Podzimní den pro SAP profesionály

Počátkem září se v Praze uskutečnil další ročník odborné konference SAP Forum – Professional Day 2016, která volně navázala na jarní „větší“ setkání SAP Forum. Akce se tradičně zaměřuje na praktické zkušenosti, ukázky konkrétních řešení a zapojení účastníků do programu. Nechyběly ani prezentace novinek z portfolia SAP.
Hlavní program byl rozdělen do několika celodenních sekcí – Finance a analytika, Výzvy v obchodu a marketingu, Digital Core a CIO nové generace. Menšími půldenními sekcemi pak byly SAP S/4HANA workshop, Internet of Things a SAP User Group. Úvodní přednášky jednotlivých sekcí byly ve dvou případech řešeny jako panelové diskuse (CIO nové generace a Dnešní výzvy v obchodu a marketingu). Zájem byl také o zahajovací prezentace Internet věcí – úvod do problematiky, SAP HANA Strategy a hlasem aktivovaná SAP S/4HANA ve spolupráci s Amazon Echo.

Mezi zajímavými tématy jednotlivých přednášek bylo například robotické zpracování účtenek, dokladů a faktur, financování dodavatelského řetězce, praktické zkušenosti s migrací, novinky v oblasti uživatelského rozhraní, simulační hry na živém systému SAP S4/HANA, jak řídit dokumenty, in-memory computing či propojená výroba.

Doprovodné sekce Digital Transformation workshop a SAP CodeJam byly obě prakticky zaměřené, první na využití metodologie Modelování digitalizace podniku, druhá byla celodenním hackathonem věnovaným vývoji aplikací na technologiích a platformách SAP v „zábavném a neformálním prostředí“.

V rámci doprovodného programu se prezentoval také generální partner Intel i hlavní partneři (Atos, novasoft, Cloud4com, Con4pas, HPE, IBM, itelligence, KCTdata, Lenovo, MDSap, mibcon, Sabris a SuSE) i více než desítka dalších partnerských organizací.

Exit mobile version