Paralelní Cebit 2018 u Synology

Společnost Synology, která vyrábí a dodává především servery NAS do segmentu SOHO, SMB až midrange, prezentovala svoje novinky při příležitosti veletrhu Cebit 2018, avšak stranou, v hotelu Radisson Blu.

Synology měla svoji expozici rozdělenu do šesti částí – Enterprise NAS & All-Flash, High Availability 2.0, Collaboration Suite, Boundless Networking a Virtual Machine Manager.

Rackové modely
Server NAS RS1619 XS+ s CPU Intel Xeon (proto označení XS+) je nejmenším modelem pro rackovou zástavbu od Synology. Jeho návrh vychází z požadavků zákazníků, kteří chtějí silnější procesor pro virtualizaci, avšak nepotřebují tolik storage. Zároveň jde o první zařízení od Synology, které podporuje M.2 NVMe/SATA SSD.

RS 1219+ je také rackový model, který je však hluboký jen 12”. Opět vychází z požadavků partnerů a jejich zákazníků, protože do malých (mělkých) racků se dlouhý server/NAS nevejde. Jeho srdcem (označení +) je procesor Intel Atom řady C3000 quad core Denverton.

Standalone NAS od Synology
DS2419+ s CPU Intel Atom quad core Denverton (v tomto případě C3538) pojme až 12+12 disků, jak točivých HDD, tak SSD, až 32 GB RAM, dále má slot PCI pro ethernetovou 10Gb/s kartu, nebo NVMe pro rychlou cache SSD.

Nový model DS1019+ je následovník DS1517+ a může být osazen 4 GB až 8 GB RAM a už je také DS1517+ s CPU Atom C2000 Avaton se už dodávají pouze se 2 GB RAM.

NAS DS619 slim je se šesti sloty pro SSD. Nejmenší je pak DS218+ se dvěma diskovými pozicemi.

Model DS3018 XS pak je první šestislotovou NAS s procesorem Intel Celeron.

Síťové produkty
Nový mesh router MR2200ac je dalším produktem v portfoliu Synology. Mesh routery získávají zájem uživatelů díky tomu, že při výpadku jednoho z členů sítě může předat v meshové síti dále informaci jiný, zatímco v klasickém sériovém řazení by šlo při výpadku jednoho členu o přerušení komunikace.

Exit mobile version