Pět tipů od IFS pro výrobu

Od jednoho evropského výrobce skla ve stavebnictví dostala společnost IFS požadavek na podporu prodeje přes více obchodních kanálů (omnichannel), což je typický projekt zaměřený na podnikání, kde je každé řešení jiné, podle specifik konkrétního společnosti a jejího oboru.

Omnichannel je sice typickou maloobchodní problematikou B2C, avšak na základě diskuze se vysvětlilo, že jak současní, tak noví zákazníci, zejména z mladé generace Z, budou mít zcela odlišný pohled na to, jak nakupovat a dodávat. Jak to zvládnout? O generaci Z toho bylo napsáno dost a je zřejmé, že transformace podnikání tradičních výrobců bude brzy ještě radikálnější. Firemní zákazníci si dnes spíše pořizují systémem OPEX (operační výdaje), než kupují (CAPEX – kapitálové výdaje), a přizpůsobí se spíše, než standardizují, tj. už se nechtějí nechat sešněrovat procesy nějakého informačního systému. To zase ovlivní dodavatele v několika aspektech. Plánování a provádění dodávek a instalačních a montážních procesů bude ještě složitější a důležitější než dnes. Bude proto potřeba, aby bylo možné převést kalkulaci obratu a výdělku spíše z příjmů ze služeb než z produktů, a z tohoto důvodu mít kontrolu nad instalovanou základnou pro zvýšení výnosů v čase. Aby se výrobci z oblasti strojírenství s těmito požadavky vyrovnali, doporučuje společnost IFS držet se následujících pěti zásad:

Jde sice jen o pouhých pět oblastí a úkolů, možná zřejmých, ale každá společnost z oblasti výroby by měla mít strategii, jak se s nimi vypořádat. A pokud ne, je nejvyšší čas začít s přípravou.

IFS Applications

Aby bylo vaše podnikání úspěšné, je třeba se neustále přizpůsobovat a pružně reagovat na rychle se měnící podmínky trhu. ERP software IFS Applications kombinuje přední technologii s jedinečnou znalostí vašeho průmyslového odvětví, aby vám pomáhal držet krok s trendy, jako je Internet věcí (IoT), digitální transformace, servitizace a individualizace. Nabízí komplexní funkce k optimalizaci Vašich operací a také výjimečné uživatelské rozhraní, díky kterému budou vaši zaměstnanci systém rádi používat.

Společnost InfoConsulting Czech poskytuje komplexní dodávky švédského ERP systému IFS Applications. Od implementace systému přes jeho špičkovou podporu až po kontinuální rozvoj podle potřeb zákazníka. Díky kombinaci špičkového produktu, týmu zkušených konzultantů a certifikovaných vývojářů, pomáhá firmám snížit výdaje a zajistit vyšší produktivitu i zisk.

Seznamte se s IFS Applications a objevte výhody, které může přinést vašemu podniku!

Exit mobile version