Otevřený hybridní cloud se rozšiřuje na okraje

Zdroj: Pixabay

Red Hat představil nové vlastnosti platforem Red Hat Enterprise Linux (RHEL) a Red Hat OpenShift. Tato vylepšení mají za úkol pomoci organizacím rozšířit jejich nasazení otevřeného hybridního cloudu o edge computing. RHEL přidává vlastnosti navržené pro zvýšení stability a zachování nezávislosti výpočtů při menších nárocích na hardware, zatímco Red Hat OpenShift nabízí architekturu pro vzdálené výpočetní uzly.

Podle Worldwide Edge Spending Guide od IDC se očekává, že celosvětový trh pro edge computing dosáhne v roce 2024 hodnoty 250,6 miliardy dolarů. Software zaměřený na edge pak představuje zhruba 21 % z této částky. Red Hat pevně věří, že edge computing vyžaduje otevřený hybridní cloud postavený na základech produkčního linuxu a Kubernetes připravených na podnikové nasazení.

Málo výkonný hardware, vzdálené lokality a omezené připojení pro zařízení na okraji sítí představují výzvy pro tradiční plnohodnotné operační systémy. Red Hat Enterprise Linux tyto výzvy řeší a s novými vylepšeními dostupnými ve verzi 8.3 může snáze škálovat od centrálních data center až na malé vzdálené servery. Zároveň je navržena tak, aby poskytovala úroveň podpory, stability a bezpečnosti nutné pro podnikové nasazení edge computingu.

Novinky v platformě Red Hat Enterprise Linux zaměřené na edge zahrnují:

S těmito vlastnostmi je Red Hat Enterprise Linux schopen nabídnout jednotnou produkční linuxovou platformu, která může být nasazena napříč celou organizací od interních serverů až po veřejný cloud a od centrálních systémů až po nejvzdálenější okrajová zařízení.

V srpnu roku 2020 představil Red Hat podporu pro nasazení OpenShiftu na 3 strojích, což umožnilo provoz této přední podnikové Kubernetes platformy až na okraji sítě s minimálními nároky na provoz. Dnes OpenShift dále rozšiřuje podporu edge architektury díky vzdáleným výpočetním uzlům.

Vzdálené výpočetní uzly umožňují IT organizacím umístit samostatné výpočetní uzly v odloučených lokalitách. Tyto výpočetní uzly pak mohou být spravovány centrálními řídícími uzly běžícími v rámci většího pracoviště jako hlavní nebo regionální data centrum. Tato novinka nabízí další možnost při návrhu topologie pro organizace využívající inovace v Kubernetes v rámci edge computingu.

Exit mobile version