Microsoft Teams zvládá automatický zápis schůzek

Zdroj: Pexels

Microsoft přichází s několika novými funkcemi v aplikaci Teams, kterou využívají firmy, školy ale i řada běžných uživatelů jako nástroj ke spolupráci a komunikaci. Nově lokalizované služby pomáhají posunout možnosti hybridní práce i uživatelům, kteří mluví česky, na další úroveň pomocí umělé inteligence.
Microsoft Teams nyní podporuje přepis řeči v češtině, která doposud chyběla. Nyní lze přímo z online schůzek vytvářet přehledné automatizované zápisy, ve kterých lze jednoduše vyhledávat informace. Zároveň jsou takto provedené přepisy vhodné i k archivaci; účastníci meetingů se díky tomu mohou namísto zápisu plně soustředit na vzájemnou komunikaci.
Druhou novinkou je funkce živé titulky v českém jazyce. Jedná se o automatickou tvorbu titulků v reálném čase na základě mluveného slova účastníků schůzky, což zpřístupňuje komunikaci nejen neslyšícím, ale může pomoci zachytit všechny detaily řeči nebo lze sledovat schůzku i s vypnutým zvukem.

„Podle výsledků průzkumu Microsoft Work Trend Index 2022 víme, že více než dvě pětiny zaměstnanců v Česku upřednostňují well-being a zdraví před prací. S tím úzce souvisí možnost agilně se rozhodnout, zda se konkrétní schůzky zúčastnit osobně, nebo zvolit její online variantu. A i když na schůzce být nemůžete, můžete si díky funkci přepisu řeči jednoduše zpětně zkontrolovat, který z probíraných bodů se týkal vás. Funkci jistě ocení například i novináři, kterým tak odpadne povinnost přepisu rozhovorů,“ uvedl Petr Váša, manažer divize Microsoft 365, Microsoft Česká republika a Slovensko.

Pro ty, kteří pracují v širších týmech v rozdílných částech světa, nyní přichází i možnost zobrazení časového pásma a aktuálního času u každého jednotlivce na základě časového pásma, ze kterého pracuje. Díky tomu lze jednodušeji plánovat a organizovat společnou práci. Vylepšeny byly i režimy pro přednášející ve schůzkách v Microsoft Teams. Nyní se mohou prezentující rozhodnout, jak se budou ostatním účastníkům schůzky zobrazovat. V režimech Sdílený obsah na pozadí (Standout), Vedle sebe (Side-by-side) a Reportér (Reporter) si jednoduše vyberou, zda se jejich obraz bude nacházet vlevo nebo vpravo, a mohou upravit jeho velikost.

Exit mobile version