Maratón SuseCon 2017 v Praze

Společnost Suse, člen skupiny Microfocus, odstartovala v hotelu Hilton Hotel Praha 25. září 2017, i na počest 25. svého vzniku, sedmidenní maratón přednášek a technologických workshopů.
Na úvodní konferenci vystoupili představitelé Suse, kteří sdělili, že společnost za uplynulý rok rostla o 21 %, je přitom profitabilní (obvyklým bývá opak). V posledních měsících také přijmuli na 300 nových lidí.

Zdůraznili, že Suse je součástí skupiny Microfocus, která mj. koupila od HPE její HP software; akvizice byla zakončena v září. Stala se tak sedmou největší softwarovou firmou na světě. Díky silnému pozadí celé skupiny Microfocus může pokrýt všechny důležité potřeby organizací. Nedávná akvizice posílila schopnosti Suse i v oblasti storage.

Suse také naplňuje misi open source, zejména v oblasti „software defined“, což podle zástupců Suse dává zákazníkům lepší možnosti v přijímání a nasazování nových technologií, a proto také mohou na jednu stranu zvolit „best of breed“ řešení, na druhou stranu přitom nespadnout do pasti jednoho dodavatele proprietárních technologií, nazývané „vendor lock“.

Suse má řadu partnerů, od hardwarových (Fujitsu…) po softwarové (SAP…). V průběhu SuseCon v Praze je také zveřejněna řada ohlášení, a to zejména ve čtyřech hlavních oblastech:

Exit mobile version