MHM se stala strategickým partnerem společnosti Commvault

Společnost Commvault, věnující se oblasti informačního managementu a ochrany podnikových dat, minulý týden oznámila uzavření strategického partnerství s českou firmou MHM computer. Jeho cílem je rozvíjet a poskytovat lokální odborné znalosti pro oblast cloudových služeb správy dat na českém trhu.
Obě společnosti již dlouhodobě spolupracují, když MHM například úspěšně dokončila první implementace řešení pro ochranu dat od společnosti Commvault a spustila první školení a certifikace Commvault Simpana na českém trhu. V rámci partnerství bude MHM poskytovat také poradenské a implementační služby a bude fungovat jako regionální školicí středisko pro Commvault.


Agnieszka May Sadowska | Commvault

„MHM jsme si za svého strategického partnera zvolili zejména s ohledem na rozsah a hloubku zkušeností, které mají v oblasti ochrany dat a také s ohledem na jejich schopnost fungovat jako středisko konzultačních, implementačních a školicích služeb,“ * řekla během tiskového brífinku v Praze Agnieszka May Sadowska, oblastní viceprezidentka pro východní Evropu ve společnosti Commvault. *„Věřím, že toto strategické partnerství dostane naše produkty a řešení mnohem blíže všem potenciálním zákazníkům v České republice i celém regionu střední a východní Evropy,“ zdůraznila Sadowska.


Pavel Miloschewsky | MHM computer

Společnost MHM computer působí v Česku, Slovensku a Maďarsku a již více než dvě desítky let se specializuje na oblast ukládání a ochrany dat. Jako první ve střední a východní Evropě nasadila v roce 1995 řešení pro vzdálené zrcadlení paměťových systémů a v roce 2000 implementovala první geografický cluster v prostředí MS Windows. „Commvault skvěle zapadá do našeho portfolia. S produkty, jako je Simpana, můžeme navrhovat a stavět nová vyspělá řešení pro zálohování a ochranu dat a pomáhat společnostem, jako je DataSpring, při rozvoji moderních zálohovacích služeb s vysokou dostupností v oblasti infrastrukturního cloudu pro zákazníky ve střední a východní Evropě,“ říká Pavel Miloschewsky, generální ředitel a spolumajitel společnosti MHM computer.

Commvault a MHM v nedávné době úspěšně dokončily nasazení první plně cloudově doručované služby pro správu dat ve společnosti DataSpring. Díky Commvault Simpana může DataSpring poskytovat svým zákazníkům nejmodernější funkce pro ochranu a správu dat. „S řešeními Commvault jsme vytvořili kvalitní portfolio zálohovacích služeb, které slouží k nasazení v rámci datového centra i mimo něj a k zálohování uživatelských zařízení. Všechny tyto služby realizujeme na základě zálohovacího softwaru Simpana a technologií uložených v datovém centru. Díky Commvaultu nabízíme vysokou dostupnost služeb v datovém centru,“ říká Martin Smekal, generální ředitel a jednatel společnosti DataSpring.


Alan G. Bunte | Commvault

Expanze na východoevropský trh (ČR, SR a Maďarsko patří v Commvaultu do regionu EEU) přichází rok po drastickém propadu akcií Commvaultu, když ve 4. čtvrtletí jeho fiskálního roku nedodáhla společnost předpokládaných zisků. I když aktivity Commvaultu probíhají v kvartální rovině, a propad byl ovlivněn i probíhající restrukturalizací, bohužel doprovázenou i neobvyklým růstem nákladů, společnost se během následujícího roku nepodařilo i díky tlaku konkurence vrátit na výchozí pozici.

I když provozní ředitel Commvaultu Alan G. Bunte na tiskové konferenci nepotvrdil, že by výraznější nástup v regionu byl motivován právě touto nemilou situací, a jde o dlouhodobě plánovaný záměr, představuje uzavření partnerství s MHM jasný signál, že Commvault si je vědom rezerv a především příležitostí v tomto prostoru. Navíc ve složitém prostředí jsou znalosti a především kontakty lokálního partnera k nezaplacení. Až dosud totiž měl Commvault z tohoto pohledu značnou nevýhodu, kdy spíše spoléhal na úspěchy celosvětového partnera, kterým je Fujitsu.

Napomoci rozvoji cloudových řešení a postavení značky na českém trhu pak může rozhodně pomoci avizované nasazení ve „startupovém“ DataSpring. Tato společnost (Centrum ICT služeb) patří do investiční skupiny KKCG Karla Komárka a základem jejich zákaznického portfolia jsou podniky práve této skupiny – mezi něž patří například Moravské naftové doly.

Exit mobile version