Microsoft přidal do Outlooku pro iOS a Android speciální funkce pro firmy

Microsoft minulý týden vydal novou verzi své aplikace Outlook pro iOS a Android, která přináší několik zajímavých funkcí určených pro firmy.
Microsoft dostál svému slibu, podle kterého bude rychle přidávat funkce a nástroje ze svého dva roky starého programu, používaného firemními uživateli Outlook Web App (OWA), do aplikace Outlook pro iOS a Android. Ta byla vydána před třemi týdny jako nástupce OWA. Microsoft tehdy uvedl, že bude aplikaci aktualizovat každých několik týdnů a přislíbil, že co nevidět opatří svůj Outlook nejdůležitějšími funkcemi z OWA. V blízké budoucnosti pak Microsoft podporu OWA zcela ukončí a stáhne jej z Apple App Store a Google Play.

Největší novinkou u mobilní aplikace Outlook je tzv. PIN locking, tedy možnost firemních administrátorů vyžadovat, aby mobilní zařízení byla chráněna číselným kódem, pokud jsou používána k přijímání firemních mailů a dalších informací. Microsoft uvedl, že na iOS (u iPhonu 5S a novějších) budou moci uživatelé využít technologie Touch ID namísto zadávání hesla, a zabudovaného šifrování v iOS 8, které poslouží k šifrování všech dat z Outlooku uložených na zařízení.

Androidová verze Outlooku bude také obsahovat PIN locking, avšak na rozdíl od iOS zde firmy budou moci nastavovat politiky týkající se složitosti hesel, jejich délky a maximálního počtu pokusů o zadání kódu před tím, než se obsah Outlooku vymaže. Jak dodal Microsoft, nástroje, které Apple poskytuje třetím stranám, mu neumožňují nastavovat délku a složitost hesel pro Outlook na iPhonu a iPadu.

Microsoft také oznámil, že vymazání Outlooku na dálku nyní trvá kratší dobu a byla přidána podpora IMAP (Internet Message Access Protocol), díky níž lze synchronizovat zprávy se službami jako AOL nebo Comcast. V nejbližší době se můžeme těšit na přidání podpory pro platformu Intune, určenou pro správu mobilních zařízení.

Stejně jako ostatní aplikace Office pro iOS a Android, i Outlook je dostupný pro nekomerční účely zcela zdarma. Předplatitelé firemní verze Office 365 jej mohou používat i pro pracovní účely.

Exit mobile version