Odrazit útoky hackerů? Hlavní je problematice rozumět

S takzvaným phishingem, neboli podvodnými e-maily, se dřív nebo později setká každá společnost. Důvěřiví zaměstnanci pak často nechtíce prozradí citlivá data, která mohou stát firmu nemalé peníze i další problémy. Zamezit této hrozbě může odpovědný manažer. Aby mohl podniknout důležité preventivní kroky, potřebuje ovšem patřičné vzdělání.

Manažer musí být připravený

Většina firem dnes komunikuje do jisté míry on-line. Spousta společností má pobočky po celém světě, a tak se zaměstnanci mnohdy ani nemají šanci potkat se svými nadřízenými nebo kolegy. To je skvělá příležitost pro hackery, kteří zneužívají situace, aby vymámili důvěrná data.

Phishingové e-maily se na první pohled tváří jako zcela legitimní zpráva, kterou poslal některý z manažerů, vedoucí personálního oddělení nebo třeba kolega z finančního. Pokud na takový e-mail zaměstnanec zareaguje, může dojít ke ztrátě citlivých firemních údajů, což často znamená i ztrátu finanční, případně další potíže, kdy firma přichází o důvěryhodnost, a tím i o zákazníky.

Z tohoto důvodu je potřeba být před útočníky vždy o krok napřed. Každé firmě se proto vyplatí svěřit manažerské pozice lidem, kteří této problematice rozumí a ví, jak se proti potenciálním hrozbám bránit. Pokud i vy chcete být v tomto směru vaší společnosti přínosem a potřebujete si doplnit vzdělání, je ideální volbou studium oboru Management informačních technologií na škole European School of Business & Management (ESBM).

Staňte se skutečným odborníkem

Vzdělání v oboru Management informačních technologií vám otevře nové obzory, nejen co se týče obrany proti phishingu. Zároveň si celkově prohloubíte znalosti v oboru informačních technologií – a to jak teoretické, tak především ty praktické. Naučíte se analyzovat data ve vaší společnosti, rozšíříte si znalosti v podnikových informačních systémech a zaměříte se také na oblast architektury IS/IT. V neposlední řadě se zdokonalíte ve schopnosti řídit chod IT oddělení a vyhodnocovat jeho efektivitu. Na konci studia na vás bude čekat titul MSc (Master of Science), uváděný za jménem.

Flexibilní studium s důrazem na praxi

Pokud jste již dávno zařazení v pracovním procesu, možná se vám zdá skloubení pracovního života s dalším studiem složité. Nemusíte ale zoufat. ESBM rozhodně není klasická škola. Vážíme si vašeho času a je nám jasné, že si nemůžete dovolit vysedávat na přednáškách jako za studentských let. Proto naše studium probíhá z velké části on-line. Budete mít k dispozici moderní e-learningový portál, díky kterému se můžete vzdělávat prakticky kdykoli a odkudkoli.

Studium má samozřejmě i prezenční část, která probíhá formou interaktivních workshopů. Ty jsou realizovány v několika málo výukových dnech. Celé studium trvá pouhý rok a začít můžete téměř kdykoli.

Věnovat se vám budou profesionální lektoři, kteří jsou skutečnými odborníky ve svém oboru. Poskytnou vám nejen teoretické znalosti, ale především spoustu tipů, díky nimž zazáříte v praktickém pracovním světě.

Pro přijetí do studia není potřeba skládat přijímací zkoušky. Stačí být absolventem bakalářského studia s titulem Bc., případně BSc. Nebo můžete doložit praxi na manažerské pozici. Následně zaplatíte školné, přičemž si platbu můžete rozdělit až do 12 splátek bez navýšení ceny.

Potom už se směle vrhněte do studia. Nabyté znalosti můžete velmi rychle začít uplatňovat ve své práci. Uvidíte, že se vám zanedlouho začnou otevírat dveře k lepším příležitostem, prestižnějšímu postavení i vyššímu finančnímu ohodnocení.

Exit mobile version