OKsystem uvádí platformu Babelnet

Český softwarehouse OKsystem přináší řešení bezpečné komunikace v podobě platformy Babelnet. Tato platforma zajišťuje šifrovanou komunikaci mezi počítači s Windows nebo Mac OS a mobilními zařízeními se systémy iOS, Android a BlackBerry, nezávisle na zařízení, místu a způsobu připojení.
Serverová část platformy může běžet buď na Windows nebo Linuxu. Babelnet (www.babelnet.com) je k dispozici ve třech variantách – Babelnet Pro on-premise, Babelnet Pro cloud a zdarma Babelnet Lite pro soukromou komunikaci, nekomerční využití a vyzkoušení.

Vítězslav Ciml, ředitel společnosti OKsystem, Ivo Rosol, ředitel vývoje společnosti OKsystem

Babelnet se jednoduše instaluje na mobilní zařízení a počítače a připojí do firemní sítě či cloudu. Firemní instalace umožní komfortní dohled, integraci a správu uživatelů a zařízení. Babelnet podporuje jednoduchou integraci s aplikacemi třetích stran (DMS, HR, CRM…) a zajišťuje tak automatizovaný a bezpečný přenos informací a dokumentů z firemních aplikací k uživatelům.

Babelnet kombinuje silné kryptografické algoritmy a protokoly pro zajištění autenticity, soukromí a integrity při zasílání i uložení zpráv a dokumentů na počítačích a mobilních zařízeních. Zprávy na serveru nezůstávají, jsou vždy doručovány příjemci. Pokud chybí datová síť, lze šifrovanou zprávu zaslat pomocí sady zašifrovaných SMS. Veřejné klíče jsou distribuovány bezpečným způsobem z firemního serveru a uživatel může využívat více zařízení. Lze nastavit například automatické smazání zprávy po určité době od doručení, stejně jako z administrátorské konzole vyřadit to zařízení, které bylo uživateli ukradeno.

Babelnet je v prodeji, v České republice už je nasazen u několika zákazníků včetně bank. Prodej této komunikační platformy se připravuje i ve světě včetně Spojených států prostřednictvím obchodních zástupců.

Globální a lokální průzkumy bezpečnosti

Globální trh s IT bezpečnosti roste v reakci na to, jak rostou hrozby. Dle Gartneru globální výdaje na IT bezpečnost v roce 2014 byly ve výši 71,5 miliard dolarů, v roce 2015 75 miliard dolarů a odhad globálních výdajů na IT bezpečnost pro rok 2020 je 170 miliard dolarů. Globální trh s šifrovacím software v roce 2015 měl dle MarketsandMarkets hodnotu 1,85 miliardy dolarů a odhad globálních výdajů pro rok 2019 je 4,82 miliard dolarů.

Ivo Rosol, ředitel vývoje společnosti OKsystem

Celosvětové ztráty spojené s kyberkriminalitou jsou odhadované na 500 miliard dolarů za rok 2015 a v roce 2019 se očekává, že převýší podle Cybersecurity Ventures 3 biliony dolarů. Na to reaguje společnost OKsystem se svojí novou aplikací Babelnet – první českou platformou pro šifrovanou firemní komunikaci.

Společnost OKsystem si nechala vypracovat lokální průzkum od výzkumné agentury SANEP na vzorku 2 173 právníků, manažerů, top manažerů, majitelů firem, akcionářů a generálních ředitelů podniků v celé České republice. Vyplývá z něj, že 80 % oslovených českých manažerů se obává, že někdo má zájem získávat informace z jejich pracovní, osobní nebo firemní komunikace.

Exit mobile version