Nejlepší partneři GFI Software v ČR za rok 2016

Společnost GFI Software, dodavatel řešení bezpečnosti v podnikových sítích, ocenila na svém každoročním setkání nejlepší české partnery za rok 2016. Distributorem GFI je Zebra Systems.
Během setkání partneři GFI potvrdili, že největší bezpečnostní hrozby představuje pro společnosti SMB v současné době mobilita a sociální sítě, nejvíce varují před neopatrností uživatelů a ransomwarových útoků. Letos vidí partneři GFI největší potenciál v oblasti řešení pro ochranu podnikové elektronické pošty a kontrolu přístupu paměťových zařízení.

Společnost GFI Software vyhlásila nejlepší prodejce v loňském roce v těchto kategoriích:

Amenit

• Partnerem roku 2016 se stala společnost Amenit

Daquas

• Nejaktivnější partner – Daquas

exTerra Services

• Maintenance partner – exTerra Services

Anketa týkající aktuální situace v oblasti IT bezpečnosti v malých a středně velkých společnostech (SMB) uspořádaná mezi prodejci přinesla tato konkrétní zjištění:

• Největší bezpečnostní riziko v současnosti představují pro IT administrátory trendy mobility, sociální sítě a práce z domu.

• Nejvíce se SMB podniky letos obávají neopatrnosti uživatelů, ransomwarových útoků a krádeže podnikových dat.

• Hlavní potenciál na rok 2017 vidí partneři především v oblasti ochrany elektronické pošty, řízení přístupu paměťových zařízení (end point security) a ochrany webového přístupu.

„V první řadě bych chtěl poděkovat všem našim partnerům za další úspěšný, růstový rok 2016 a pogratulovat těm oceněným,” řekl Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej řešení GFI Software na českém a slovenském trhu. „Na letošní rok se mohou naši partneři i zákazníci opravdu těšit, a to jak z důvodu očekávaného představení ostrých verzí nových integrovaných produktů, tak také z důvodu rozšiřování našeho portfolia v souvislosti s akvizičními aktivitami GFI Software, které se dotknou i českého trhu.”

GFI a její řešení

Společnost GFI Software vyvíjí IT řešení umožňující podnikům monitorovat, spravovat a chránit své sítě s minimálními potřebami administrace. GFI podporuje komunikační a bezpečnostní platformy u desítek tisíc svých zákazníků s využitím řešení pro zabezpečení sítí, webový monitoring, antispam, patch management, správu zranitelnosti, faxování a archivaci.

Zdeněk Bínek, Zebra Systems

Nedávno koupila čtyři produkty Kerio Technologies (http://www.itbiz.cz/zpravicky/gfi-software-koupila-kerio-technologies). Například GFI Mail Essentials dobře doplňuje Kerio Connect (dříve Kerio Mail Server). GFI prodává své produkty prostřednictvím globální sítě tisíců prodejních partnerů. Společnost je držitelem řady ocenění a certifikátů včetně certifikátu Microsoft Gold ISV Partner.

GFI MailEssentials poskytuje komplexní a konfigurovatelnou vícevrstvou ochranu před aktuálními e-mailovými hrozbami. Chrání síť před spamem, e-mailovými viry a dalším malwarem za použití až pěti antivirových jader a také heuristické analýzy pro ochranu před útoky nultého dne. Podporuje MS Exchange a IBM Lotus Domino.

GFI Archiver spolupracuje s MS Exchange, Office365, Google Apps a jinými e-mailovými servery při kopírování e-mailů, které jsou odesílány a přijímány na samostatný server. To umožňuje uvolnit místo na poštovním serveru organizace a zvýšit tak jeho výkon. Náklady na uložení jsou významně snižovány díky technologii ukládání jediné instalace (single-instance storage, SIS), která ukládá pouze jednu kopii e-mailu zaslaném o všem příjemcům a komprimuje přílohy. Reportovací modul MailInsights v GFI Archiveru může pomoci z e-mailového archivu extrahovat klíčová data. Jeho přednastavené reporty na ovládacím panelu umožní pochopit na základě e-mailů názory a výkon zaměstnanců; odhalit, kdo používá sdílené úložiště pro nepatřičné soubory; zjistit, kdo používá v e-mailech nevhodné výrazy; identifikovat uživatele, kteří posílají e-maily společnostem nabízející zaměstnání a náborářům; a určit, kdo prozrazuje informace konkurentům.

GFI LanGuard umožňuje komplexní správu aktualizací, bezpečnostních i ostatních záplat pro operační systémy Windows, Mac OS X, velké distribuce Linuxu a aplikace třetích stran. Dovede také aktualizovat všechny častější webové prohlížeče. Bezpečnostní audity kontrolují přítomnost více než 60 tisíc zranitelností pomocí rozsáhlé databází zranitelností, která zahrnuje standardy OVAL (více než 11 500 kontrol) a SANS Top 20.

GFI WebMonitor umožňuje blokovat přístup ke konkrétním webovým stránkám, a také definovat pravidla filtrování webů, což umožňuje povolení nebo omezení přístupu ke konkrétním kategoriím webových stránek buď podle uživatele, nebo podle IP adresy či oddělení. Výzkumy IDC totiž ukazují, že až 40 % aktivity zaměstnanců nesouvisí s prací a software pro monitorování internetového provozu a řízení přístupu proto významně zvýší produktivitu; internet je kromě toho synonymem škodlivého kódu a kybernetických zločinců. GFI WebMonitor je také vybaven funkcí WebGrade, která poskytuje pokrytí pro URL z více než 460 milionů domén a je každodenně aktualizována.

GFI EndPointSecurity kontroluje přístup k zařízením pomocí instalace agentů na kontrolované stroje, a díky nim například kontrolovat přístup k CD/DVD mechanikám nebo USB portům. Součástí GFI EndPointSecurity je i nástroj pro vzdálenou instalaci založený na GFI LanGuard; instalaci agenta na stovky strojů lze zvládnout na několik kliknutí. Po instalaci a prvním přihlášení uživatele se agent dokazuje Active Directory nebo lokálních skupin a nastaví příslušná oprávnění. Pokud uživatel není součástí skupiny s povolených přístupem k danému zařízení, je připojené zařízení blokováno. Uživatelé také mohou mít oprávnění k ukládání dat na USB zařízení, dokud je šifrováno.

GFI EventsManager dokáže analyzovat bezpečnostní události v reálném čase. Dokáže detekovat bezpečnostní incidenty, detailně je vyhodnotit a vyvodit zodpovědnost. Ve stejnou dobu lze sledovat konfiguraci, dostupnost a funkčnost související se zabezpečením zařízení, aplikace a služby, stejně jako dostupnost a funkčnost související s privilegovanou činností uživatele. Pomůže tak se splněním různých kapitol průmyslových a zákonných norem, včetně Basel II, PCI Data Security Standard, Sarbanes-Oxley Act, EU DPD a dalších. Zdrojem informací pro případ, že se něco stane, jsou logy.

GFI FaxMaker je faxový server, který se integruje s lokálním nebo cloudovým mailovým serverem. Umožňuje i hybridní faxování, což znamená, že GFI FaxMaker lze využít s vybranými online faxovými službami. Uživatelským jazykem je i čeština.

Více o GFI Software na http://www.gfi-software.cz nebo http://www.gfi.com.

Exit mobile version