Příchod krále s Windows Phone 8 ? – Nokia její nové Lumie

Včera v odpoledních hodinách ve městě Espoo ve Finsku a New Yorku, NY představila společnosti Nokia dva nové modely s operačním systémem Windows Phone 8 – Svojí novou vlajkovou loď pod označením Nokia Lumia 920 a druhý model zvaný Nokia Lumia 820. Čím nás tyto modely mají zaujmout?

Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920

Nová vlajková loď Nokie s WP8 má zákazníky zaujmout hlavně inovacemi v oblasti focení. Technologie PureView, která se v telefonu využitá, používá pokročilou technologii tzv. plovoucí čočky. Při focení bude možno bez blesku pojmout až 5x více světla než u ostatních fotoaparátů ve smartphonech. Tím pádem bude umožněno vytvářet ostré a jasné obrázky v interiérech i ve tmě.

Viceprezidentka Jo Harlow na toho téma prohlásila:„ Nokia PureView přináší špičkovou technologii, která umožňuje fotoaparátu v chytrém telefonu vytvářet takové fotografie, které jsme zvyklí vídat jen u digitálních zrcadlovek. S Nokia Lumia 920 je možné fotografovat a natáčet video doma, venku, v restauraci anebo dokonce ve tmě a dosáhnout v těchto podmínkách profesionálně vypadajících výsledků.“

K jejím slovům dodal Crawford Del Prete výkonný viceprezident WW Products:„Fotografování ve špatných světelných podmínkách bylo doposud slabým místem telefonů. Nokia se prostřednictvím svojí technologie PureView na tuto oblast zaměřila a vytvořila skutečnou výhodu pro zákazníka. Nokia uplatněním svých bohatých zkušeností v oblasti fotografování přinesla ten nejlepší nástroj pro každodenní použití.

Mezi další výhody nového Nokia smartphonu patří aplikace Nokia City Lens, která nám umožní pomocí fotoaparátu snímat okolní budovy a zjišťovat podrobnější informace, co se v které z nich nachází ( Restaurace, Hotely atd. ). Spolu s Nokia Autem a Nokia MHD tak Nokia nabídne uživateli co nejlepší integrovaný mapový systém ze všech dostupných chytrých telefonů.

Kromě těchto novinek nabídne Lumia 920 baterii o kapacitě 2000 mAh, která se dá dobíjet bezdrátovou technologií. Co se týče barev, bude dostupná ve žluté, červené, šedivé, bílé a černé barvě.

Specifikace:

displej: 4,5“ Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD

procesor: 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4

uživatelská paměť: 32 GB paměti se 7 GB diskového prostoru na SkyDrive zdarma

operační paměť: 1 GB

fotoaparát: 8,7 MPx s pokročilou stabilizací obrazu PureView a optikou Carl Zeis

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820

Tento model bude zastávat střední třídu v oblasti chytrých telefonů. Je vytvořen z jediného kusu polykarbonátu a nabídne uživateli výměnné kryty. Bude u něj opět možnost bezdrátového napájení a dokonce pod krytem bude obsahovat slot pro paměťovou kartu SD, jejichž podpora bude jako jedna z novinek WP8. Z barev se může zákazník rozhodnout mezi červenou, šedivou, azurovou, nachovou, bílou a černou.

Specifikace:

displej: 4,3“ ClearBlack OLED WVGA 800×480

procesor: 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4

uživatelská paměť: 8 GB paměti s podporou microSD karet a se 7 GB diskového prostoru na SkyDrive zdarma

operační paměť: 1 GB

fotoaparát: 8 MPx Auto Focus s optikou Carl Zeiss

Oba modely budou dostupné ve variantách pro pětipásmové sítě LTE a HSPA+.

Partneři v bezdrátovém napájení

Nokia také představila své nové partnery v podpoře bezdrátového napájení. První z nich jsou společnosti Fatboy a JBL, které vytvořily speciální dokovací stanice a společnosti Virgin Atlantic a Cofffee Bean & Tea Leaf, jenž vybaví nabíjejícími stanicemi některé ze svých poboček. Předpokládá se, že těchto partnerů bude postupně přibývat.

Dostupnost ani cena těchto telefonů dosud nejsou známy. Tyto informace budou zveřejněny před samotným zahájením dodávek do jednotlivých zemí.

Exit mobile version