Počítače HP řady Z

Společnost HP Inc. uvedla řadu Z – pracovní stanice, stolní počítače pro maximální výpočetní a grafický výkon, beznástrojovou rozšiřitelnost a notebooky pro hybridní práci.

Pracovní stanice řady Z

Uživatelé pracovních stanic Z od HP mají čím dál větší zájem o výpočetní a grafický výkon. Společnost HP Inc. proto v rámci svých platforem podporuje nové grafické procesory Ada včetně procesorů NVIDIA RTX5000 Ada, NVIDIA RTX4500 Ada a NVIDIA 4000 Ada. V současné době podporujíetaké NVIDIA RTX 6000 Ada. Grafické karty generace Ada nabízejí velkou grafickou paměť s technologií pro opravu chyb (ECC) a najdou využití při renderingu, zpracování dat i v technických simulacích. Oproti předchozí generaci NVIDIA Ampere poskytují tenzorová jádra čtvrté generace až pětkrát vyšší výkon při trénování AI modelů a až pětkrát vyšší výkon při inferenci, což umožňuje rychlejší generování obsahu s využitím AI.

Pracovní stanice HP Z1

Pracovní stanice Z1 je vstupní modelem certifikovaným pro použití základních 3D softwarů pro zákazníky citlivé na rozpočet a je odvozena od řady Elite.

Řada stanic Z2 byla vytvořena se základní filozofií pracovních stanic s výkonem a rozšiřitelností. Dodává se v několika modelových provedeních včetně Z2 Mini nebo SFF (zmenšený desktop), protože ne všichni zákazníci vyžadují provedeni tower (Z2 Tower). Může však být u jednovláknových úloh rychlejší než pracovní stanice HP Z4.

HP Z4 je už výkonnější a a ocení ji zejména kancelářští pracovníci z oblasti Fin-Tech nebo CAD, kteří upřednostňují její celkovou propustnost, která je dána více linkami PCI Express.

Pracovní stanice Z6 G5

Pracovní stanici Z6 G5 s procesory Intel nebo AMD. Tu předurčuje novou velký výkon až 96jádrového procesoru AMD Ryzen Threadripper PRO k uplatnění v oblasti umělé inteligence a strojového učení. Zároveň nabízí možnost zapojit až 3 grafické karty, což ocení lidé zabývající se 3D modelováním a virtuální produkcí. Vnitřní uspořádání této pracovní stanice zvyšuje průtok vzduchu, takže systém je dobře chlazený i při špičkovém výkonu. Inteligentní řízení ventilátoru ladí rychlosti ventilátorů v reálném čase pomocí více než 20 teplotních senzorů, aby byl provoz co nejtišší. Stanice prošla 360 000 hodinami důkladného testování, testováním MIL-STD a certifikací pro profesionální aplikace, což prokazuje výdrž počítače. Splňuje i vysoké nároky z pohledu udržitelnosti, obsahuje 40 % recyklovaných plastů.

V dnešním hybridním pracovním prostředí je možnost využívat výjimečného výkonu na dálku prioritou. Řešení Z by HP Data Science Stack Manager zjednodušuje přístup k nejlepším open-source softwarovým řešením pro datové analytiky a tvůrce AI řešení na uživatelsky přívětivé platformě. HP Z6 G5 A podporuje WSL2, což umožňuje spouštět Linux v ekosystému Windows a nabízí snadný přístup k nástrojům Z by HP Data Science Stack Manager a Z by HP AI Studio.

Vrcholem pak je velmi výkonná pracovní stanice Z8, kterou lze osadit až čtyřmi grafickými kartami Nvidia RTX 6000.

 

Model Z8 G5

Pracovní stanice Z8 G5 se dodává ve dvou provedeních, jako klasická a jako Z8 Fury. Z5 G8 klasická je nástupcem předchozí řady G4 a umožňuje osadit až dvěma procesory Intel Xeon W Silver, Gold, Platinum a přidat až dvě grafické karty. Stanice Z8 G5 Fury pak má jeden procesor Intel Xeon, avšak může být osazena až čtyřmi nejvýkonnějšími grafickými kartami, na které má dimenzované napájení.

HP Z4 Rack G5

HP Z4 Rack G5 je nejvýkonnější pracovní stanicí rozměru 1U na světě. Je určena pro profesionální využití, zejména pro zpracování a analýzu velkých objemů dat a v technických i tvůrčích oborech, které potřebují velký výpočetní výkon. Také Z4 Rack G5 nově definuje podporu práce odkudkoliv – je to extrémně výkonný stroj, se kterým se můžete připojit kdekoli.

Mobilní pracovní stanice HP ZBook

Efektivní spolupráce a produktivita při práci odkudkoli je dnes možná i díky notebookům řady Z, periferním zařízením a službám HP Inc.

Společnost HP tedy představuje novou generaci pracovních notebooků v řadách HP ZBook a dalších, které podporují videokonferenční služby HP Presence. Nejnovější mobilní pracovní stanice ZBook G10 – ZBook Firefly, ZBook Power, ZBook Studio, ZBook Fury G10 – poskytují vysoký výpočetní výkon, funkčnost a velkou výdrž baterie. Pracovní stanice řady Z svým výkonem, možnostmi správy a podpory posunují hranice při práci na cestách, protože mohou mít výdrž až 14 hodin. Jsou založeny buď na procesorech Intel nebo AMD Ryzen.

Stolní počítače HP řady Z

Nedávno představené stolní počítače HP řady Z jsou nejvýkonnější stanice s jednou paticí a až čtyřmi grafickými kartami, umožňující provádění komplexních pracovních postupů, jež obnášejí zpracování velkého množství dat. Modernizované portfolio účelově navržených základních pracovních stanic řady Z je nyní vybavené novou generací procesorů Intel Core8 a nejnovějšími profesionálními grafickými kartami NVIDIA RTX.

Počítače Z2 Mini G9, Z2 SFF G9, Z2 Tower G9 a Z1 Tower G9 jsou určené pro konstruktéry, inženýry a studenty, kteří pracují v několika aplikacích najednou.

Počítače Z2 Mini G9, Z2 SFF G9 a Z2 Tower G9 budou nyní také podporovat nový HP Anyware Remote System Controller. Jako světově nejpokročilejší periferní zařízení pro vzdálenou správu je určený pro oddělenou správu prvků (out-of-band management) a umožňuje IT oddělením sledovat a spravovat flotilu pracovních stanic odkudkoli.

Portfolio základních stolních pracovních stanic HP Z nadále přináší výkon a široké možnosti rozšíření, které uživatelům umožní pracovat tvůrčím způsobem.

Vzdálená správa počítačů od HP

Díky hybridní práci je vzdálená správa počítačů ve velkém měřítku stále složitější, avšak nezbytná. HP představuje řešení HP Wolf Connect pro správu IT, které zajišťuje vysoce odolné a bezpečné připojení ke vzdáleným počítačům a umožňuje IT oddělení spravovat zařízení i při vypnutém napájení nebo v režimu of-line. Robustní konektivita řešení HP Wolf Connect prostřednictvím mobilní sítě pomáhá IT týmům snadno spravovat zařízení používaná pracovníky při práci na různých místech. Může zkrátit čas a omezit úsilí potřebné k vyřešení požadavků na podporu, zabezpečit data před ztrátou nebo krádeží – čímž zmírňuje dopady potenciálního narušení bezpečnosti a optimalizuje správu aktiv.

HP Wolf Connect s funkcí HP Wolf Protect and Trace je první softwarová služba na světě, jež dokáže na dálku lokalizovat a zablokovat počítač, případně vymazat jeho obsah, i když je vypnutý nebo odpojený od internetu. Tato schopnost přispívá k ochraně citlivých dat u mobilních zaměstnanců a pomáhá snižovat náklady na IT, protože omezuje nutnost opravy nebo výměny počítače.

Služba HP Home Delivery

Vzhledem ke skutečnosti, že týmy IT nyní spravují zařízení zaměstnanců pracujících doma i v kanceláři, nezřídka v jiných částech světa, může jejich vybavování technikou představovat komplikovaný proces. HP se svými logistickými službami zajišťuje HP Home Delivery bezpečné doručení pracovních počítačů, displejů a periferních zařízení přímo na adresu zaměstnanců po celém světě, díky čemuž mohou hybridní pracovníci pohodlně zprovoznit svá zařízení ihned po vybalení z krabice. Inovace služby HP Home Delivery přináší efektivnější objednávání výrobků, sledování zásilek a potvrzování jejich doručení.

HP a konferenční zařízení od Poly

Díky inovacím od společností HP a Poly, které zaručují optimální nastavení pracovního prostředí při práci v kanceláři i mimo ni, bude každý na schůzce dobře vidět i slyšet. Nejnovější aktualizace softwaru Poly Video OS 4.0 přináší funkce, jako je režim více kamer řízený umělou inteligencí, který dokáže udržet v záběru několik řečníků současně, a zajistit tak opravdu interaktivní spolupráci na dálku. Operační systém Poly Video OS 4.0 je nyní k dispozici v multimediálních centrech Poly Studio X Series a v modulárním videokonferenčním systému Poly G7500. Dohromady tvoří první a jediné multimediální centrum pro velké místnosti, certifikované pro Microsoft Teams. Kromě toho jsou k dispozici multimediální centra Poly Studio X pro systém Android, certifikovaná pro Google Meet. Nedávno představená bezdrátová sluchátka Poly Voyager Free 60 Series zajistí jedinečný profesionální zážitek, ať už jde o osobní či konferenční hovor nebo o poslech hudby.

Exit mobile version