Prevence před únikem dat rychle a jednoduše

Jak nasadit rychle, jednoduše kompletní řešení DLP (Data Loss/Leak Protection) – ochranu proti úniku dat na Mac OS, Linuxu a Windows, včetně šifrování a zamezení úniku dat s ohledem na přenášený obsah a včetně správy mobilních zařízení? Takovou možnost představuje René Pospíšil obchodní ředitel firmy IS4 Technologies, která distribuuje řešení DLP společnosti Cososys Endpoint Protector.
Na jaké hlavní problémy naráží ochrana proti úniku podnikových dat?

Ochrana DLP znamená komplexní a propracovanou správu pravidel proti úniku dat, kde je nutno definovat, která z nich je zapotřebí chránit. V tom je problém, protože menší firmy (SMB) pro to zpravidla nemají popsané procesy a zpracované postupy. U větších firem se s DLP setkáváme více, protože ty už mívají člověka, který se u nich o bezpečnost dat stará – security officera. Nicméně data je zapotřebí definovat nejlépe u těch lidí, kteří je vytvářejí. Tento způsob nasazení DLP je pracný a zdlouhavý.

Existuje nějaké jednodušší řešení pro nasazení DLP?

Zastupujeme firmu Cososys a distribujeme její produkt Cososys Endpoint Protector řešení pro tzv. Content Aware DLP, šifrování dat a správu mobilních zařízení včetně závislosti na jejich poloze . Jde o evropského výrobce, který klade důraz na jednoduchou správu a multiplatformní podporu. Umožňuje DLP rychle nasadit a hlavně rychle nastavovat pravidla, včetně globální podpory. Nejlépe je podívat se na demonstraci produktu, jak se Cososys Endpoint Protector nasazuje a nastavuje.

Proč je tedy toto řešení méně náročné na implementaci a správu?

Podstatné je, že celá platforma je postavena hardwarových appliancích nebo na virtuálních appliancích, které se na neinstalují, ale nahrají na Hypervisor a následně se jen konfigurují. Správce se pak soustředí hlavně na definice dat a jejich vztahy (regular expressions ) k bezpečnosti ohledně jejich ochrany proti úniku. Díky propracovanému nasazení samotná instalace trvá několik hodin, ladění systému pak několik dní . Když to porovnám s většinou řešení, která jsou na trhu, pak u nich trvá samotná instalace několik týdnů a ladění bezpečnostních politik trvá běžně až několik měsíců; někdy to bývá nekonečný příběh. Oproti tomu nasazení a nastavení Cososys EndPointProtectoru má daleko rychlejší time-to-market a extrémně jednoduchou správu.

Má tento produkt ještě „něco navíc“?

Ano, je multiplatformní. Pokud máte heterogenní systém, máte v něm nejen stanice s Windows, ale i Linux, Mac OS, pak určitě chcete chránit data i na těchto systémech. Cososys je proto správnou volbou, protože má agenty pro všechna tato prostředí. Dokonce s ním lze spravovat i mobilní zařízení s Apple iOS a Androidem a to dokonce v závislosti na tom kde se nacházejí. Můžete tak vynutit politiku speciální pro provozy s vyšším zabezpečením například zakázat kameru na mobilu v určitých lokalitách.

Dá se pořídit za rozumnou cenu?

To je další „něco navíc“. Jeho cena je totiž v cenové hladině na cca 30 % až 40 % oproti ceníkovým cenám konkurence. Výrobce si je vědom, že trh ve střední a východní Evropě je cenově senzitivní.

Kde a jak se dá Cososys Endpoint Protector pořídit?

Tohoto výrobce zastupujeme jako distributor s přidanou hodnotou v České republice a na Slovensku a jeho produkty jsou dostupné u autorizovaných prodejních partnerů, kontakty a bezplatnou konzultaci včetně studie nasaditelnosti získáte na našich stránkách V ČR a na Slovensku jsme zodpovědní za rozvoj této značky exklusivně.

Exit mobile version