Nenápadný Micro Focus pohltil giganta HPE

Micro Focus je softwarová firma, která nenápadně rostla 40 let. Po celou dobu nabízí produkty a řešení, jež mají stále dobré uplatnění. Letos však společnost Micro Focus oznámila plány pro sloučení s částí Hewlett-Packard Enterprise, a to jí dává šanci katapultovat se o několik pater IT výše. Společnost Micro Focus vám představuje Maroš Mihalič, Country Manager, Micro Focus.
Mohl byste představit Micro Focus?

Micro Focus je nadnárodní firma původem z Velké Británie, na trhu je více než 40 let. Začínala s programovacím jazykem Cobol a postupem času a akvizicemi se propracovala ve velkou společnost obchodovanou na Londýnské burze. Zajímavé jsou zejména akvizice a sloučení, které společnost Micro Focus udělala v posledních deseti letech. Nejvýznamnějšími jsou Borland, Attachmate – Novell, NetIQ, SUSE, Serena Software a v uplynulých měsících Hewlett-Packard Enterprise a Gwava.

Sloučení s HP Enterprise je skutečně velké sousto, co to pro vás obnáší?

Jde o velmi čerstvou záležitost. Transakce je podmíněna splněním řady podmínek, včetně úspěšného schválení akcionáři a regulačním orgánem. Pokud budou všechny tyto podmínky splněny, dokončení fúze se předpokládá ve 3. čtvrtletí roku 2017. Podrobnosti sloučení se dozvíme časem. Vše je zatím v počáteční fázi a musíme ještě chvíli počkat.

Maroš Mihalič, Country Manager, Micro Focus

Kterým oblastem se věnujete u nás?

V České republice se zaměřujeme zejména na bezpečnost. Poskytujeme původní produkt Novellu identity management, Sentinel – kompletní řešení SIEM, a migrační nástroje PlateSpin také od NetIQ. Kromě toho máme ucelené softwarové řešení groupwaru pro segment středně velkých podniků (SMB), kterým je NOWS. Dále produkty pro testování aplikací a host connectivity, kde máme několik velmi zajímavých tuzemských implementací.

Jakým způsobem se mohou podnikoví uživatelé k vašim produktům dostat?

Prodej společnosti Micro Focus je založený na partnerském kanálu, takže koncový (podnikový) zákazník je získá od resellera, který je také zpravidla nainstaluje a zprovozní. Tito prodejní partneři je nakupují od distributorů, v našem případě SWS a AT Computers. My za Micro Focus zajišťujeme obchodní, marketingovou a technickou podporu našich partnerů.

Exit mobile version