Nové IT trendy pomáhají snížit nechtěné plýtvání časem

Kolikrát jste dnes dostal(a) otázku, která vás zbytečně vyrušila od práce?
Většina úkolů, které řešíme, je součástí nějakého procesu. Představíme-li si povinnosti z tohoto úhlu pohledu, vystoupí na nás úkoly v jasných souvislostech. Díky tomu může být jejich řešení jednodušší. Pokud jsou tyto souvislosti jasně popsané, je to dobrý základ, aby každý věděl proč, co, kdy a jak má dělat.

Popisem to ale nesmí skončit, je potřeba udělat z něj živý systém, který zaměstnancům pomůže při plnění jejich povinností a nadřízeným dá jasný přehled o událostech v oddělení.

Správně nastavený systém nemá zaměstnance děsit nebo jim přidělávat práci vyplňováním tabulek. Naopak jim má práci usnadňovat a chránit je před možnými chybami či zapomenutím na důležitý termín.

V takovém systému zároveň informace proudí automaticky od jednoho řešitele k druhému a není třeba je dohledávat.

Systém má zřejmé výhody i pro manažery. Pro zjištění informací o zakázce není nutné obcházet jednotlivé řešitele a ptát se na současný stav. Ani pořádat pravidelné porady, na kterých všichni podřízení řeknou, na čem právě pracují a že je vše v pořádku. Dokáže-li systém ukázat, v jakém stavu plnění jsou povinnosti jednotlivých zaměstnanců, mohou se manažeři soustředit na zakázky s hrozícím problémem a pomoci s řešením.

Taková aplikace není sci-fi. Ani není nedosažitelně drahá nebo složitá na používání. Na www.teamassistant.cz zjistíte, že eliminovat rušivé vlivy a získat více volného času díky vylepšení organizace práce může být v zásadě jednoduché.

Exit mobile version