Nový CEBIT je za dveřmi

V polovině června začne v Hannoveru nový CEBIT s radikálně změněnou koncepcí věnovaný inovacím a digitalizaci jedinečnou formou spojuje obchod v digitálním hospodářství s festivalovými prvky a posouvá do středu pozornosti téma digitální transformace hospodářství a společnosti.
Nový CEBIT podle organizátorů představí všechny technologie, které jsou motorem digitální transformace. Autonomní vozidla, létající taxi, humanoidní roboty, řešení s technologií Blockchain, profesionální využívání dronů, inteligentní hrany nástupiště, nové průkopnické obchodní modely, nejnovější aplikace internetu věcí, možnosti využití superrychlého bezdrátového systému 5G, sítě s využitím skleněných vláken, software pro organizaci práce, SAP, digitální dvojčata, nové technologie pro výpočetní centra, koncepce zabezpečení a krajina na Marsu – to všechno budou moci návštěvníci zažít na novém veletrhu CEBIT.

Nový veletrh CEBIT začne 11. června jako čistě konferenční den. Promluví na něm také autor a spolutvůrce technologie virtuální reality Jaron Lanier. Prvního dne se mimo jiné zúčastní i Ginni Rometty, CEO IBM. K významným partnerům, kteří jsou zastoupeni na veletrhu CEBIT, patří Huawei, IBM, Salesforce, SAP, Vodafone a Volkswagen. Nového veletrhu CEBIT se zúčastní okolo 2500 až 2800 firem asi ze 70 zemí.

Čtyři prvky nového veletrhu CEBIT spojí v červnu na výstavišti technologii s emocemi, navazování obchodů s radostí a byznys s festivalem. Element d!conomy ukáže profesionálům oboru IT, co je potřebné pro digitalizaci – produkty a řešení, která už dnes umožňují firmám být rychlejší, efektivnější a úspěšnější.

V rámci d!tec umožní veletrh pohled do budoucnosti. V centru pozornosti budou například digitální technologie jako je umělá inteligence, Blockchain, Human Robotics, VR/AR a také přes 350 startupů a jejich nové obchodní modely. Přední světové výzkumné ústavy představí současný stav špičkového digitálního výzkumu. Platforma startupů Scale11 zde umožní v rámci nových formátů setkávání zavedených podniků a startupů.

d!talk zahrnuje program konferencí, na kterých vystoupí více než 600 mezinárodních mluvčích, kteří během pěti veletržních dnů veletrhu CEBIT promluví celkem na deseti pódiích. Pódia jsou umístěna v několika halách, kde poskytnou prostor pro inspiraci, diskuse a networking. K tématům Artificial Intelligence, internet věcí, Blockchain, Customer Centricity, ženy v digitálním obchodu, digitalizované zdravotnictví a Future Mobility jsou naplánované vlastní summity.

V srdci výstaviště nového veletrhu CEBIT je d!campus, který je spojením všeho. Jako emoční centrum se stane na ploše velké jako téměř deset fotbalových hřišť místem pro inscenaci technologií a značek, propojení, interakci a nenucenou výměnu zkušeností. Současně se zde odehraje umělecká část festivalu s dýdžeji a živou hudbou mezinárodních hudebních skupin. Stánky ve veletržních halách budou přístupné do 19 hodin a d!campus bude otevřený do 23 hodin. Koncepčně nový „Digital Street Festival“ – to je nové uspořádání občerstvovacích stánků na ploše d!campusu.

Poslední den nového veletrhu CEBIT proběhne pod heslem „Digital Friday“. Speciální formáty jsou určeny dalším cílovým skupinám. Na největší konferenci influencerů v Německu „Signals“, která bude probíhat po celý den a bude se zabývat novým marketingovým oborem z nejrůznějších úhlů pohledu, je očekáváno přes 1000 blogerů a influencerů.

Další informace o veletrhu: CEBIT 2018 v kalendáři ITBiz

Exit mobile version