Případová studie: jak optimalizovat výrobu prostřednictvím změn v síti

Transformace výroby prostřednictvím sítě má smysl. Moderní cloudová řešení umožňují společnostem rychlý přístup k informacím. Nabízejí jim větší efektivitu a spolehlivost, která je pro kvalitní infrastrukturu klíčová. Je dokázáno, že organizace, které přijmou tato řešení, mohou očekávat dvojnásobnou produktivitu a snížení nákladů i o 20 procent. Současně si tyto technologie na sebe dokážou velmi rychle vydělat, což oceňují všichni finanční ředitelé.
Efektivita a mobilita jsou taháky dnešní uspěchané doby. K získání informací a jejich zpracování se společnosti snaž využít co nejkratší čas. Data jsou v současnosti uložena na lokálních serverech nebo na stále oblíbenějších hostovaných (cloudových) řešeních. To, co však stále zůstává mezi klienty a uloženými daty, je infrastruktura. Jsou na ni proto kladeny velké nároky – zejména na rychlost přístupu ke klíčovým informacím.

Novinky v bezdrátových sítích

V posledních letech díky tomuto trendu prodělaly bezdrátové sítě značný vývoj. Přišly nové protokoly i větší rychlosti, začal být možný dosah na delší vzdálenosti i větší pokrytí jedním zařízením. Nárůst instalací těchto mobilních technologií je zřetelný. To potvrzují i lidé zodpovědní ve firmách za finance, kteří sami upřednostňují nasazení těchto řešení. Vědí, že např. logistika skladů dokáže vyřídit více zakázek s menším počtem zaměstnanců. Mobilní uživatelé nemusí trávit čas hledáním „drátů“ pro své zapojení do sítě a rovnou pracují. Přestavba nebo změna dispozic kanceláří a výrobních hal nepotřebuje čekat na natahání nové kabeláže. V kancelářích se dříve pracuje, v halách dříve vyrábí. Vedle jmenovaných výhod dodržují tato řešení nejvyšší možné bezpečnostní standardy, navíc umožňují vše vyřídit rychleji a z jakéhokoliv místa.

Konkrétní ukázka

Podobnou transformací si prošla i výrobní společnost KYB Manufacturing Czech, která se řadí k největším dodavatelům tlumičů pérování pro automobilový průmysl. Každé čtvrté vozidlo na světě je vybaveno tlumiči od této společnosti, která je vyrábí pro TPCA, Magyar Suzuki Maďarsko, Renault Slovinsko a Nissan Anglie.

S rostoucí poptávkou si vedení společnosti uvědomilo, že musí zvýšit provozní efektivitu a produktivitu ve výrobním závodě. Zadávání inventarizačních údajů zabíralo příliš času. Bylo třeba rychleji uvádět do provozu nové montážní linky a v rámci širší strategie „štíhlé“ výroby optimalizovat výkonnost závodu. A zaměstnanci mimo kancelář neměli přístup k aplikacím, protože v závodě nebyla k dispozici bezdrátová síť.

KYB Manufacturing se proto rozhodl pro robustní, škálovatelnou platformu odolnou proti zastarávání. Po zvážení několika možností vybral návrh, který zahrnoval sjednocenou pevnou i bezdrátovou platformu založenou na konceptu Cisco Borderless Network. Příprava samotné implementace Cisco technologie probíhala v několika fázích: od prvotní diskuse se zákazníkem a stanovení požadavků na pokrytí prostorů signálem, site survey, tedy od návrhu rozmístění access pointů na základě plánku, přes proměření signálu s pomocnými access pointy až po definitivní zpracování návrhu rozmístění, instalaci a konfiguraci systému včetně ověřovacího měření.

Architektura Cisco umožňuje připojení kohokoliv, odkudkoliv a z jakéhokoli zařízení. Protože společnost v nadcházejících letech očekává zdvojnásobení poptávky, byla pro ni klíčová otázka rozšiřitelnosti. Zaměstnanci získali díky nové technologii přístup k aplikacím po celém v závodě, což usnadnilo rozhodování a přispělo k celkovému zrychlení výrobního procesu. Právě efektivita výroby byla důvodem, proč společnost KYB Manufacturing Czech zavedla novou síťovou infrastrukturu, která jim umožňuje rychle a přesně přesunovat zboží napříč dodavatelským řetězcem, navíc ji lze snadno rozšířit.

Dopad změn

Bezdrátová síť zajišťuje v KYB Manufacturing Czech nepřerušené připojení, čímž optimalizuje montážní proces. Společnost odhaduje 5% úspory času dané tím, že už není nutné se opětovně přihlašovat k síti. Produktivitu také významně zlepšilo zavedení ručních čtecích zařízení. Stroje již nejsou omezeny ani délkou kabelů, ani náklady na kabeláž. Vedoucím montážních linek se díky tomu podařilo snížit výrobní dobu u každé linky o 10 hodin. Díky bezdrátové síti se daří stroje snadno přesunovat po závodě a připojovat je ke klíčovým aplikacím, jako jsou systémy ERP a CAD. Kromě snížení nákladů na kabeláž o očekávaných 22 procent umožnila flexibilní síť výrobci lépe využít podlahovou plochu a optimalizovat klíčovou výrobní kapacitu.

Autor je produktovým manažerem ve společnosti Infinity a.s.

Exit mobile version