Odolné tablety s čtečkou čárových kódů pomáhají nejen v logistice

Většina pracovníků v odvětvích jako logistika nebo kurýrní služby již dávno opustili papír a tužku a většinou pracují s lehkým mobilním zařízením, které všechna data o vyzvednutí zásilky ze skladu až po předání zákazníkovi odesílají rovnou do centrálního systému.
Odpadá tak zdlouhavé přepisování dat nebo třeba dohledávání zásilky. I proto firmy přicházejí se specializovanými handheldovými zařízeními, které jsou vyrobené speciálně pro tyto terénní pracovníky.

Společnost Panasonic těmto zaměstnancům nabízí lehké kapesní tablety s vysokou odolností určené primárně pro firmy z oblasti logistiky. Kapesní, 4,7palcové tablety Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1, disponují zešikmenou čtečkou čárových kódů umístěnou vzadu, která chrání před opakovanou zátěží rukou a zvyšuje produktivitu uživatelů. Jde o zařízení s vysokou odolností a ergonomickým řešením.

Efektivnější doručování zásilek
Toto zařízení si vybrala například nizozemská PostNL, největší společnost na doručování zásilek v Beneluxu. Díky Toughpadům Panasonic může zákazníkům nabídnout lepší a rozsáhlejší sledování dodávek v reálném čase, a to od třídicích center až po adresu dodání. Pracovníci PostNL si chválí rychlost skenování, dlouhou výdrž a odolnost baterie, ale také ergonomický design zařízení se zešikmenou čtečkou čárových kódů.

Gerrie de Jonge, ředitel IT Packages & Logistics společnosti PostNL, řekl: „PostNL denně projde pod rukama více než 575 000 zásilek, a tento počet narůstá. Díky této nové mobilní platformě budeme moci rostoucí trh e-obchodu a jeho dopad na e-logistiku obhospodařovat stále efektivněji. Jak společnosti na poli e-obchodu, tak koncoví uživatelé spoléhají na to, že objednané zásilky dodáme včas a efektivně. Tento nový hardware nám umožňuje naše služby dále zlepšovat.

Přístroj lze snadno používat a držet jednou rukou díky integrované zešikmené čtečce čárových kódů umístěné vzadu, která chrání před opakovanou zátěží rukou, a zvyšuje tak produktivitu práce. Zařízení je navrženo pro poštovní a kurýrní pracovníky, skladové manipulanty, pracovníky v maloobchodě, ve výrobě, pro terénní a záchranné služby a disponuje rozhraním pro hlasové i datové služby. Je vybaveno pasivním i aktivním perem, které umožňuje přesnější zachycení podpisu.

Snadnější skenování
Zešikmení čtečky 1D a 2D čárových kódů také znamená, že uživatelé mohou při skenování zároveň sledovat displej přístroje, což pracovníkům umožní rychlejší dokončení procesu než při použití klasického snímání čárových kódů, kde přístroj musí být nakloněn a následně otočen, aby se uživatel mohl podívat na displej. Zařízení Panasonic přichází i s aktivačními tlačítky čtečky čárových kódů umístěnými na obou stranách pro snadné používání jak levou, tak pravou rukou.

Kromě toho kapesní tablety Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1 disponují 4,7palcovým antireflexním kapacitním multidotykovým displejem s HD rozlišením. Lze jej tak použít na přímém slunečním světle nebo za intenzivního deště a také ho lze ovládat v rukavicích. Přístroj může být používán i s volitelným pasivním nebo aktivním perem pro účely přesnějšího zachycení podpisu a rozpoznávacích schopností.

Výměna baterie
Kapesní tablety Panasonic Toughpad FZ-F1 a FZ-N1 jsou vybaveny standardním akumulátorem na osm hodin nepřetržitého provozu a volitelným akumulátorem, který by měl vystačit až na šestnáct hodin nepřetržitého provozu. Mají tak schopnost pracovat tak dlouho, jak je potřeba.

Toto lehké a ergonomické zařízení je k dostání na trhu se stupněm krytí IP67, odolností proti prachu a ponoření do vody, se schopností odolávat pádům až do 1,8 metru.

Exit mobile version