Novinky a fotografie z veletrhu AMPER 2015

V době od 24. do 27. března 2015 probíhá na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh AMPER 2015. Celkem 600 vystavovatelů z 22 zemí na veletrhu představuje novinky a inovace z oborů elektrotechniky, elektroenergetiky, automatizace, optické techniky, ale také elektromobility, osvětlení, zabezpečovací techniky, inteligentní elektroinstalace nebo ICT.
Celkem 600 vystavovatelů je rozmístěno do moderních hal P, V a F brněnského výstaviště. V hale P má prezentaci celkem 245 společností z oblasti elektroenergetiky, vodičů a kabelů, elektroinstalační techniky a inteligentní elektroinstalace, pohonů a výkonové elektroniky, osvětlovací techniky, nářadí a pomůcek a elektrotepelné techniky.


Tisková konference k zahájení veletrhu AMPER 2015

Své novinky představí ryze české firmy i mezinárodní koncerny jako jsou například ABB, SIEMENS, OBO BETTERMANN, PHOENIX CONTACT, WAGO Elektro, SCHMACHTL CZ, KOPOS KOLÍN, Elektro-System-Technik, ENIKA.CZ, Schneider Electric CZ, LAPP KABEL, DCK HOLOUBKOV BOHEMIA, KOČÍ – VALÁŠEK, Triton Pardubice, ELSTAV Lighting, LogTech a další.

V hale V je zastoupeno celkem 175 společností z oboru automatizace, řízení a regulace, měřicí a zkušební techniky a zabezpečovací techniky. Tento obor budou reprezentovat například firmy Mitsubishi Electric Europe, AUTOCONT CONTROL SYSTEMS, AXIMA, B+R automatizace, BALLUFF CZ, Beckhoff Česká republika, Festo, FOXON, ifm electronic, Lenze, TURCK, SICK, Omron Electronics a další.

Po celou dobu veletrhu probíhá FÓRUM AUTOMATIZACE a návštěvníci mají možnost shlédnout trendy v této pokrokové disciplíně a současně o nich diskutovat s odborníky.

Silnou pozici potvrzuje i obor měřicí a zkušební techniky, ve kterém se prezentuje 37 vystavujících firem. Speciální sekce bude věnována také vystavovatelům z oblasti zabezpečovací a komunikační techniky. Patří mezi ně například JABLOTRON ALARMS nebo TSS Group, svoji premiéru na veletrhu AMPÉR bude mít společnost Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

V hale F najdete společnosti z oborů elektronické součástky a moduly, OPTONIKA – optická a fotonická technika a výrobní zařízení i komponenty pro elektroprůmysl. Pozornost zaujmou produktové novinky firem HARTING, Multi-Contact Czech c/o Staubli Systems, QUITTNER & SCHIMEK, ASM Assembly Sytems, MP Elektronik Technologie, PBT Rožnov p.R.,a dalších. Prezentace bude podtržena desítkami odborných přednášek v rámci FÓRA OPTONIKA.

Veletrh AMPÉR se pravidelně věnuje tématu elektromobility, proto jistě nepřekvapí, že i letos mají elektromobily, skútry a motocykly poměrně silné zastoupení. Zástupci VUT Brno představují také unikátní elektromotorem poháněný letoun Ray a studenti ČVUT Praha předváději elektrickou formuli.

Mezi zajímavé exponáty sekce AMPÉR MOTION patří BMW i8, elektromobily AIXAM E coupe, AIXAM mini, Citroën Berlingo, Nissan Leaf, Nissan e-NV 200, Peugeot 106, Škoda Superb, Tesla S a další.

Směry a trendy vývoje vozidel s alternativním pohonem a nové poznatky z provozu při současném stavu infrastruktury byly za účasti renomovaných odborníků představeny i na doprovodné konferenci Perspektivy e-mobility VI.

Exit mobile version