Počet návštěvníků webů se loni zvýšil o dvě procenta na 8,69 mil.

Celkový počet návštěvníků tuzemských internetových serverů se loni zvýšil o dvě procenta na prosincových 8,69 milionu. Z toho počet uživatelů z Česka stoupl o tři procenta na 6,78 milionu. Proti listopadu celková návštěvnost zhruba o půl procenta klesla. Vyplývá to z měření NetMonitor firem Gemius a Mediaresearch.
Celkový počet zhlédnutých stránek loni v prosinci meziročně klesl o zhruba tři procenta na 16,3 miliardy a byl o čtyři procenta nižší, než v listopadu. Uživatelé na internetu strávili v průměru hodinu a 25 minut.

Největší návštěvnost měl v prosinci Seznam.cz s 6,12 milionu uživatelů. To je o zhruba 30 000 méně, než před rokem. Druhý iDnes si mírně polepšil na 4,38 milionu a třetí skončily zpravodajské Novinky.cz s poklesem na 4,24 milionu.

Počet uživatelů mobilního internetu se meziročně zvýšil o 61 procent na 3,55 milionu. Podobným tempem rostl i počet zahájených přehrání videí na téměř 137 milionů.

Celkově měly služby Seznamu.cz 6,76 milionu návštěvníků, což je meziročně mírně více. Druhým největším provozovatelem webů bylo vydavatelství Mafra s růstem zhruba o 310.000 na 4,95 milionu návštěvníků.

Exit mobile version