Microsoft představil firemní verzi aplikace OneDrive pro Mac

Microsoft tento týden vydal slibovanou preview verzi aplikace OneDrive pro firmy určenou pro operační systém OS X.

Americký gigant na své konferenci 21. ledna slíbil, že vydá preview verzi OneDrive pro firmy spolu s aktualizovanou aplikací OneDrive pro iOS ještě do konce tohoto měsíce. Narozdíl od konkurenčních služeb jako Dropbox, iCloud Drive a dokonce i běžné verze OneDrive určené pro domácí uživatele, je OneDrive pro firmy zaměřen na sdílení dokumentů zaměstnanci v rámci společnosti a s třetími osobami, které obdrží pozvánku.

Nová firemní verze OneDrive pro Mac je prakticky totožná s klienty určenými pro Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Aplikace se chová jako jakýkoli jiný lokální adresář a umožňuje uživatelům OS X pomocí funkce drag and drop jednoduše přesouvat soubory. Podle prvotních recenzí všechno funguje tak, jak má. Například server Computerworld aplikaci OneDrive pro firmy na Macu krátce otestoval a byl schopen jednoduše lokálně synchronizovat knihovnu Office 365 na MacBook Pro, nahrát na cloud dokumenty, otevřít uložené dokumenty pomocí Finderu a vkládat dokumenty do adresáře, který byl před tím sdílen s manažerem.

Aplikace OneDrive pro firmy na OS X ani Windows uživatelům neumožňuje sdílet celé adresáře, to je stále nutné provádět pomocí webového prohlížeče. Předplatitelé firemní verze Office 365 nyní mají k dispozici 1TB místa na disku, i když v průběhu tohoto roku jim Microsoft zpřístupní na cloudu neomezený prostor.

Microsoft tento týden vydal také aktualizovanou aplikaci OneDrive pro iOS. Pokud máte o preview firemní verze OneDrive pro Mac zájem a používáte OS X verze 10.9.5 nebo vyšší (Maverics a Yosemite), aplikaci si můžete stáhnout z webu Microsoftu. Bezplatná aplikace OneDrive pro iOS je dostupná skrze Apple App Store. Pro používání aplikace na Macu je nutné mít firemní předplatné balíku Office 365.

Exit mobile version