Pátá generace procesorů Intel Core vPro zbaví pracoviště kabelů

Společnost Intel v rámci konference Víte, kam směřuje vaše kancelář? oznámila dostupnost páté generace procesorů Intel Core vPro pro český trh. V rámci konference představili její partneři Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo a Toshiba klientská zařízení postavená na technologiích Intel Core vPro.
Nové procesory uživatelům nabídnou špičkové funkce umožňující vytvoření zcela nového a rychle se měnícího pracoviště. Právě kvůli uspokojení potřeb podstatně mobilnější a dynamičtější pracovní síly nabízí nejnovější generace procesorů Intel Core vPro inovace v bezdrátových technologiích, integrované bezpečnostní prvky, vyšší výkon a vylepšené možnosti správy. To vše umožní společnostem i jejich zaměstnancům zlepšovat produktivitu a udržovat si konkurenceschopnost.


Intel na tiskové konferenci ukázal i sportovní hodinky Basis Peak, sluchátka s měřením tepu, mikropočítač Intel Edison a SSD disky

S novou pátou generací procesorů Intel Core vPro se Intel zaměřuje na tři konkrétní oblasti s cílem nabídnout usnadnění práce a vyšší uživatelský komfort pro uživatele i firmy. Jedná se o inovaci designu osobních počítačů, bezdrátový přenos obrazu a bezdrátové dokování.

V současné době mohou firmy mohou volit z několika velice originálních designů typu 2 v 1, Ultrabooků, velmi tenkých laptopů a mini PC. Všechny nabízejí až dvojnásobnou výdrž baterie a více než dvojnásobný výkon, díky čemuž lze vyrábět přístroje, které budou až třikrát tenčí a o 50 procent lehčí než přenosný počítač z doby před pouhými čtyřmi lety.


Řada zařízení s procesory Intel – Fujitsu, Hewlett Packard a Dell

Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) osvobozuje prezentační a konferenční místnosti od kabelů.

Firemním uživatelům nabízí lepší využití díky flexibilnímu ovládání prezentace a zabezpečení, zároveň ovšem podporuje stěžejní IT požadavky jako bezdrátovou správu kanálů pro snížení rizika zahlcení sítě a bezpečnostních rizik nebo možnost efektivně vzdáleně aktualizovat a spravovat adaptéry.3

Intel Wireless Docking umožňuje uživatelům se připojit prakticky okamžitě, jakmile dojdou ke svému pracovnímu stolu.

Tato zabezpečená a snadno spravovatelná technologie vycházející ze standardu Intel Wireless Gigabit umožňuje automatické připojení k monitorům, klávesnicím, myším a USB příslušenství, aniž by bylo nutné používat tradiční mechanickou dokovací stanici.

Naším cílem je umožnit všem uživatelům lépe pracovat tím, že jim sejmeme z beder výzvy, jimž dnes firmy čelí,” říká Tom Garrison, viceprezident a generální manažer divize Intel Business Client Platforms. „S novými zařízeními postavenými na procesorech Intel Core vPro páté generace chceme zcela změnit úroveň uživatelského komfortu a umožnit uživatelům pracovat prakticky odkudkoli, aniž by se museli obtěžovat s nějakými kabely.

Nové počítače 2 v 1, ultrabooky, tenké laptopy a miniPC postavené na procesorech Intel Core vPro páté generace dnes nabízí dvanáct předních výrobců osobních počítačů a další své modely představí v následujících týdnech.

Nejvýznamnější technologické pokroky se obvykle ohlašují v době změny firemních postupů, přičemž právě tyto průsečíky umožňují rozsah a dynamiku transformačních změn,” prohlásila Genevieve Bellová, viceprezidentka společnosti a ředitelka divize výzkumu chování spotřebitelů v Intel Labs. „Technologie má přímý dopad na to, jakým způsobem lidé používají svá zařízení, a to na všech úrovních.


Mobilní telefony a tablety s Windows Phone, notebooky Toshiba a Asus

Vedle inovace zařízení a zlepšení produktivity na pracovišti nabízí pátá generace procesorů Intel Core vPro hardwarově posílené zabezpečení a možnosti správy. V kombinaci s Intel Solid-State Drive Pro 2500 Series mohou IT oddělení implementovat integrované šifrovací funkce a uživatelé naopak těžit z tak inteligentního zabezpečení, že si šifrování vlastně ani nevšimnou. Intel Identity Protection pomáhá zjednodušovat autentifikaci a umožňuje zajistit, že se správní lidé dostanou ke správným informacím ve správný čas.

Potřeby pracovišť jsou čím dál mobilnější, takže je stále důležitější, aby IT oddělení dokázala udržovat zařízení v dobré kondici, aniž by to mělo dopad na produktivitu uživatele. Vzdálená správa po pevných i bezdrátových sítích a napříč všemi typy zařízení je možná díky technologii Intel Active Management, a to i v případech pádu operačního systému nebo pokud je zařízení vypnuto.

Pátá generace rodiny procesorů Intel Core vPro umožňuje transformace procesů na pracovišti, které mohou firmám všech velikostí přinést nárůst produktivity v miliardách dolarů. Intel nabízí skutečně optimalizovatelnou firemní platformu, jež umožní změnit způsob naší práce – bez kabelů, s vynikající výdrží baterie i skvělým výkonem s umožňující uživateli vybrat ten nejvhodnější design.

Exit mobile version