Novinky Lenovo: notebooky, monitory i chytrý displej

Lenovo představilo novinky pro nadcházející sezónu. Největší prostor byl věnován notebookům ThinkPad, Yoga, IdeaPad a ThinkBook. Na světě je například 7. generace ThinkPad X1 Carbon. Uvedeny byly také nové profesionální a běžné monitory, tablety, chytrý displej a all-in-one IdeaCenter pro domácnosti.

Lenovo si pro letošní technologický veletrh IFA připravila nové přírůstky řady ThinkPad. K současnému portfoliu přibyly X1 Carbon 7. generace, X1 Yoga 4. generace, X390 a T490 s procesory Intel 10. generace. Nová zařízení jsou prvními komerčními notebooky, na kterých se pracovalo v rámci projektu Project Athena. Nechybí ani Thinkpady L13 a L13 Yoga jako dostupnější alternativy k výkonnějším zařízením.

 

ThinkPad X1

ThinkPad X1 Carbon 7. generace obsahuje mimo jiné až 10. generaci procesorů Intel se 6 jádry a s podporou rozlišení 4K a komunikační rozhraní Wi-Fi 6 (Gig+), LTE-A Wireless WAN a Thunderbolt 3. Nabízí několik variant 14palcového displeje včetně varianty s jasem 500 nitů, 10 bitovou barevnou hloubkou a 4K Dolby Vision panelem. V nabídce je i nový FHD displej s jasem 400 nitů. Zvuk zajišťuje Dolby Atmos se dvěma výškovými reproduktory a dvěma reproduktory pro nízké frekvence. Pro lepší videokonference poslouží čtyři mikrofony s velkým dosahem pro. Notebook je 14,9 mm tenký a s váhou od 1 kg a má dosahovat výdrže až 18,5 hodiny, přičemž díky funkci Rapid Cgarge je na 80 % nabitý během hodiny. Doručená koncová cena začíná zhruba od 50 tisíc s DPH.

Thinkpad X1 Yoga je 4. generace multifunkčních notebooků. Má menší, tenčí a lehčí provedení, navíc je odolnější díky hliníkovému šasi. Modely mohou být vybaveny až 10. generací procesorů Intel se 6 jádry. V zařízení je integrované dotykové pero ThinkPad Pen Pro. Nechybí podpora pro globální LTE-A Wireless WAN. Displeje notebooků se dodávají s funkcí Dolby Vision a zvukovým systémem Dolby Atmos s mikrofony s dlouhým dosahem. Výdrž má dosahovat až 18,3 hodiny, přístroje váží méně než 1,4 kg a jsou 15,5 mm tenké. Doručená koncová cena začíná zhruba od 58 tisíc s DPH.

ThinkPady T, X a L

ThinkPad T490 je vybaven procesory Intel i7 10. generace, je 18 mm tenký s váhou od 1,5 kg. K dispozici je široká nabídka displejů včetně WQHD obrazovky se svítivostí 500 nitů a panelem Dolby Vision nebo nový FHD displej se svítivostí 400 nitů. Přináší Dolby Audio Premium se dvěma reproduktory a dva mikrofony s velkým dosahem pro zlepšení online konferencí. K připojení slouží Wi-Fi 6 (Gig+) a LTE-A Wireless WAN, výdrž má být až 15 hodin (opět s podporou Rapid Charge za hodinu na 80 %). Doručená koncová cena začíná zhruba od 31 tisíc s DPH.

ThinkPad X390 je s 10. generací Intel i7 je 16,5 mm tenký a s váhou od 1,3 kg, na výběr dává z několika displejů včetně nového FHD displeje s jasem 400 nitů, je vybaven zvukem Dolby Audio Premium se dvěma reproduktory a dvěma mikrofony s velkým rozsahem. Nabízí až 16,8 hodin provozu na baterie s podporou Rapid Charge. Možnosti konektivity rozšiřuje LTE-A Wireless WAN. Doručená koncová cena začíná zhruba od 33 tisíc s DPH.

ThinkPad L13 a L13 Yoga jsou také postaveny na 10. generaci procesorů Intel i7. Jsou 17,6 mm tenké s hmotností 1,4 kg (L13) resp. 1,5 kg (L13 Yoga). Na výběr je z několika displejů včetně FHD IPS dotykového displeje s jasem 300 nitů, zvuk řeší Dolby Audio Premium se dvěma reproduktory.  Baterie s podporou Rapid Charge nabídne až 14 hodin (L13) resp. 12 hodin (L13 Yoga).

Další notebooky a all-in-one

Mezi další notebookové novinky od Lenova patří nové 14 a 15palcové verze a aktualizace stávajících modelů 13s a 14s řady ThinkBook. Dva nové IdeaPady jsou volbou pro ty, kteří hledají tenký a 13“ notebook, který nestojí astronomickou částku. U obou je možné rozšířit operační paměť až na 16GB DDR4 a jsou vybaveny až NVIDIA GeForce MX250 grafickou kartou. IdeaPad S540 má celohliníkové šasi a volitelný QHD displej. Dále je vybaven funkcí RapidCharge a hlasovými asistentkami Alexou a Cortanou4. Notebook je poháněn až 10. generací procesorů Intel Core i7 nebo AMD Ryzen. Chromebooky Lenovo C340 a S340 jsou zařízení 2v1. Lenovo Chromebook C340 je tenký notebook, který přichází v 11 a 15 palcové verzi. Dotykový displej snadno otočíte o 360° a na výběr máte ze dvou barev. Ve větší verzi je i numerická klávesnice, volitelné podsvícení obrazovky a až 128GB SSD disk. Chromebook S340 je dostupný se 14 palcovým FHD dotykovým displejem a váží jen 1,4 kg. Navíc dostanete zabudovaný antivir a výdrž baterie až 10 hodin.

Lenovo IdeaCenter A540 je nové stylové AiO s vysokým rozlišením a možností vybrat si ze dvou velikostí (24 nebo 27 palců). Chytrý podstavec vám nabije telefon, a to i když je počítač vypnutý. Součástí monitoru je integrovaná webkamera, která je zabezpečena odsuvnou krytkou TrueBlock Privacy. Větší verze přichází s až 9. generací procesorů Intel Core i7, grafikou AMD Radeon RX560 a QHD rozlišením. Dotykový displej je volitelný pro obě verze.

Monitory a tablety

Lenovo L28u je nový 28 palcový monitor pro širokou veřejnost. Disponuje 4K rozlišením, IPS panelem, širokými pozorovacími úhly a super tenkými rámečky. Monitor má podporu funkce AMD Radeon FreeSync, která eliminuje trhání a sekání obrazu. Obrazovka má navíc certifikát TÜV Rhineland Eye Comfort. Hráčský model Lenovo G34w má 34 palců v panoramatickém poměru 21:9 s prohnutím 1500R a WQHD rozlišením.

Lenovo Tab M7 a M8 jsou druhá generace Android tabletů pro širokou veřejnost. V nabídce jsou varianty s Wi-Fi a LTE připojením. Navzdory nižší ceně tablety působí prémiovým dojmem díky celo kovovému krytu. Navíc s dětským módem je možné vytvořit vašim nejmenším separátní účet, který je uzpůsoben jejich potřebám.

Lenovo uvádí i chytrá zařízení Android s Google asistentem. Mezi nimi dva tablety Lenovo Yoga Smart Tab, Lenovo Smart Tab M8 a chytré zařízení Lenovo Smart Display 7.

Exit mobile version