Nová generace serverů PowerEdge pro AI a edge computing

Se sedmnácti novými servery Dell EMC PowerEdge směřuje Dell Technologies k autonomní infrastruktuře pro lepší efektivitu IT, podporu AI a edge computingu. Podle výrobce se jedná o nejprodávanější servery na světě, při vývoji nové generace se uplatnilo 1 100 amerických patentů.

Servery PowerEdge R6515 s procesory AMD EPYC 3. generace urychlují zpracování dat u velkých databází Hadoop až o 60 %. Servery PowerEdge R750 s nastupujícími procesory Intel Xeon Scalable 3. generace vykazují až o 43 % vyšší výkon při masivně paralelním řešení soustav lineárních rovnic.

PowerEdge XE8545 je postavený především pro účely umělé inteligence a běží na něm nejnovější HPC ready řešení pro AI a datovou analýzu. To usnadňuje provozování AI, datově analytických a pokročilých výpočetních pracovních zátěží na jednom systému. Dvousocketový server PowerEdge XE8545 v rackovém provedení velikosti 4U může být osazený procesory AMD EPYC 3. generace celkem až se 128 jádry, čtyřmi grafickými jednotkami NVIDIA A100 a je optimalizovaný pro běh NVIDIA vGPU.

Server PowerEdge R750xa maximalizuje výkon GPU akcelerace pro účely tréninku strojového učení, inference a AI, a to také díky nedávno oznámenému softwarovému balíčku NVIDIA AI Enterprise, který je dostupný exkluzivně pro VMware vSphere 7 Update 2. Dvousocketový server v rackovém provedení velikosti 2U je osazený procesory Intel Xeon Scalable 3. generace a je možné do něj naistalovat až čtyři grafické karty dvojité šířky, nebo šest grafických karet standardní šířky.

Odolné intelovské servery PowerEdge XR11 a XR12 jsou určené k nasazení ve fyzikálně náročných podmínkách a v odloučených lokalitách. Mají robustní šasi s minimálními rozměry vhodné do mělkých serverových skříní a prostor pro zapojení grafických akcelerátorů.

Stroje PowerEdge jsou nově vybavené sběrnicí PCIe Gen 4.0 s dvojnásobnou propustností oproti předchozí generaci. Server může být osazen až šesti akcelerátory. Díky těmto technologiím spolu s autonomní inteligencí jsou nové systémy nejlépe vybavené pro AI z celé dosavadní nabídky serverů PowerEdge a umožňují zákazníkům předvídat a rychleji řešit vznikající potřeby.

Servery jsou založené na odolné architektuře a využívají osvědčené zabezpečení Root of Trust na úrovni čipů. Dell Technologies jako první u serverů nabízí ověření zabezpečených komponent, které je rozšířením procesu kontroly dodavatelského řetězce. Funkce jako PowerEdge UEFI Secure Boot Customization umožňují lepší správu a ochranu proti útokům. Díky automatizaci a Dell EMC OpenManage Enterprise má být správa PowerEdge v průměru až o 85 % méně časově náročná a o desítky kroků jednodušší.

Unikátní design šasi nových serverů, potrubní ventilátory a adaptabilní chlazení zlepšují energetickou účinnost – ta díky tomu vzrostla až o 60 % oproti předchozím generacím. Vícesměrová ventilace dokáže automaticky nasměrovat proud chladicího vzduchu na nejteplejší součást serveru a optimalizovat tak chlazení. Přímé kapalinové chlazení u vybraných modelů serverů je vybavené speciální technologií detekce úniku, která pomáhá rychleji lokalizovat a odstraňovat závady.

Exit mobile version