Pojďme dělat věci „cloudně“ aneb Algocloud – Žádná fikce. Realita.

Cloud hýbe světem. Pro někoho jde o hit, někdo si myslí, že je to bublina, která splaskne, ale většina IT světa chápe cloud jako trend, který nás zase může posunout o kousek dál a ještě více otevřít dveře k využívání ICT systémů i malým zákazníkům, kteří na moderní systémy často prostě finančně nedosáhnou. Pro velké firmy je cloud zase řešením, které jim umožní mnohem efektivněji využívat všechny potřebné systémy, bez starostí o aktualizace na nové verze SW, investic do nového HW, zabezpečení,..

Módní výstřelek nebo trend?

Nás, lidi ve světě IT, čeká nelehký úkol – přesvědčit zákazníky o tom, že tento směr není jen jakýmsi módním výstřelkem, ale skutečným trendem. Je jisté, že přechod na cloud služby bude dříve nebo později řešit většina firem, a to jak z důvodů požadavku na efektivní využívání finančních prostředků spojených s ICT, tak z důvodů dalšího růstu firmy, zkvalitňování poskytovaných služeb či mobility.

Kdo umí, …

Samozřejmě jako každá nová věc je cloud předmětem diskuse. Ale to je správné – čím více se bude diskutovat, tím více lidem se otevřou obzory, tím více je příležitostí ke zlepšení možných slabých míst, tím více je prostoru k vysvětlování a argumentacím doloženým jasnými příklady. Svůj názor si každý může vytvořit sám. A lidé se v oblasti ICT stávají čím dál více fundovanější, takže sami posoudí, kdo mluví tzv. o ničem a kdo skutečně ví, umí a nabízí cloud jako seriózní řešení.

Naše řešení – Algocloud

Algotech otevře 20. 9. 2012 vlastní Centrum sdílených služeb, kde nabídne svým stávajícím i potenciálním zákazníkům řešení nazvané – jak jinak než – Algocloud. Pokud navštívíte náš portál www.algocloud.cz, čekají na Vás 2 průvodci – maskoti – Algo a Cloudie, kteří Vás nejprve seznámí s Algocloudem jako takovým, ale samozřejmě zde najdete přímý vstup k nabízeným aplikacím s jejich popisy a v brzké době zde budou uvedena dema i možnosti přímé objednávky.

Něco málo o Centru sdílených služeb v Libčicích u Prahy

Hovoříme o cca 800 m2 včetně provozních místností a ostatních prostor v lokalitě Libčice u Prahy, která splnila náročná kritéria našeho výběru –areál bývalého průmyslového závodu poskytuje výhody, jakými jsou kvalitní a dostatečně výkonný přívod elektrické energie ze dvou nezávislých tras, dobrá dostupnost a umístění v uzavřeném střeženém prostoru je jen dalším opatřením zvyšujícím bezpečnost. Objekt Centra sdílených služeb byl kompletně rekonstruován a přestavěn tak, aby splnil nejnáročnější podmínky. Veškerá infrastruktura a vybavení jsou realizovány za účelem dosažení přísné klasifikace pro datová centra Tier III.

Produkty v Algocloudu

V současné době nabízíme sedm hlavních produktů, které ale mají velké množství podkategorií, takže můžeme velmi jednoduše pro každého zákazníka vygenerovat tzv. balíček služeb na přání. Vedle nich máme ale samozřejmě už přímo pro některá odvětví nastavené balíčky obsahující vše potřebné pro řízení chodu firmy, takže je opravdu jen na zákazníkovi samotném, co preferuje. Naše hlavní produkty jsou: ERP systém, Business Inteligence, CRM, Document Management System, řešení pro kontaktní centra a unifikovanou komunikaci a IaaS.

V čem se lišíme od konkurence

Pro nás není konečnou službou jen poskytování virtuálního serveru s přednastavenou základní aplikací, ale chceme zákazníkovi poskytovat celé procesy jako službu BpaaS – tj. zákazník řekne jen svůj cíl a my mu předložíme kompletní návrh procesní cesty tak, aby byla v souladu s jeho představami. Zákazníka nikdy zbytečně nezatěžujeme, pokud si tedy on sám vysloveně nepřeje vědět, kudy jaká data běhají, v jakých modulech se zpracovávají, pomocí jakých operací.

V našem Centru sdílených služeb budete vždy vítáni

Byl by nesmysl říkat, že celý proces budování byl jednoduchý a bezbolestný. Od myšlenky k produktu vede vždy více či méně dlouhá cesta, která zejména v neprobádaných vodách je náročná. My jsme s budování našeho Centra sdílených služeb prošli porodními bolestmi, dětstvím, dospíváním a nyní stojíme s naším produktem na prahu dospělosti. Algocloud je ojedinělou kombinací plného portfolia cloud služeb (SaaS, IaaS, PaaS) s maximální flexibilitou a garancí bezpečnosti a nabízí vám tato profesionální řešení nabízí za rozumnou cenu. Přesvědčte se sami.

Pár vět závěrem

Snad mi odborníci odpustí můj tak trochu populární styl. Jednak nejsem klasický „ajťák“, jednak si myslím, že pokud chceme nejnovější technologie dostat mezi non IT lidi, pak trochu odlehčená forma může být jedině ku prospěchu věci. A věřte mi, vím o čem mluvím ….

Exit mobile version