Nová služba IBM pomůže firmám s nákupem Maců i jejich správou

Společnosti IBM a Apple minulý týden představily novou cloudovou službu, která má velkým firmám usnadnit integraci Maců do jejich IT infrastruktur.

Nová služba bude nabízena v rámci balíčku s názvem MobileFirst Managed Mobility Services, který již nyní firmám nabízí doplňkové služby pro správu iPhonů a iPadů. Jak uvedlo IBM ve své tiskové zprávě, řešení pro Mac vzniklo díky zkušenostem, které americký gigant získal v rámci svého interního programu Mac@IBM.

Nová služba korporacím mimo jiné umožní objednávat Macy a nechat je doručovat přímo jednotlivým zaměstnancům, aniž by bylo třeba je speciálně přednastavovat. Zaměstnanci se pak ihned po zapnutí Macu mohou rychle a bezpečně začít připojovat ke korporátní síti, číst si e-maily a stahovat firemní aplikace. Na druhou stranu firemní IT experti mohou pomocí nových nástrojů na dálku Macy jednotlivých zaměstnanců spravovat a aktualizovat. Za zmínku stojí také to, že zaměstnanci získají v rámci IBM MobileFirst Managed Mobility Services rozšířenou uživatelskou podporu po celou dobu životnosti jejich Macu. Těm zaměstnancům, kteří nemají s Macem zkušenost, IBM v rámci nové služby zpřístupní speciální sadu, která jim umožní se s Macem co nejrychleji sžít.

IBM MobileFirst Managed Mobility Services pokrývá celou aktuální nabídku Maců: 12palcový MacBook s Retina displejem, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, iMac a Mac Pro. Službu je možné nainstalovat i na Macy ve vlastnictví samotných zaměstnanců, kteří je používají k práci v rámci politiky BYOD.

Představení nové služby přichází jen krátce poté, co se objevily zprávy o tom, že si IBM od Apple začne každoročně objednávat 200 000 Maců pro své zaměstnance. Jak uvedl americký gigant ve svém prohlášení, o možnost integrovat Macy do firemní IT infrastruktury je mezi korporacemi čím dál větší zájem, jelikož počítače od Apple kupuje stále více z nich. Zástupci IBM samozřejmě neopomněli zmínit, že Maců se prodalo více než běžných počítačů v každém z uplynulých deseti let.

Exit mobile version