů v souladu s celkovými firemními strategiemi, strategiemi řízení talentů, tržními potřebami a současně s dosažením daňově efektivních řešení. Tomáš je členem Komory daňových poradců a členem mezinárodní daňové asociace IFA. Hovoří plynně anglicky a vystudoval Podnikatelskou fakultu VUT v Brně.

Přidejte si Tomáše Rozsypala do své sítě pomocí služby [?]

Pavel Raštica

Ředitelem v oddělení auditorských služeb je nově Pavel Raštica, který zodpovídá za služby v brněnské pobočce Deloitte, poskytované zejména společnostem na Moravě. V České republice se podílí na řízení auditů mnoha významných klientů, zejména výrobních podniků, společností z oblasti energetiky či stavebnictví. Má rovněž rozsáhlé zkušenosti v oblasti mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS), US GAAP a s implementací IFRS projektů. Ve společnosti Deloitte pracuje od roku 1998. V letech 2004 – 2007 pracoval v americké pobočce Deloitte ve Virginii a Washingtonu D.C., kde poskytoval služby podnikům z odvětví spotřebního průmyslu, energetiky a realit. Je členem britské Asociace autorizovaných účetních znalců a auditorů (ACCA) a registrovaným auditorem v České republice. Vystudoval fakultu Ekonomicko-správní na Masarykově univerzitě v Brně.

Přidejte si Pavla Rašticu do své sítě pomocí služby [?]

Exit mobile version